Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Περιφέρεια: Ανατροπή, αποχωρεί ο Καχριμάνης; Σημερινή δήλωση Τζαρούχη «Η ΝΔ παρακαλάει τον Καχριμάνη να κατέβει για βουλευτής»!!!

Αλλάζει ρότα η ΝΔ για Περιφέρεια; Δήλωση – έκπληξη η σημερινή του προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων!!!
Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό για την Περιφέρεια Ηπείρου φαίνεται πως προκαλεί μια σαφής και ξεκάθαρη δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τύπος της Ηπείρου” που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο,  στη δημοσιογράφο κ. Αφρ. Σκαρώνη.
Συγκεκριμένα ο κ. Θεόδ. Τζαρούχης δήλωσε για τον κ. Καχριμάνη: «Η ομάδα τον καλό τον παίχτη τον βάζει σε όλες τις θέσεις. Γι΄ αυτό και το κόμμα τον παρακαλάει να κατέβει για βουλευτής. Το ξέρετε αυτό?».
Ασφαλώς η ξεκάθαρη τοποθέτηση του προέδρου της μεγαλύτερης ΝΟΔΕ της Ηπείρου, ενός ιδιαίτερα έμπειρου στελέχους που είναι σε “ανοιχτή γραμμή” με τα κεντρικά της ΝΔ στην Πειραιώς, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που οι εξελίξεις...
για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι σε κρίσιμο σημείο, μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ιδιαίτερα μετά την ομολογουμένως σημαντική αποδοχή που βρίσκει η υποψηφιότητα του κ.  Ριζόπουλου, η οποία συνεχώς συσπειρώνει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι Ηπειρωτών –κάτι που φάνηκε και με τις προχθεσινές πρώτες 220 υπογραφές στήριξης των θέσεών του- πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι η διαρκώς αυξανόμενη ανησυχία, άγχος και εκνευρισμός του κ. Καχριμάνη μεταφέρθηκε και στο Μοσχάτο.
Και αυτό φαντάζει λογικό καθώς ο νυν Περιφερειάρχης, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να χάσει την υστεροφημία του με μια διαφαινόμενη ήττα, μετά από 7 συνεχόμενες εκλογές και πλέον των 30 ετών θητεία στην αυτοδιοίκηση.

Οι δεύτερες σκέψεις
Όπως αναφέρουν έμπειρα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, το φάσμα της πιθανής αποτυχίας είναι λογικό να βάζει σε δεύτερες σκέψεις τόσο τον κ. Καχριμάνη όσο και τη Νέα Δημοκρατία.
Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η σημερινή δήλωση – έκπληξη του κ. Τζαρούχη ότι η ΝΔ παρακαλάει τον Καχριμάνη να κατέβει για βουλευτής!!! Ο οποίος μάλιστα για να δώσει έμφαση πρόσθεσε «Το ξέρετε αυτό?».
Σε μια τέτοια περίπτωση βρίσκει και η τοπική ΝΔ την… κομματική της ησυχία, ξεπερνώντας έτσι τον εσωτερικό σκόπελο της εσωστρέφειας, της διχόνοιας και της διάσπασης ενόψει των κρίσιμων επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Το Δεκέμβριο η αποχώρηση Καχριμάνη;
Μέχρι τη σημαντική σημερινή δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Τζαρούχη, θεωρούνταν ως πιθανή ανακοίνωση της αποχώρησης του κ. Καχριμάνη και η απόσυρσή του από τη διεκδίκηση μιας ακόμη θητείας στην Περιφέρεια Ηπείρου περί τα τέλη του έτους, το πολύ το Γενάρη.
Ειδικότερα το Δεκέμβριο μετά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας θα “αδειάσουν” περίπου 10 θέσεις Γραμματειών του κόμματος και αρκετές έγκυρες φήμες ήθελαν τον κ. Καχριμάνη να καταλαμβάνει μία από αυτές, με παράλληλη αξιοποίησή του από την Νέα Δημοκρατία μετεκλογικά σε μια θέση Γενικού Γραμματέα ή αντίστοιχη, ώστε να έχει την ορθή και σωστή αιτιολογία για την αποχώρησή του από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Μετά πλέον τη δήλωση Τζαρούχη, το σενάριο αυτό ίσως να έρχεται δεύτερο ακολουθώντας την πιθανώς διαφαινόμενη τοποθέτηση του κ. Καχριμάνη ως υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων.
Ασφαλώς μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες πολλά αναμένεται να συμβούν…