Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ - «Εμπράγματη μεταρρύθμιση το νέο Πανεπιστήμιο»

Την άποψη, ότι το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί κατ’ ουσίαν, «εμπράγματη μεταρρύθμιση» που δίνει ένα σαφές στίγμα για την επόμενη μέρα, εξέφρασε ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς στην ομιλία του στη Βουλή.
Ο κ. Μαντάς δήλωσε υπερήφανος για τη νομοθετική πρωτοβουλία αφενός...
γιατί υλοποιείται στην πράξη μία νέα ενιαία στρατηγική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αφετέρου για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε το προηγούμενο διάστημα.
«Είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη. Είναι μια διαδικασία, θα έλεγα, συστατικό στοιχείο αυτής της στρατηγικής. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει οποιαδήποτε στρατηγική ενιαίου χώρου αν αυτό δεν συνοδευόταν από μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία μέσα στα ιδρύματα», σημείωσε για να σταθεί στη συνέχεια στη σημασία που δίνει το νομοσχέδιο στην παραγωγική δυνατότητα της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων με συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως τα δύο ερευνητικά ιδρύματα που ιδρύονται.
«Για πρώτη φορά τώρα, αυτή την περίοδο, έχουμε αυτή τη μεταρρύθμιση, που εγώ την ονομάζω «εμπράγματη μεταρρύθμιση», γιατί δίνει σαφέστατο στίγμα την επόμενη κιόλας μέρα.
Δηλαδή, από αύριο οι διοικήσεις των πανεπιστημίων, οι πρυτανικές αρχές αναλαμβάνουν ένα πολύ δύσκολο, αλλά και πολύ δημιουργικό έργο, στο οποίο είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα σταθούμε δίπλα. Και θα σταθούμε δίπλα όχι μόνο με τις θέσεις που έχουμε δεσμευτεί ότι θα δώσουμε, αλλά και με την οικονομική ενίσχυση, που είναι πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, πρόσθετη χρηματοδότηση.
Υπάρχουν ερωτηματικά, ζητήματα, προβλήματα; Προφανώς, υπάρχουν, αλλά θα έλεγα ότι η βασική κατεύθυνση, η βασική λεωφόρος στην οποία θέλουμε να βαδίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα έχει ήδη διαμορφωθεί σε ένα πλαίσιο πολύ δημιουργικό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς.