Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Επανασύνδεση ρεύματος σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές

Επεκτείνεται σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, στους οποίους έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η δυνατότητα επανασύνδεσης με κάλυψη μέρους ή του συνόλου της οφειλής από τον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε στις αρχές του έτους, σύμφωνα με...
Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την συγκρότηση επιτροπής ελέγχου για την σύσταση ειδικού λογαριασμού – χορήγησης ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και τις 30.06.2018 . Το έργο της επιτροπής αφορά την αξιολόγηση αιτήσεων για τη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος και την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας των ευπαθών καταναλωτών του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:
1.Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή έως και τις 30-06-2018.
2.Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του δυνητικού δικαιούχου
3.Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.
Το ποσό του ειδικού βοηθήματος θα καταβάλλεται από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ως διαχειριστή του ειδικού λογαριασμού, απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, στον οποίο εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου της εν λόγω παροχής.
Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας (Αγίων Αποστόλων 43), συστεγάζεται με την Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας Ηγουμενίτσας. Τηλέφωνο: 2665028140.