Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Διεθνές Ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων στα Ιωάννινα

Η ΦΙΛΠΑ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη λέσχη κλασσικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα, διοργανώνει φέτος το Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, το παλαιότερο ράλλυ της λέσχης, στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου με επίκεντρο τα Ιωάννινα. 
Το Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ είναι μια FIVA A’ εκδήλωση που οργανώνεται σε ετήσια βάση από την ίδρυση της λέσχης πριν από 46 χρόνια με συμμετοχές...
από όλον τον κόσμο. 45 πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα λαμβάνουν μέρος φέτος με το παλαιότερο να είναι του 1953 και το νεότερο του 1987 καθώς και δύο “Young timers” εκτός συναγωνισμού.
Το ράλλυ θα λάβει εκκίνηση σήμερα το απόγευμα από την Πρέβεζα και τα οχήματα θα κατευθυνθούν προς τα Ιωάννινα μέσα από μια διαδρομή που θα τους περάσει από την Αρχαία Νικόπολη και την Φιλιππιάδα.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν ως βάση τα Ιωάννινα μέχρι την Κυριακή όταν θα ολοκληρωθεί και το αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης.
Τα πληρώματα θα διαμείνουν και τα τρία βράδια στα Ιωάννινα και κατά τη διάρκεια του ράλλυ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαγευτικές διαδρομές, που θα συνδυάζουν την οδηγική απόλαυση με την περιήγηση των αξιοθέατων της περιοχής.
Η διαδρομή της δεύτερης μέρας θα περάσει τα πληρώματα από μέρη όπως Αρίστη, Βίτσα, Βοϊδομάτης, Κόνιτσα, Μονοδένδρι, Πάπιγκο και το Φαράγκι του Βίκου. Την Τρίτη μέρα η διαδρομή είναι εξ ίσου συναρπαστική: Ασπράγγελοι, Δολιανή, Κύποι, Λεπτοκαρυά, Μηλιωτάδες, Τσελέποβο και Φραγκάδες. Ο τερματισμός θα γίνει στα Ιωάννινα.
Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και έχει πολλούς χορηγούς και υποστηρικτές.