Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Μία νταλίκα γεμάτη παραποιημένα «επώνυμα»

Μία νταλίκα φορτωμένη με ρούχα και εσώρουχα επώνυμων οίκων του εξωτερικού, όπως Adidas, Calnin Klein, Versace, Dolce & Cabbana και Diesel επιχείρησε να μεταφέρει ο οδηγός ενός οχήματος από την Ελλάδα στην Αλβανία.
Η διαδρομή του όμως σταμάτησε στο Τελωνείο της Κακαβιάς, όταν οι υπάλληλοι του Τελωνείου έλεγξαν το φορτίο του οχήματος, ζητώντας αμέσως στοιχεία από τις εταιρείες σχετικά με την...
πιστοποίηση και γνησιότητα των προϊόντων. Η απάντηση ήταν αρνητική και τα 62.000 τεμάχια κατασχέθηκαν, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Μετά την αρνητική απάντηση των εταιρειών η διαδικασία προβλέπει την καταστροφή των παραποιημένων προϊόντων. 
Και… υγρό φρέον
Παράλληλα στο Τελωνείο Κακαβιάς εντοπίστηκε και κατασχέθηκε για μία ακόμη φορά ποσότητα του ψυκτικού υγρού φρέον, η διακίνηση του οποίου απαγορεύεται στις χώρες – μέλη της Ε.Ε. Συνολικά, σε δύο περιπτώσεις κατασχέθηκε ποσότητα 15 φιαλών που περιείχαν το συγκεκριμένο ψυκτικό υγρό, ενώ συνολικά το Τελωνείο Κακαβιάς έχει κατάσχει το τελευταίο διάστημα 24 φιάλες, με ποσότητα 260 κιλών.
Το 2014 είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη κατασχεθείσα ποσότητα και πάλι στο Τελωνείο Κακαβιάς, όπου σταμάτησε η προσπάθεια διακίνησης ποσότητας 1,5 τόνου ψυκτικού υγρού, το οποίο χρησιμοποιείται κατά βάση για τη συντήρηση των μονάδων κλιματισμού και η τιμή του στη γειτονική Αλβανία είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με την τιμή, στην οποία διατίθεται στην Ελλάδα και τις χώρες – μέλη της Ε.Ε
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
(πηγή: epirusonline)