Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Tο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στη Yakutia International Science Games 2018

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εκπροσώπηση του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών στη Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση Yakutia International Science Games 2018.  
Συγκεκριμένα, η κ. Κατερίνα Πλακίτση, Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με την...
ιδιότητά της και ως Προέδρου της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας ISCAR (International Society of Cultural-historical Activity Research), προσεκλήθη από τον Υπουργό Παιδείας της Γιακουτίας (Republic of Sakha-Yakutia, Russia), ως ειδικός στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, να συμμετάσχει στη συνάντηση που ενώνει 1500 μαθητές και πλειάδα επιστημόνων από 16 χώρες.
Η Διεθνής Συνάντηση International Science Games 2018 θα λάβει χώρα κατά το διάστημα 8-15 Ιουλίου στην πόλη Γιακούτσκ της Σιβηρίας. Η διοργάνωση περιλαμβάνει Διεθνή Ολυμπιάδα Θετικών Επιστημών, Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, Διεθνή Συμπόσια, Εκθέσεις, Διαγωνισμούς Ρομποτικής και Μοντελοποίησης, Σχολεία Ερευνητών και πλήθος άλλων εκδηλώσεων. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την UNESCO, το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, τη Ρώσικη Ακαδημία Επιστημών και πολλούς άλλους διεθνείς οργανισμούς.
Η κ. Πλακίτση θα συμμετάσχει στη διοργάνωση του Διεθνούς Συμποσίου για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, σε συνεργασία με άλλους διακεκριμένους επιστήμονες.
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.