Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Αντιπολίτευση Δήμου Κόνιτσας: «Για τα… πανηγύρια η Δημοτική Αρχή Παπασπύρου…»

«Ανικανότητα προγραμματισμού και διαχείρισης, αναποτελεσματικότητα και στασιμότητα»
Σκληρή κριτική κατά του δημάρχου Κόνιτσας Αν. Παπασπύρου ασκεί η αντιπολίτευση. Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της, τα θέματα του ΔΣ που ο δήμαρχος ισχυρίζονταν ότι ήταν κατεπείγοντα, ήταν τελικά για τα πανηγύρια.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναβλήθηκε, καθώς δεν υπήρχε απαρτία και έτσι δεν… ικανοποιήθηκε η ανάγκη του κ. Παπασπύρου να παρουσιάσει στα πανηγύρια αυτά που ήθελε.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:...
«Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας στις 6/8/2018 διότι δεν υπήρξε απαρτία. Σύσσωμη η αντιπολίτευση απείχε δηλώνοντας την αντίθεσή της με την τακτική και τους χειρισμούς του προεδρείου της Δημοτικής Αρχής Παπασπύρου.
Αποστολή πρόσκλησης Πέμπτη μεσημέρι, εισηγήσεις -κατά τη συνήθη τακτική- ανύπαρκτες και συνεδρίαση Δ.Σ. Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι. Ημέρα και ώρα ακατάλληλη και για την ενημέρωση των συμβούλων και για την παρουσία τους.
Παρά τις επισημάνσεις για αλλαγή ώρας, στάθηκε αδύνατη η τροποποίηση διότι υπήρχαν λόγοι ανωτέρας “προεκλογικής βίας”…
Τα κατεπείγοντος χαρακτήρα θέματα του ΔΣ κατά τους ισχυρισμούς του Δημάρχου, υποσκελίστηκαν τελικώς από την ανάγκη του ιδίου να παρουσιαστεί και να παρουσιάσει στα πανηγύρια την “αναπτυξιακή πορεία” του τόπου.
Η ανικανότητα προγραμματισμού και διαχείρισης αλλά και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι αντιπροσωπευτικές της 4ετούς θητείας της και συνάδουν απόλυτα με την αναποτελεσματικότητα και τη στασιμότητα που έχει επιδείξει.
Εμείς αυτή την απαξίωση των θεσμών αδυνατούμε να την υιοθετήσουμε.

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας
“Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ”»