Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η απάντηση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σχετικά με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και τη μετάθεση ιατρού

Απάντηση έστειλε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλους σχετικά με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και τη μετάθεση ιατρού. 
Η απάντηση αναφέρει αναλυτικά τα εξής: "Ο συντάκτης που υπογράφει την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΠΓΝΙ κάνει την τιμή να ασχοληθεί εκτενώς μαζί μου εμπλέκοντας τη θέση μου ως Διοικητή της ΥΠΕ, την επαγγελματική μου ιδιότητα και τις προσωπικές σχέσεις. Είμαι...
πεπεισμένος ότι η σωρεία των ανακριβειών και των ψευδών στοιχείων δεν παρατέθηκαν για να αναδείξουν τα όποια προβλήματα των νοσοκομείων, αλλά προσφέρει πολιτική εκδούλευση προκειμένου να πιέσει για ορισμένους (ή για ορισμένο;) συναδέλφους να αναλάβουν όσο γίνεται συντομότερα εργασία στους φορείς που έχουν ήδη μετατεθεί από το νοσοκομείο Φιλιατών.
Γι’ αυτό το λόγο σκοπίμως μπερδεύει τις ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων τρίμηνης μετακίνησης και μετάθεσης στο άγονο νοσοκομείο της Καλαμάτας, τις ημερομηνίες της αλληλογραφίας για ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων κλπ.
Γι’ αυτό το λόγο σκοπίμως δεν αναφέρει ότι είναι διαφορετική η διαδικασία μετάθεσης προς άγονη μονάδα υγείας (όπως το νοσοκ. Καλαμάτας), από τη μετάθεση από άγονη μονάδα .Σκοπίμως , συγκρίνει τη μετάθεση γιατρού από τμήμα που διαθέτει ικανό αριθμό ειδικευμένων, με τη μετάθεση από τμήμα που η απουσία του γιατρού ισοδυναμεί με κλείσιμο του τμήματος, πχ Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. 
 Κατανοώντας τα παραπάνω, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών που μετατέθηκαν συναίνεσαν να παραμείνουν για ολιγόμηνο διάστημα στις θέσεις τους μέχρι να έρθουν οι αντικαταστάτες τους.
Όσο για τα περί ηθικής του συστήματος οι αναισθησιολόγοι των νοσοκομείων της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένου και του «προσωπικού ρουσφετιού», κάλυψαν –υπερβάλλοντας εαυτούς- και το νοσοκομείο της Τρίπολης κατά τους θερινούς μήνες που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα απουσίας αναισθησιολόγων λόγων τραυματισμών. 
Θα ήταν διατεθειμένος ο συντάκτης της ανακοίνωσης να κάνει κάτι ανάλογο για την ΜΤΝ πχ όμορου νοσοκομείου;Στο άγχος του βέβαια να στηρίξει τον ή τους πολιτικούς του φίλους, ο συντάκτης της ανακοίνωσης προσπαθεί να ντύσει και πολιτικά το θέμα με τη γνωστή καραμέλα της δήθεν ιδιωτικοποίησης του υγειονομικού συστήματος. Προφανώς δεν έμαθε ότι από το 2017 έχει καταργηθεί η ΕΣΑΝ ΑΕ. "