Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ανοίγουν οι διαδικασίες για το ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων

Η αξιόλογη δυναμική που φαίνεται να καταγράφει δημοσκοπικά και σε μετρήσεις των τελευταίων μηνών το Κίνημα Αλλαγής στα Ιωάννινα και την Ήπειρο, σε σχέση τουλάχιστον με τις αντίστοιχες μετρήσεις σε κεντρικό επίπεδο, έχει προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον στελεχών του κόμματος, για τις εθνικές εκλογές.
Η διεκδίκηση και πιθανότατα η κατάληψη της μίας από τις πέντε συνολικά βουλευτικές έδρες των Ιωαννίνων φαντάζει ως...
ελκυστικός στόχος για τους ενδιαφερόμενους, που ανεξάρτητα της προσωπικής τους επιλογής, θα συμπαρασύρουν προς τα πάνω και τα ποσοστά του κόμματος.
Θα μπορούσε να πει μάλιστα κάποιος, ότι το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή και χωρίς να έχει προσδιοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, αρκετά μπροστά από τα υπόλοιπα κόμματα ως προς τις διαδικασίες που ακολουθεί για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και το απόγευμα της Τετάρτης, όπου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΕ Ιωαννίνων με τη συμμετοχή των συντονιστών των Δημοτικών Οργανώσεων και των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ Αλλαγής, με θέμα «Συγκρότηση Ψηφοδελτίων - Προτάσεις Νομαρχιακών Επιτροπών», κατά την οποία κατατέθηκε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της Α΄ φάσης.
Ήδη, από την διευρυμένη συνέλευση της Τετάρτης προέκυψε η εκδήλωση ενδιαφέροντος σε θεωρητικό επίπεδο και όχι με το τυπικό που απαιτείται, από τέσσερα στελέχη του κόμματος και συγκεκριμένα τους Μιχ. Κασσή, τον Ν. Γκόλα και τον Σωτ. Ζαρπαλά, που τυγχάνουν και μέλη της ΚΕ αλλά και του αντιδημάρχου Δημ. Νάστου.
Οι ενδιαφερόμενοι φυσικά για τις θέσεις του ψηφοδελτίου του ΚΙΝ.ΑΣΛ αναμένεται να είναι αρκετοί περισσότεροι, με τη Νομαρχιακή όπως εξήγησε ο συντονιστής Άλκης Λάνταβος, να είναι αυτή, στην οποία θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες και η οποία θα εισηγηθεί σχετικά στην ΚΕ του κόμματος.
«Θα δούμε κατά πόσον το θεωρητικό, ζωηρό σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές, θα αποτυπωθεί και εγγράφως», σημείωσε ο κ. Λάνταβος, που δεν έκρυψε πάντως την ικανοποίηση εκ μέρους του κόμματος για τη συμμετοχή.

Η διαδικασία
Η Ν.Ε. Ιωαννίνων καλείται να συλλέξει όλες τις αυτοπροτάσεις ή ετεροπροτάσεις πολιτών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες Εθνικές εκλογές και να προτείνει η ίδια η Ν.Ε. μέλη ή/και φίλους της παράταξης που θα δώσουν προστιθέμενη αξία σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Η Α΄ φάση ολοκληρώνεται την 24/7 και ώρα 10 π.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο alkislantavos@gmail.com.
«Η πολιτική ετοιμότητα αλλά και η οργανωτική ολοκλήρωση του Κινήματος Αλλαγής αποτελούν τους δύο μεγάλους πυλώνες της παράταξης.
Με σοβαρότητα, συνέπεια και χωρίς αυταπάτες προχωράμε προοδευτικά, με στόχο τον πολίτη, για τον πολίτη και από τον πολίτη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ.

Οι συνεργασίες
Ένα ζήτημα ωστόσο στο οποίο θα κληθεί να τοποθετηθεί πολιτικά το ΚΙΝ.ΑΛ και σε τοπικό, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο είναι αυτό των συνεργασιών στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης και στο πως αυτό μπορεί να προκύψει, όταν στις ευρωεκλογές που θα γίνουν μαζί τον Μάιο του 2019, θα υπάρχει πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην αυτοδιοίκηση έχουμε αρκετά στελέχη και δυνατούς συνδυασμούς. Ο προσανατολισμός μας είναι να έχουμε δικούς μας συνδυασμούς και υποψηφίους και στην περιφέρεια και στους δήμους. Είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες, εφόσον μας προταθεί να υποστηριχθούν οι δικοί μας υποψήφιοι και δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν», σημείωσε ο κ. Λάνταβος.

Οι νέες Συντονιστικές Τζουμέρκων, Ζαγορίου, Μετσόβου
Την Κυριακή 24 Ιουνίου μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, εκλέχθηκαν τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής Τ.Ο. δήμου Βόρειων Τζουμέρκων, Ζαγορίου & Μετσόβου.

Η σύνθεση της Συντονιστικής Γραμματείας Τ.Ο. δήμου Βόρειων Τζουμέρκων έχει ως εξής:
Συντονιστής Γραμματέας: Χρυσόστομος Βαΐτσης
Αν. Συντονιστής Γραμματέας & Υπεύθυνος Εργαζομένων: Αλέξανδρος Σκανδάλης
Υπεύθυνοι:
Νεολαίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού & Αθλητισμού: Απόστολος Καραδήμας
Οικονομικών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Ανδρέας Χρύσης
Αυτοδιοίκησης, Αγροτικού: Σταύρος Γκορτζής
Η σύνθεση της Συντονιστικής Γραμματείας Τ.Ο. δήμου Ζαγορίου έχει ως εξής:
Συντονιστής Γραμματέας: Αθανάσιος Μπαλάσκας
Αν. Συντονιστής Γραμματέας, Υπεύθυνος Τουρισμού, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Μιχαήλ Βλάχος
Υπεύθυνοι:
Αγροτικού & Εργαζομένων: Γεώργιος Καρβούνης
Περιβάλλοντος, Κοινωνικών θεσμών – Παιδείας – Ισότητας: Στέφανος Τσιάλος
Αυτοδιοίκησης: Γαβριήλ Παπαναστασίου
Η σύνθεση της Συντονιστικής Γραμματείας Τ.Ο. δήμου Μετσόβου έχει ως εξής:                  
Συντονιστής Γραμματέας: Αθανάσιος Μπογάς
Αν. Συντονιστής Γραμματέας, Υπεύθυνος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Τιμολέων Δάλλας
Υπεύθυνοι:
Αγροτικού: Βασίλειος Λεοντάρης
Περιβάλλοντος, Κοινωνικών θεσμών – Ισότητας & Εργαζομένων: Χρήστος Τσιατούρας
Παιδείας & Οικονομικών: Δημήτριος Μπαρμπαγιάννης
πηγή: epirusonline