Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Επένδυση η πρόληψη της στοματικής υγείας

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πρόβλεψη ο αριθμός των συμμετεχόντων στο 38ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα. Ο αριθμός των 1800 συνέδρων στο προηγούμενο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη θεωρήθηκε απλησίαστος, μέχρι όμως να ξεκινήσει το συνέδριο των Ιωαννίνων, όπου ο αριθμός αυτός είχε πιαστεί ήδη από την πρώτη ημέρα και αυξήθηκε περισσότερο χθες.
Το Οδοντιατρικό Συνέδριο που...
πραγματοποιείται μετά από πολλά χρόνια στην πόλη των Ιωαννίνων επικεντρώνεται στις καινοτομίες για τους οδοντιάτρους, ωστόσο από το περιεχόμενο των συζητήσεων δε θα μπορούσε να απουσιάζει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τομέας της στοματικής υγείας στην Ελλάδα. Μία κατάσταση που τα χρόνια της κρίσης, όπως ανέφεραν διακεκριμένοι ομιλητές στην τελετή έναρξης του συνεδρίου το βράδυ της Πέμπτης, επιδεινώνεται διαρκώς με διάφορες αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο υγείας του πληθυσμού.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθαν. Κατσίκης χαρακτήρισε επένδυση για τη χώρα την πρόληψη της στοματικής υγείας, όμως όλες οι κυβερνήσεις έβαζαν και θέτουν και σήμερα στην τελευταία θέση την οδοντιατρική περίθαλψη. Στον κ. Κατσίκη προσπάθησε να απαντήσει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Τ. Νικολόπουλος τονίζοντας πως το πλαίσιο για θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις δεν είναι πάντα ευνοϊκό, όμως λαμβάνονται κάποιες πρωτοβουλίες, που θα ενισχύσουν την εικόνα της στοματικής υγείας, με πρόταγμα την συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του συνεδρίου απηύθυναν ακόμη ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Δημ. Κήττας, ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Λάμπρος Ζουλούμης και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κοσμάς Τολίδης.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσσης κ.κ Ελπιδοφόρος.
πηγή: epirusonline