Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση για την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο

Επιτυχημένη η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την εταιρία International Forum Training & Consulting για την «Ψηφιακή Διακίνηση και Διαχείριση Εγγράφων στους Φορείς Δημοσίου”.
Η ημερίδα έγινε την Τετάρτη στην Π.Ε.Δ. και την παρακολούθησαν υπάλληλοι και στελέχη Δήμων της Ηπείρου, Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος στο...
χαιρετισμό του, τόνισε ότι «η Π.Ε.Δ. Ηπείρου μέχρι και σήμερα έχει διοργανώσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες που απευθύνονται αποκλειστικά στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την έγκαιρη, έγκυρη και εξειδικευμένη ενημέρωσή τους πάνω στις νέες θεσμικές αλλαγές αλλά και τις επακόλουθες διοικητικές διαδικασίες. Θα συνεχίσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα αιτήματα των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον ρόλο της ΠΕΔ Ηπείρου να παράσχει επιστημονική και τεχνική υποστήριξη σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου».
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Καραπιπέρης, Ειδικό Στέλεχος αρμόδιας υπηρεσίας Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην εισήγησή του αφού έκανε ανάλυση του Νομοθετικού Πλαισίου (Ν. 4440/2016) αναφέρθηκε λεπτομερώς στις ενέργειες προετοιμασίας, τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις σε υποδομές εξοπλισμού που είναι απαραίτητες για την πλήρη εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακίνησης & Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων στους Δήμους της Ηπείρου έως τις 31/12/2018.
Ο Γιώργος Βιτσάκης, Υπεύθυνος Τμήματος Επεξεργασίας Πληροφορίας του Κέντρου Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσίασε την εξειδικευμένη εφαρμογή / σουίτα υπηρεσιών Polis Work Flow που δημιούργησε η International Forum Training σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη διαχείριση - ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την παρακολούθηση διαδικασίων για τους φορείς του δημοσίου.