Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Σκληρός “καυγάς” εσωστρέφειας στη ΝΔ - Συνεντεύξεις φωτιά Τζαρούχη – Βλέτσα στον “Τύπο της Ηπείρου”

ΣΑΚΗΣ ΒΛΕΤΣΑΣ: Δεν χαρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να με “διατάζει” ποιον Περιφερειάρχη να ψηφίσω. Δεν είμαι “πολιτικό πρόβατο”.
Ψευδείς οι ισχυρισμοί Τζαρούχη. Να βγει με στοιχεία και ονόματα
Ο Θόδωρας (σ.σ. γελώντας…) κρατάει ακόμη από εκείνο το ξύδι που έριχνε στη Νέα Δημοκρατία όταν είχε αποχωρήσει από το κόμμα!
ΘΕΟΔ. ΤΖΑΡΟΥΧΗΣ: Αντάρτικα και “παλληκαρισμοί” δεν περνάνε κύριε Βλέτσα. Τι το παίζει αυτός και δεν υπολογίζει κανέναν? Dartanian?
“Πολιτικούς ραγιάδες” μας αποκαλεί ο κ. Βλέτσας και ”πολιτικό δουλέμπορο” τον Αυγενάκη. Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι. Έχει μένος με στελέχη του κόμματος!
Η ΝΔ παρακαλάει τον κ. Καχριμάνη να κατέβει για βουλευτής!

Σκληρός καυγάς με εκατέρωθεν αιχμές μεταξύ δύο κορυφαίων στο Νομό Ιωαννίνων μελών της ΝΔ, του κ. Θεόδωρου Τζαρούχη και του κ. Σάκη Βλέτσα σε συνεντεύξεις που αμφότεροι έδωσαν και δημοσιεύτηκαν στο φύλλο του Σαββάτου – Κυριακής της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Τύπος της Ηπείρου”, στη δημοσιογράφο κ. Αφροδίτη Σκαρώνη. 
Παραθέτουμε ατόφιες και τις δύο συνεντεύξεις (με τη σειρά που τις δημοσίευσε η εφημερίδα) και με αυτούσια τη εισαγωγή της.
Συγκεκριμένα...

(Επισημαίνουμε ότι οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας)

Η εισαγωγή της εφημερίδας:
Πολλά έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες για τα όσα διαδραματίζονται στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, κι επειδή κρείττον είναι τοις  ποσίν ολισθείν  ή τη γλώττη, θα προσπαθήσουμε, παρά τις επιταγές του προαναφερθέντος ρητού, γράφοντας και όχι λαλώντας να ρίξουμε λίγο φως στην υπόθεση αφού την πάρουμε από την αρχή. Πριν από μερικές μέρες, δέκα  μέλη της παράταξης της Ν.Δ, κλήθηκαν από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη προς απολογία.
Ο λόγος? Χμ.. εδώ αγαπητοί αναγνώστες οι απόψεις διίστανται.
Οι μεν δέκα ισχυρίζονται ότι η επιλογή τους να στηρίξουν άλλον υποψήφιο περιφερειάρχη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές από αυτόν που προτείνει το κόμμα, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λόγο κλήσης τους σε απολογία πόσο μάλλον λόγο παραπομπής τους. Ο καθείς εξ υμών ελευθέραν βούλησιν έχων, στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνίας, κάνει τις επιλογές του.
Οι δε ιθύνοντες της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ισχυρίζονται, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των μελών του κόμματος  να επιλέγουν υποψήφιο της αρεσκείας τους με τη διαφορά όμως να μην παραπλανούν τους ψηφοφόρους. Διερωτάται λοιπόν ο απλός πολίτης πόσο μάλλον ο φέρων δημοσιογραφική πέννα ή μικρόφωνο, τι έχει συμβεί.

Σεβόμενοι λοιπόν τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας η οποία επιτάσσει την άποψη και των δύο πλευρών και όχι μόνο της μίας, και επειδή λόγος χωρίς αντίλογο μισού εκ του αποτελέσματος φέρει, πήραμε τις απαντήσεις και των δύο πλευρών.
Από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Θεόδωρο Τζαρούχη και το μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας της παράταξης του εν δυνάμει υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Σπ. Ριζόπουλου και πολιτικό μηχανικό κ. Σάκη Βλέτσα. 

Η συνέντευξη του κ. Σάκη Βλέτσα

κ.  Βλέτσα, κληθήκατε από τον Γραμματέα της Π.Ε της Ν.Δ τον κ. Λ. Αυγενάκη σε ακρόαση και εσείς και εννέα ακόμα μέλη της παράταξης του εν δυνάμει υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Σπ. Ριζόπουλου. Ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα? Πήγατε? Κι αν όχι γιατί?
Όχι βέβαια, καθώς  μας ήθελε όπως έγραφε «σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος». Του απαντήσαμε άμεσα ότι η τελευταία ήδη γνωστή σε εμάς απόφαση του Κόμματος, όπως αυτολεξί την ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις προ ολίγων ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 είναι ότι: «οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους». 
Μάλιστα του επισημάναμε ότι θεωρούμε ολόσωστη αυτή την απόφαση του Προέδρου μας και την αποδεχόμαστε στο ακέραιο.
Προσθέταμε στην απάντησή μας ότι «Σε απόλυτη συνάφεια με την επιθυμία του προέδρου και βάζοντας πάνω από όλα την Ήπειρο, εκφράζουμε την καθαρή πεποίθηση ότι ήρθε ή ώρα για σημαντικές αλλαγές τις οποίες αναγνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο μπορεί να επιφέρει η εκλογή του Σπύρου Ριζόπουλου. Ο νυν Περιφερειάρχης μετά από 36 χρόνια ότι είχε να δώσει το έδωσε. Η Ήπειρος είναι τελευταία σε ανάπτυξη και πρώτη σε ανεργία. “ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ και Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ”». Και τον παρακαλούμε να αναγνώσετε την επιστολή μας σε αντικατάσταση της προτεινόμενης συνάντησης.

Θεωρείτε ότι ο κ. Αυγενάκης έπραξε ορθά να σας καλέσει σε ακρόαση και βάση του κανονισμού του κόμματος (αρ. 13 παρ.6) να εισηγηθεί την παραπομπή σας εφόσον εξέπνευσε και η προθεσμία της κλήσης σας σε ακρόαση?
Έτσι έκρινε, έτσι έπραξε, κρίνεται και κρινόμαστε όλοι πολιτικά και από τους Ηπειρώτες. 
Αντί κ. Σκαρώνη να μεταβούμε τροχάδην και πανικόβλητοι εντός 48 ωρών στην Αθήνα, απαντήσαμε γραπτά και δημόσια ότι ακριβώς θα του λέγαμε και προφορικά. Και ξέρετε τα γραπτά μένουν. Του απαντήσαμε λοιπόν ότι προανέφερα παραθέτοντας την ξεκάθαρη θέση - απόφαση του Προέδρου της ΝΔ, δηλαδή του ανώτερου οργάνου, την οποία ακολουθήσαμε. Ειλικρινά ποτέ δεν φαντασθήκαμε ότι θα καλούμαστε σε ακρόαση επειδή και κυριολεκτικά και σταθερά υλοποιήσαμε ότι είπε δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποκαλέσατε τον κ. Αυγενάκη, σε ανακοίνωση-απάντηση που του κοινοποιήσατε, την οποία κοινοποιήσατε και στον Τύπο, και απορώ γιατί στον Τύπο εφόσον το θέμα είναι εσωκομματικό, «πολιτικό δουλέμπορο». Και ρωτώ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενημερώνεται για τις ενέργειες του κ. Αυγενάκη? Μάλλον ναι. Άρα πως και δεν τον έχει επιπλήξει που σας παρέπεμψε?
Καταρχήν στην απάντησή μας προς τον κ. Αυγενάκη απλά και ανθρώπινα διαμαρτυρόμαστε, όπως εκτιμώ θα κάνατε και εσείς και ο καθένας που θα μάθαινε πρώτα από τα ΜΜΕ και δύο μέρες μετά από τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη. Και του λέμε κατά λέξη: «Όσο απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη σε ένα κυκεώνα διγλωσσίας ήταν η κλήση μας σε ακρόαση, άλλο τόσο σκιώδης χωρίς επιχειρήματα είναι η σημερινή ανακοίνωσή σας στα ΜΜΕ ότι παραπεμπόμαστε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, μάλιστα μη σεβόμενος τη θεσμικότητα των διαδικασιών που επιβάλουν να έχουμε πρωτίστως ενημερωθεί οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι».  
Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι ο κ. Αυγενάκης άρχισε πρώτος διά του Τύπου, “αντιθεσμικά” όπως επισημαίνουμε. Λογικό λοιπόν είναι εμείς που το μάθαμε από τον Τύπο να το κοινοποιήσουμε και στον Τύπο, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες όλες τις απόψεις.
Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, σας θυμίζω ότι στην απάντησή μας προς το Γραμματέα επισημαίνουμε ότι: «Ως Νεοδημοκράτες, συνεχιζόμενα και όχι όπως εσείς και πολλοί άλλοι στη ΝΔ με κομματικές παλινδρομήσεις, έχοντες σειρά αγώνων πολλών ετών, εκπλησσόμαστε όταν διαπιστώνουμε άλλα να δηλώνει ο Πρόεδρος και άλλα να κάνει το κόμμα επιθυμώντας να επιβληθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου «εκλεκτός».
Εκτιμούμε κ. Σκαρώνη και το επισημάναμε και γραπτώς ότι η ενέργεια της παραπομπής μας είναι συμπεριφορά  «πολιτικού δουλέμπορου» τόσο επειδή αφαιρείται το δημοκρατικό δικαίωμα της αυτοδιοικητικής επιλογής, όσο και επειδή δημιουργεί την αίσθηση ότι τα μέλη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ ανήκουν σε ένα σύστημα «πολιτικού ραγιαδισμού». Ξέρετε, τόσο εγώ, όσο νομίζω και όλοι οι Νεοδημοκράτες, δεν ένοιωσα ποτέ ότι είμαι ένα “άβουλο ον” στη Νέα Δημοκρατία. Ένα κόμμα που πιστεύει στην ελευθερία της έκφρασης και της προσωπικότητας και δεν έχει κανένας απολύτως το δικαίωμα να περιφέρει “προς πολιτική πώληση” την ψήφο μου, λέγοντας ουσιαστικά “τους δικούς μου τους ορίζω, στους δίνω”! 
Ξέρετε δεν χαρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να με “διατάζει” ποιον Περιφερειάρχη να ψηφίσω, να αποφασίζει πριν από εμένα για εμένα και να με βλέπει ως “πολιτικό πρόβατο”. Αυτά ανήκουν σε περασμένες εποχές.  Έχω τη δική μου κρίση, αλλά και ελεύθερη έκφραση της άποψής μου. Κανείς και κανέναν δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο.
Όσον αφορά το τελευταίο σκέλος της ερώτησής σας, επιτρέψτε μου να πω ότι είμαι αναρμόδιος να απαντήσω, πως θέλετε να ξέρω (Σ.Σ. γελώντας) αν ο Πρόεδρος επέληξε και ποιόν…

Ευσταθεί η μομφή, ότι κάνατε χρήση της κομματικής σας ιδιότητας με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών?
Ασφαλώς όχι! Ουδέποτε χρησιμοποίησα το κομματικό μου αξίωμα με σκοπό να παραπλανήσω οποιονδήποτε. Εκφράστηκα δημόσια με επιχειρήματα τα οποία, παρέθεσα μάλιστα και σε πρόσφατο άρθρο μου στην εφημερίδα ¨Πρωινός Λόγος¨.
Αμφιβάλλω κ. Σκαρώνη αν υπάρχουν σοβαρά κομματικά στελέχη που να λένε για εμάς κάτι τέτοιο, καθώς ασφαλώς δεν ισχύει. Αν ίσχυε θα έλεγαν ονόματα, σε ποιους είπαμε. Ωστόσο, εάν λέγεται, θα προέρχεται από κακόβουλες διαδόσεις ηττοπαθών του Περιφερειακού κατεστημένου. Εμείς πάντα ενεργούμε αυτοδιοικητικά. Διαφωνούμε με τις παλαιοκομματικές τακτικές που θεωρούν τους πολίτες ¨πολιτικά πρόβατα¨ και τις καταδικάζουμε.
Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιοι αφελείς τοπικοί κομματικοί, οι οποίοι άκριτα και εύκολα μετατρέπονται σε ¨πολιτικά βαποράκια¨ του κατεστημένου, διαδίδοντας τέτοιου είδους ψεύδη και προφανώς  χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση και παράθεση στοιχείων. Και το κάνουν για να βλάψουν και να διχάσουν τη Νέα Δημοκρατία. Εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρχουν τέτοια βλαπτικά στοιχεία, που αερολογούν.

Αποδέχεστε στο ακέραιο, όπως ισχυρίζεστε, την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους. Για να μην παίζουμε όμως με τις λέξεις κ. Βλέτσα, στις τοπικές κοινωνίες ανήκουν  και όσοι φέρουν τίτλους ενός κόμματος. Όσοι λοιπόν εξ υμών φέρετε τίτλους,  βάση του Καταστατικού του κόμματος, (αρ. 4 ) τα μέλη ενός κόμματος, υποχρεούνται να τηρούν τους το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων,  συγκαταλέγεστε σ αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης? Αφενός. Κι αφετέρου, η στήριξη του κόμματος στο πρόσωπο του κ. Καχριμάνη δεν είναι απόφαση του κόμματος? Τι είναι? Και ως τιτλούχοι, γιατί δεν συμμορφωθήκατε με την απόφαση αυτή?
Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναφέρατε είναι τόσο απλή και καθαρή. Και ενώ από πέρυσι το καλοκαίρι την τηρούμε και ενώ κ. Σκαρώνη ο ίδιος ο Πρόεδρος την επαναλαμβάνει και την επιβεβαιώνει, έρχεται μια ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη ότι στηρίζει τον κ. Καχριμάνη, ο οποίος σημειώστε ακόμη δεν είχε ακόμη ανακοινώσει υποψηφιότητα. Το έκανε δύο μέρες μετά!!! Ως τότε έλεγε «αν είμαι χρήσιμος, αν δε βρεθεί κάποιος καλύτερος κλπ» μπορεί να κατέβω...   
Όλοι εμείς που ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία και στηρίζουμε για την Περιφέρεια Ηπείρου την υποψηφιότητα του Σπύρου Ριζόπουλου, όπως επίσης και πάρα πολλά μέλη της Νέας Δημοκρατίας,  σας επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε ολόσωστη, αποδεχόμαστε στο ακέραιο και υιοθετούμε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους”. Γνωρίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ελευθερία της έκφρασης και της προσωπικότητας και όχι στις ξεπερασμένες  από τη σύγχρονη κοινωνία παλαιοκομματικές πρακτικές της ύπαρξης οπαδών – “πολιτικών προβάτων” τους οποίους άκριτα νομίζουν κάποιοι πως  μπορούν να τους “διατάζουν” να ψηφίσουν “τον εκλεκτό τους”. Τόσο απλά και ανθρώπινα κ. Σκαρώνη…
Και σας υπενθυμίζω ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης, κ. Καχριμάνης, τελευταία παρέλαβε την Ήπειρο και τελευταία θα την παραδώσει, πρωταθλήτρια μάλιστα στην ανεργία και στις απευθείας αναθέσεις. 
Πως λοιπόν να στηρίξουμε αυτή την υποψηφιότητα, εμείς ζούμε στην Ήπειρο και ξέρουμε το καλό της.

Η στήριξή σας στο πρόσωπο του κ. Ριζόπουλου συνδέεται μήπως με κάποια απογοήτευση, πικρία σας από το κόμμα και μήπως είναι αυτή που σας καθοδηγεί? Το ρωτώ διότι πολλές φορές μας παρασύρει το συναίσθημα και προβαίνουμε σε ενέργειες για τις οποίες μετανιώνουμε μετά.
Όχι βέβαια σε καμία περίπτωση. Ενεργώ μόνο πολιτικά και για το καλό της Ηπείρου. Άλλωστε και η Νέα Δημοκρατία με τίμησε με την τοποθέτησή μου στον κεντρικό τομέα υποδομών και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας το Μάϊο με τίμησαν όταν με εξέλεξαν πρώτο και με διαφορά Σύνεδρο της ΝΔ και μάλιστα με κατά πολύ περισσότερες ψήφους ακόμη και από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Τζαρούχη. Παρόλο που  ήταν ήδη από τότε γνωστή η δημόσια τοποθέτησή μου υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ριζόπουλου, εντούτοις όμως –επιτρέψτε μου να προσθέσω αν και αυτονόητο- ουδέποτε χρησιμοποίησα κάποιο κομματικό μου αξίωμα για να πείσω οποιονδήποτε, παρά μόνο επιχειρήματα που παρέθετα δημόσια και ανέφερα και σε πρόσφατο άρθρο μου στον Πρωινό Λόγο.
Επειδή όμως κ. Σκαρώνη θέσατε το ζήτημα της πίκρας, οφείλω να ομολογήσω ότι τώρα, μετά την ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη νοιώθω πίκρα από τις παντελώς ατεκμηρίωτες δηλώσεις που έκανε τηλεοπτικά προ ολίγων ημερών ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο κ. Τζαρούχης. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα, ψευδώς βέβαια, ότι τάχα εγώ και οι άλλοι 2-3 με κομματικά αξιώματα που στηρίζουμε το Σπύρο Ριζόπουλο, χρησιμοποιήσαμε τα αξιώματά μας αυτά για να πείσουμε πολίτες υπέρ του κ. Ριζόπουλου. 
Αυτό το… «μένος του» δεν το αντιλαμβάνομαι ειλικρινά. Αν έχει ονόματα, να βγει και να πει ότι είπαμε στον τάδε και στον τάδε. Και όχι αερολογίες και ψέματα. Να βγει με στοιχεία, με ονόματα!!!

Εκτός αν ο Θόδωρας (σ.σ. γελώντας…) κρατάει ακόμη από εκείνο το ξύδι που έριχνε στη Νέα Δημοκρατία όταν είχε αποχωρήσει από το κόμμα!!! Αλλά μετά επέστρεψε στον ίσιο δρόμο, ελπίζω και τώρα πάλι σύντομα να τον βρει (σ.σ. γελάει…)
 
Σε πολλά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, φίλα προκείμενα του κ. Ριζόπουλου, επιχειρείται η διατάραξη των σχέσεων Μητσοτάκη – Καχριμάνη. Έχουν κάποια λαβή από το κόμμα της Ν.Δ  και το κάνουν αυτό? Ορμώμενοι από κάτι άλλο?  Ή δρουν αυτοβούλως?
Το κάθε μέσο ενημέρωσης κ. Σκαρώνη, ηλεκτρονικό ή έντυπο, όπως άλλωστε και η εφημερίδα στην οποία εργάζεστε, ακολουθεί ελεύθερα τη δική του γραμμή. Σε καμία περίπτωση, ούτε έχω την πρόθεση αλλά ούτε και είναι ο ρόλος μου να κρίνω εγώ τι γράφουν ή τι λένε τα ΜΜΕ, όταν βέβαια τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Που βασίζεται η επιλογή σας να στηρίξετε τον κ. Ριζόπουλου?
Στη βεβαιότητα ότι, ο κ. Ριζόπουλος, με το πρόγραμμα της Περιφερειακότητας που ήδη δημόσια ανέλυσε αλλά και με τα πολλά άξια στελέχη που τον πλαισιώνουν, θα είναι ο νικητής, παραμερίζοντας το παλιό φθαρμένο κατεστημένο και θα βάλει την Ήπειρο σε μία πραγματικά αναπτυξιακή πορεία. Σας ευχαριστώ!



Η συνέντευξη του κ. Θεόδ. Τζαρούχη

Κύριε Τζαρούχη, δέκα μέλη της παράταξής σας, ορισμένα εκ των οποίων φέρουν και αξιώματα, και μάλιστα μέλη που μετρούν δεκαετίες στη Ν.Δ, παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος κατόπιν ενεργειών του Γραμματέα κ. Αυγενάκη. Κάθε μέλος ενός κόμματος, είναι ελεύθερο να επιλέξει οποιον υποψήφιο της αρεσκείας του επιθυμεί. Γιατί λοιπόν παραπέμπονται?
Αναφαίρετο κιόλας δικαίωμα να στηρίξουν όποιον θέλουν. Αλλά δεν παραπέμπονται γιαυτόν τον λόγο κ. Σκαρώνη. Ουδεμία σχέση έχει η παραπομπή τους με τα όσα οι ίδιοι ισχυρίζονται. Η αιτία είναι εντελώς διαφορετική. 
Τα μέλη αυτά εκμεταλλευόμενοι την κομματική τους ιδιότητα, διέδιδαν στους ψηφοφόρους, να μην ακούνε τον Γραμματέα τι λέει, κι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει τον Καχριμάνη.  Διέδιδαν επίσης ότι έχουν επαφές με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα μέσα στο κόμμα που χρήζουν της υποστήριξής τους. 
Επιπλέον, εμένα προσωπικά με έπιαναν μέλη της παράταξης και με ρωτούσαν τι γίνεται εδώ? Άλλα λες εσύ και άλλα λένε αυτοί? Είναι δυνατόν το κόμμα να στηρίξει δυο? Και παρόλο που τους έγινε δύο κιόλας φορές σύσταση προφορική για να μην προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, τα μέλη αυτά συνέχιζαν την ίδια τακτική και πολλές φορές μάλιστα και με τσαμπουκά του τύπου: ¨Να είδατε? Τίποτα δε μας κάνουν¨ 
Μία, δύο, τρεις που λέει κι ο λαός μας  κ. Σκαρώνη, τους κάλεσε ο Γραμματέας του κόμματος ως όφειλε σε ακρόαση και όχι σε παραπομπή, όπως έσπευσαν να λασπολογήσουν κάποιοι, διότι η ακρόαση προηγείται της παραπομπής. Τους καλεί λοιπόν σε ακρόαση σαν ένα είδος συζήτησης δηλαδή, για να βρεθεί ενδεχομένως μία  χρυσή τομή, μιας και οι αναταραχές  μέσα στους κόλπους ενός κόμματος δεν είναι αποδεκτές από κανέναν. 
Αυτοί λοιπόν εξουσιοδότησαν έναν από τους δέκα να στείλει έναν λίβελο στον Γραμματέα τον οποίο κ. Σκαρώνη άκουσον άκουσον την ίδια στιγμή, τον έστειλε και σε μέσα ενημέρωσης. Γιατί? Για ποιο λόγο? Τι εξυπηρετεί μία τέτοια ενέργεια? Υποτίθεται ότι το θέμα είναι εσωκομματικό. Για ποιο λόγο να το πληροφορηθεί ο Τύπος? Τι το παίζει αυτός και δεν υπολογίζει κανέναν? Dartanian
Κι αφού λοιπόν δεν εμφανίστηκαν και εξέπνευσε και η προθεσμία της πρόσκλησης σε ακρόαση βάση καταστατικού, ο Γραμματέας, ως όφειλε, προχώρησε στο αμέσως επόμενο βήμα που είναι η αφαίρεση του αξιώματός τους και να τους παραπέμψει στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα εάν πρέπει να διαγραφούν από μέλη ή δεν πρέπει. 
Ο εξουσιοδοτηθείς λοιπόν εξ ονόματος όλων τους, προβαίνει στην αποστολή μιας ακόμα χειρότερης επιστολής, την οποία επίσης κοινοποίησε στον Τύπο, χαρακτηρίζοντας τον κ. Αυγενάκη ως πολιτικό δουλέμπορο. Δηλαδή, εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι.

Ποιον εννοείτε? Κατονομάστε τον.
Τον κατονομάζω ναι. Ο κ. Βλέτσας. Αποφεύγω γενικώς να τον κατονόμαζω για να μην τον διαφημίζω κιόλας κ. Σκαρώνη. Κι επανέρχομαι. Αδιανόητη κατ΄ εμέ η επιστολή αυτή στην οποία μάλιστα, χαρακτηρίζει ο κ. αυτός κι όλους εμάς που υπακούμε στις γραμμές του κόμματος, ¨πολιτικούς ραγιάδες¨. Το προσωπικό μένος που έχει ο κ. Βλέτσας με κάποια στελέχη του κόμματος, δεν του δίνει το δικαίωμα κομματικά, εκμεταλευόμενος  τον τίτλο που είχε στο κόμμα να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες και τέτοιους χαρακτηρισμούς. Αντάρτικα κύριε Βλέτσα και παλικαρισμοί στη Ν.Δ δεν περνάνε. Είμαστε ένα οργανωμένο κόμμα που λειτουργούμε σε κάποια πλαίσια και κάποιες αρχές. Όποιος δεν τις αντέχει φεύγει. 
Το Σύνταγμα κ. Σκαρώνη, προβλέπει στη Βουλή την ελευθερία των βουλευτών, για τα κόμματα υπάρχει ακόμα πιο σκληρός πυρήνας κομματικής πειθαρχίας και όταν κάποιο μέλος του κόμματος  παρεκκλίνει της γραμμής του αποβάλλεται.

Η κοινοποίηση Αυγενάκη, γιατί έπρεπε να σταλεί στον κ. Καχριμάνη?
Στον άμεσα εμπλεκόμενο δεν θα κοινοποιηθεί? Λογικό δεν είναι? 
Κι επειδή από το Συνέδριο του κόμματος στις 29 Μαίου και μετά άρχισαν να λέγονται διάφορα, το κόμμα κοινοποίησε στον κ. Καχριμάνη ότι δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας στο πρόσωπό του. Η Νέα Δημοκρατία κ. Σκαρώνη δεν παίζει με τα στελέχη της. 
Υποχρέωση λοιπόν ήταν του κ. Αυγενάκη να ενημερώσει και τον κ. Καχριμάνη, έναν εκλεγμένο κιόλας Περιφερειάρχη.

Εφόσον η Ν.Δ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τους υποψήφιους Περιφερειάρχες, γιατί στην περίπτωση του κ. Καχριμάνη κάνει εξαίρεση?
Όταν κάποιοι Περιφερειάρχες είναι και εκλεγμένοι αλλά και καταξιωμένοι στο έργο τους, όπως ο κ. Καχριμάνης, ο κ. Αγοραστός και ο κ. Χατζημάρκος, δεν τίθεται θέμα αξιολόγησής τους από το κόμμα. Απολαμβάνουν ήδη τη στήριξή του και για τις επερχόμενες εκλογές  αν θελήσουν οι ίδιοι εκ νέου να θέσουν υποψηφιότητα. 
Άλλωστε ο κ. Αυγενάκης, ερωτηθείς σε ημερίδα που έγινε εδώ στην πόλη μας πριν λίγους μήνες, από τοπικούς δημοσιογράφους, αν η Ν.Δ προτίθεται να στηρίξει εκ νέου τον νυν Περιφερειάρχη, απάντησε αυτό ακριβώς που σας είπα παραπάνω. 
Ερωτηθείς αν θα πράξει το ίδιο και με τον Δήμαρχο απάντησε ¨θα δούμε¨. Λογική απάντηση αφού δεν εξελέγη δήμαρχος  εκείνος που το κόμμα είχε στηρίξει.
Κι αν θέλετε και την προσωπική μου άποψη για τον κ. Καχριμάνη κ. Σκαρώνη είναι ένα κόσμημα και για τον τόπο μας και για τη Ν.Δ.
Η ομάδα τον καλό παίχτη τον βάζει σε όλες τις θέσεις. Γιαυτό και το κόμμα τον παρακαλάει να κατέβει για βουλευτής. Το ξέρετε αυτό?
Αλλά εκείνον, δεν τον ενδιαφέρει η κεντρική σκηνή. Κι ότι κάνει το κάνει με ψυχή. Δεν έχει ανάγκη το κόμμα ο κ. Καχριμάνης. Το κόμμα έχει ανάγκη από άξια στελέχη σαν αυτόν.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κολόκας, συνασπίστηκε με την παράταξη του κ. Μπέγκα. Γιατί στην δική του περίπτωση δεν υπήρχε κλήση ακρόασης από τον Γραμματέα του κόμματος?
Καταρχήν αυτό συνέβη το 2014. Δεν μπορεί το 2018 η Ν.Δ να εγκαλέσει άτομα που εκλέχθησαν τότε.

Ναι αλλά από το 2014 έως το 2018 το καταστατικό δεν άλλαξε.
Το καταστατικό δεν άλλαξε, άλλαξε όμως ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής. Να απολογηθούμε εμείς τώρα για ότι έπραξε ο κ. Σαμαράς τότε?  Δεν τον κάλεσε.  

Το παρέλειψε δηλαδή? Το ξέχασε?
Άλλος είναι ο λόγος. Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να μπει σε τέτοιου είδους διαδικασίες εγκαλέσεων ή διαγραφών, σε μία συγκυρία που δεν  συνέφερε το κόμμα μιας η κατάσταση τότε ήταν πολύ ρευστή και γιαυτό το λόγο θεώρησε σωστό να μην προβεί σε καμία τέτοια ενέργεια.

Ο κ. Κοσμάς Βούλγαρης ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ανακοίνωσε επίσημα την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα στον Δήμο Νικολάου Σκουφά του Νομού Άρτας. Ερώτηση δύο σκελών. α) γιατί χρειάστηκε να ενημερώσετε το κόμμα για την παρουσία σας εκεί?
Γιατί είναι άλλος Νομός. Για να μην θεωρηθεί ότι επεμβαίνω στα εσωτερικά ενός άλλου Νομού. Καθαρά για τυπικούς λόγους. Άλλωστε, δεν παρεβρέθηκα εκεί ως κομματικό στέλεχος. Με τον κ. Βούλγαρη κ. Σκαρώνη για να μη βάζουμε ταμπέλες σε όλα πια, μας ενώνει μία φιλία πολλών ετών. Είμαστε καρδιακοί φίλοι. Με κατηγορείτε γιαυτό? Αν έχω δηλαδή μία φιλία ετών με κάποιον ο οποίος είναι ψηφοφόρος ή μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάω να πιω έναν καφέ μαζί του επειδή δεν είναι ομοϊδεάτης μου? Αλίμονο. Είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά?

Κανείς δεν σας κατηγορεί κ. Τζαρούχη, η φιλία υπερισχύει των κομματικών πεποιθήσεων άλλωστε η δημοσιογραφική μου αξιοπρέπεια δεν θα μου επέτρεπε κάτι τόσο ποταπό. Άλλο είναι το ερώτημα.
Ποιο?

Το ότι ο κ. Βούλγαρης ανακοινώνει μία υποψηφιότητα τη στιγμή που το κόμμα στηρίζει άλλον και μάλιστα ήδη εκλεγμένο Δήμαρχο εκεί.
Ο οποίος νυν Δήμαρχος δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Εξ όσων άκουσα, δεν το γνωρίζω ο ίδιος προσωπικά, φλερτάρει με το ψηφοδέλτιο το βουλευτικό. Σας ευχαριστώ!