Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ - Ιστορική στιγμή για Ήπειρο και Άρτα

Για μία ιστορική στιγμή για την Ήπειρο και την Άρτα έκανε λόγο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στην τοποθέτησή της στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
«Το νέο Πανεπιστήμιο προέκυψε από έναν τεκμηριωμένο σχεδιασμό, στο πλαίσιο του νέου Ενιαίου...
Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και μέσα από έναν πρωτόγνωρο σε συναινέσεις διάλογο, στο οποίο μετείχαν όλοι, πρυτανικές αρχές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό, φοιτητές, που διήρκεσε ένα χρόνο και είχε το αίσιο αποτέλεσμα.
Ειδικά για την Άρτα, το αίτημα για ίδρυση Γεωπονικής Σχολής ήταν πολύ παλιό. Αυτό που δημιουργήθηκε τώρα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Η Άρτα θα έχει 2 Πανεπιστημιακές σχολές, με 3 τμήματα, η Άρτα θα έχει Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, η Άρτα θα έχει τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση Εκπαίδευσης και Παραγωγής, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με προφανή πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία», τόνισε αρχικά για να προσθέσει πως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση για έκτακτη οικονομική ενίσχυση και η δέσμευση για προσλήψεις 42 καθηγητών.
Καταλήγοντας, η κα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
«Προσωπικά, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, είμαστε εδώ για να παλεύουμε για το καλώς εννοούμενο συμφέρον της κοινωνίας και πιστεύω ότι η χθεσινή μέρα ήταν μια νίκη για την Άρτα και για την Ήπειρο.
Όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο ότι το νέο Πανεπιστήμιο δεν στηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Υπάρχει το μέλλον του τόπου και οι ανάγκες της κοινωνίας. Υπάρχουν, όμως και τα μικροκομματικά συμφέροντα, που κάποιοι επέλεξαν να υπηρετήσουν.
Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ατεκμηρίωτα και με μοναδικό γνώμονα την αντικυβερνητική μικροπολιτική. Και βρέθηκαν έτσι, για ακόμη μια φορά, απέναντι στην κοινωνία.
Η κοινωνία έχει και μνήμη και κρίση.
Η αναβάθμιση της Γ/θμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο εντάσσεται στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, ένα σχέδιο που διαμορφώνει το καινούργιο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η Ελλάδα, ώστε να μην γυρίσουμε ποτέ πίσω», κατέληξε.