Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Αλλάζουν η εικόνα στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας

Ένα δυνατό τεστ ετοιμότητας για την μεγάλη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας νέων το 2019 στη λίμνη Παμβώτιδα θα αποτελέσει η Β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουλίου στον κωπηλατικό στίβο των Ιωαννίνων.
Οι υποδομές στον στίβο κωπηλασίας, κυρίως όμως στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στη Λιμνοπούλα από τον Πύργο Κωπηλασίας μέχρι τις κερκίδες και τον περιβάλλοντα χώρο έχουν αλλάξει όψη, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των τοπικών φορέων με τη συνεργασία του ΝΟΙ και της Ελληνικής...
Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΠΕΑΚΙ συνεργάστηκαν αρμονικά, ώστε οι εγκαταστάσεις να υποστούν ένα σημαντικό λίφτινγκ και να μη θυμίζουν σε τίποτε την εικόνα που αντίκρισε πριν από μερικούς μήνες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, όταν ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Παμβώτιδα.
Στον πύργο τερματισμού του κωπηλατικού στίβου οι παρεμβάσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ αντιμετωπίστηκαν και τα προβλήματα στατικότητας που είχαν εντοπιστεί πριν από δύο περίπου χρόνια.
Όπως εξήγησε η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου ο πύργος κωπηλασίας θα είναι «η καρδιά» των αγώνων, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις έχουν γίνει από την Περιφέρεια και στους υπόλοιπους χώρους.
Συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών έχουν αναλάβει τον καθαρισμό και την περιποίηση του χώρου και πλέον το μεγάλο στοίχημα για το σύνολο των τοπικών φορέων είναι η διατήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων ώστε να μην χρειαστούν εκ νέου δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για τη αποκατάσταση τυχόν ζημιών.
«Πιστεύουμε στη συνεργασία όλων των φορέων και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο εξής. Ειδικά στον πύργο που είναι το στολίδι των εγκαταστάσεων σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε γραφεία έτσι ώστε ο χώρος να έχει καθημερινή ανθρώπινη παρουσία για να αποφύγουμε φαινόμενα βανδαλισμών του παρελθόντος», τόνισε η κα Παλαιοπάνου.
Η μοναδική εκκρεμότητα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι ο ηλεκτρονικός πίνακας που δεν θα λειτουργήσει σε αυτή τη διοργάνωση, θα είναι όμως σε πλήρη λειτουργία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 
«Μικρό καλάθι» από το ΝΟΙ
Η κα Παλαιοπάνου παραδέχθηκε στο μεταξύ ότι και η φετινή, ενδεχομένως και η επόμενη χρονιά να μη φέρουν επιτυχίες από το Ναυτικό Όμιλο, καθώς διέρχεται μία μεταβατική περίοδο με νέους αθλητές και με τη βαθμολογία από την Α’ φάση των αγώνων να μην αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
«Στο φετινό πρωτάθλημα δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολυνίκες και πρωταθλητές, για διάφορους λόγους και ενδεχομένως το ίδιο να γίνει και του χρόνου.
Είμαστε όμως σε μία φάση δημιουργίας, όπου προσελκύουμε πολλά νέα παιδιά για να δημιουργήσουν τη νέα γενιά των πρωταθλητών και ο σύλλογός μας να επιστρέψει στις επιτυχίες», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Παλαιοπάνου.