Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Σπ.Ριζόπουλος: "Αυτή η υποψηφιότητα αυτή ήρθε στην Ήπειρο για να μείνει. Δεν πάμε πουθενά" - Σκληρή αναφορά για εκβιασμούς και απειλες

«Ξεκίνησαν και τα κρούσματα εκβιασμών, πιέσεων και απειλών. Από επιτρόπους εκκλησιών που πρόσκεινται φιλικά στον νυν περιφερειάρχη, μέχρι ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, μέχρι αντιδήμαρχο της πόλης των Ιωαννίνων, μέχρι και τον ίδιο»
Το μεσημέρι της Πέμπτης ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
«Από χθες το μεσημέρι που ξεκίνησε -από τη γραμματεία οργανωτικού διερεύνησης της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια-η ανακοίνωση των ονομάτων που υπογράφουν το κείμενο αρχών και θέσεων για την περιφερειακότητα, ξεκίνησαν και τα κρούσματα εκβιασμών, πιέσεων και απειλών. Και ασκούνται από...
επιτρόπους εκκλησιών που πρόσκεινται φιλικά στον νυν περιφερειάρχη, μέχρι ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, μέχρι αντιδήμαρχο της πόλης των Ιωαννίνων, μέχρι και τον ίδιο. 

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης και οι άνθρωποί του οι οποίοι δεν δίστασαν να απαιτήσουν τη διαγραφή των κομματικών τους συναγωνιστών είναι αυτονόητο ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά. Επιχειρούν να μετατρέψουν την… ημέρα των Ιωαννίνων σε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου.

Στέλνω σε όλους ένα σαφές μήνυμα:
Γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά τι θα γίνει.
Η λειτουργία του κ. Καχριμάνη και αυτής της ομάδας του έχει διαλύσει την Ήπειρο.
Είναι σαφές στους συνεργάτες μου και σε μένα ότι το ξήλωμα της κλίκας των ξεπεσμένων θα είναι μια επίπονη διαδικασία. Οι Ηπειρώτες απαιτούν την αλλαγή.
Άρα, αυτή η υποψηφιότητα αυτή ήρθε στην Ήπειρο για να μείνει. Δεν πάμε πουθενά.
Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως και το γνωρίζουν όλοι ότι την ομάδα και τους πολίτες που συντελούν το κράμα αυτής της υπεριδεολογικής προσπάθειας κανείς δεν μπορεί ούτε να τους λυγίσει, ούτε να τους εκβιάσει. Και αυτό αποδείχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν μέρος της οργανωτικής μας επιτροπής δεν έκανε πίσω ούτε χιλιοστό παρά τις απειλές που δέχθηκε, για κυρώσεις. Όμως, ακόμη κι αν λίγοι ελάχιστοι υποκύψουν κάτω από τις αθέμιτες απειλές και πιέσεις που δέχονται, θα έρθουν άλλοι πολύ περισσότεροι. 
Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται και σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα