Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Διάσταση Καχριμάνη - Μητσοτάκη για τη διεπαγγελματική φέτας

Μητσοτάκης: «Καθυστερεί αδικαιολόγητα το Υπουργείο»- Καχριμάνης: «Δεν ορίζει το υπουργείο, πρέπει πρώτα να πάνε στο Πρωτοδικείο για να αναγνωριστούν»
Σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ Καχριμάνη - Μητσοτάκη για τη διεπαγγελματική φέτας προέκυψε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ουσιαστικά ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης εξέθεσε και διέψευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Πρωινού Λόγου Γιώργου Γιαννάκη, ανέφερε ότι «καθυστερεί αδικαιολόγητα το Υπουργείο».
Απεναντίας ο κ. Καχριμάνης “έβγαλε λάδι” το υπουργείο, αντίθετα σε όσα μόλις μία μέρα πριν δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και...
αντέτεινε ότι οι ενδιαφερόμενοι ακόμη δεν κατέθεσαν το φάκελο στο Πρωτοδικείο! Όπως είπε ο κ. Καχριμάνης το Υπουργείο δεν ορίζει τη Διεπαγγελματική, απλά εγκρίνει το φάκελο. Και συμπλήρωσε ότι εντός των ημερών, κατατίθεται στο Πρωτοδικείο ένας κοινός φάκελος για να αναγνωριστεί μία Διεπαγγελματική Οργάνωση.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ:
«Επιμένω πάρα πολύ στη διεπαγγελματική για τη φέτα, καθυστερεί αδικαιολόγητα το Υπουργείο, δεν ξέρω γιατί, πως τη φαντάζεται και αν θέλει να βάλει γνωστούς συνδικαλιστές ή εργατοπατέρες για να κάνουν πάλι τα δικά τους. Επιμένω όμως ότι είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθεί τελικά το ίδιο το προϊόν από τους ίδιους τους άμεσα ενδιαφερόμενους που είναι οι κτηνοτρόφοι από τη μία και οι παραγωγοί, οι σοβαροί και έντιμοι παραγωγοί φέτας από την άλλη» 
(Δείτε το σχετικό  απόσπασμα ΚΛΙΚ ΕΔΩ)