Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Δημοπρατείται με 342.741,94 € το έργο «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Λίθινου» Δήμου Ζίτσας

Το δρόμο… προς  υλοποίηση παίρνει ένα σημαντικό έργο υποδομής προϋπολογισμού 342.741,94 € που θα επιλύσει σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα λειψυδρίας που παρουσιάζονται και ταυτόχρονα θα βελτιώσει την ποιότητα νερού για τους 72 κατοίκους της Κοινότητας Λίθινου, η οποία είναι γνωστή και από την πρόσφατη κατάρρευση το περίφημου Θεογέφυρου.
Πρόκειται για το έργο «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Λιθίνου» που περιλαμβάνει...
την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και συγκεκριμένα αγωγό μεταφοράς πόσιμου ύδατος από την δεξαμενή Σακελαρικού στη δεξαμενή Λιθίνου, για το οποίο με απόφαση του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου τρέχουν οι διαδικασίες δημοπράτησης. Ο διαγωνισμός είναι ηλεκτρονικός με ανοιχτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ) και η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει την Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2018 ενώ ως προθεσμία εκτέλεσής του ορίζονται οι 300 μέρες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης..
Η  υλοποίηση του εν λόγω έργου εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας με παρεμβάσεις και έργα να επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. «Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής ώστε με την εκπόνηση μελετών και την εξασφάλιση πιστώσεων να επιλύουμε οριστικά τα προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.
 Να σημειωθεί ότι, η Τοπική Κοινότητα Λιθίνου υδρεύεται εδώ και δεκαετίες από υδρομάστευση Τοπικής Κοινότητας του γειτονικού Δήμου Πωγωνίου. Η δρομολόγηση του εν λόγω έργου αποτελούσε ένα μεγάλο στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή που με συνεχείς παρεμβάσεις της στο Υπουργείο Εσωτερικών κατάφερε να εξασφαλίσει από τον πρώην Υπουργό Παν. Σκουρλέτη τη  χρηματοδότηση του.  Η υλοποίησή του θα εξασφαλίσει για τους κατοίκους άριστη ποιότητα νερού και επάρκεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς μέχρι σήμερα με την παραμικρή βλάβη που παρουσιαζόταν, το χωριό έμενε χωρίς νερό. Ταυτόχρονα από το εν λόγω δίκτυο θα υδροδοτηθούν και κατοικίες σε συνοικισμό της Τ. Κ. Λιθίνου που μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης.