Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ: Στην αυτοδιοίκηση στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ “με ολίγη” από συνεργασίες…

Τι θα κάνει; Θα πάει με κατεβασμένα τα χέρια στις περιφερειακές εκλογές του 2019;
Με ανακοίνωσή το Γραφείο τύπου της ΝΕ Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Συνεδρίασε την Κυριακή 22 Ιουλίου η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία του Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνου του Οργανωτικού Γραφείου, Τάσου Πολιτίδη, της Υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη και των Βουλευτών του Νομού, Χρήστου Μαντά και Γιάννη Καραγιάννη, με βασικό θέμα συζήτησης το νέο τοπίο που διαμορφώνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η πρόσφατη...
ψήφιση του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι», με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή εκτιμά ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τις μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, έγιναν πολύ σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως  η ενίσχυση των Δήμων με προσωπικό μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, καθώς και η  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η αυξημένη χρηματοδότηση ιδιαίτερα των ορεινών και νησιωτικών Δήμων, οι νέες δυνατότητες εκτέλεσης σημαντικών έργων στον τομέα της ύδρευσης / αποχέτευσης, το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και πολλά άλλα.
Όλα αυτά έχουν συγκεκριμένη αποτύπωση και στους Δήμους της περιοχής μας. Επισημαίνουμε ότι, εκτός των άλλων, στον Δήμο Ιωαννιτών παραχωρήθηκαν προς αξιοποίηση το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Άσυλο Ανιάτων, οι στρατιωτικοί φούρνοι, οι παλαιές στρατιωτικές φυλακές, καθώς και άλλοι χώροι. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι λύθηκαν τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα στην μεταμνημονιακή περίοδο να γίνουν πρόσθετες θεσμικές και άλλες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση στήριξης της Τ.Α. και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ενθαρρύνει και στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Οργανώσεις μας στο Νομό, καθώς και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις και τα σχήματα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση συγκρότησης σύγχρονων προοδευτικών προγραμμάτων και των μέγιστων δυνατών διευρύνσεων και συγκλίσεων, ανάλογα και με τις ιδιαίτερες συνθήκες σε κάθε Δήμο του Νομού μας.
Τέλος, στο Δήμο Ιωαννιτών στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες της παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού προοδευτικού μετώπου, στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Γραφείο τύπου ΝΕ Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ»