Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Δημ. Δημητρίου: Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή έχει γεράσει, έχει σκουριάσει, έχει ξεπεραστεί από την εποχή. Η ίδια δείχνει ότι τα έχει παρατήσει..

Παρουσίασε το όνομα «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ», το σήμα της παράταξης και βασικές πολιτικές θέσεις και αρχές
Το όνομα και βασικές πολιτικές θέσεις και αρχές της παράταξης παρουσίασε στη διάρκεια εκδήλωσης –συνέντευξης τύπου το απόγευμα της Δευτέρας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης που στηρίζει το ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Δημητρίου. Το σήμα της παράταξης αποτελείται από τρία στοιχεία: το νερό, τη γη και το δέντρο, στοιχεία που συνθέτουν την Ήπειρο.
Με λίγες αλλά αιχμηρές αναφορές για την περιφερειακή αρχή, αναφερόμενος χωρίς να τον κατονομάσει, στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη είπε «Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή έχει γεράσει, έχει σκουριάσει, έχει ξεπεραστεί από την εποχή. Η ίδια δείχνει ότι τα έχει παρατήσει». Δεσμεύτηκε για την...
κατάρτιση δεκαετούς επιχειρησιακού σχεδίου με πλήρη κοστολόγηση και με ιεραρχημένες τις ανάγκες της περιοχής. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ» και συμπληρώνοντας πως «στόχος είναι να καταστήσουμε την Ήπειρο μεγάλη, μια εταιρία που μέτοχοι θα είναι όλοι οι Ηπειρώτες», ενώ δεσμεύτηκε για έναν ήπιο και πολιτισμένο πολιτικό αγώνα.
«Η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ σηματοδοτεί την ολότητα, την ισότητα και την συνεργασία Όλων και είναι αυτές οι αρχές πάνω στις οποίες βασίζει τον αγώνα της για το Νέο Αύριο της Ηπείρου», ανέφερε στην τοποθέτησή του.
Όπως είπε η κίνηση έχει συγκεκριμένη πολιτική αφετηρία, σκοπός όμως είναι να γίνει ένα δυνατό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Μάλιστα μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως τόνισε, θα έχει ανακοινωθεί ο βασικός κορμός των υποψηφίων.
Μιλώντας ειδικότερα, και δίνοντας το στίγμα του υπέρ της επιχειρηματικότητας, τόνισε πως θα βοηθηθούν οι βιομηχανίες χαμηλής όχλησης. Μίλησε ειδικά για κάνε έναν από τους τέσσερις Νομούς, τονίζοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε: «Θα κάνουμε την Ήπειρο μια μεγάλη εταιρεία, στην οποία μέτοχοι θα είναι όλοι οι Ηπειρώτες και θα καρπούνται τα οφέλη των κερδών».
Αν και ρωτήθηκε συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου απέφυγε να απαντήσει για τα ενδεχόμενα των συνεργασιών πριν και μετά τις εκλογές.