Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Στο δήμο Ζίτσας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και φοιτητές του προγράμματος “Erasmus”

Από το Δημαρχείο στην Ελεούσα ξεκίνησαν την περιήγησή τους στο Δήμο Ζίτσας οι φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα “Erasmus” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προέρχονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα 27  διαφορετικών χωρών.
Τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Γιώργο Καψάλη που συνόδευε τους φοιτητές καλωσόρισε στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και η αντιδήμαρχος Γιαννούλα Γεωργούλη. «Μας δίνετε την...
ευκαιρία να προβάλουμε τον τόπο μας σε ολόκληρη την υφήλιο καθώς θεωρούμε πως οι φοιτητές του συγκεκριμένου προγράμματος θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές-διαφημιστές  για την περιοχή μας όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους» ανέφερε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος προς τον Πρύτανη και ευχήθηκε σε όλους να περάσουν όμορφα κατά την επίσκεψή τους στα αξιοθέατα της περιοχής.
Από την πλευρά του ο Πρύτανης ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου να συμπεριληφθεί ο Δήμος Ζίτσας στις ξεναγήσεις των φοιτητών με στόχο να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές, τους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία καθώς και τον πολιτισμό της περιοχής και εξέφρασε την πεποίθηση πως το πρόγραμμα  “Erasmus”  θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Η επίσκεψη στο Δημαρχείο ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και οι φοιτητές συνέχισαν την ξενάγησή τους στο Δήμο με επισκέψεις  σε αξιοθέατα της Τ.Κ. Ζίτσας και τον αρχαιολογικό χώρο Μεγάλου Γαρδικίου (αρχαία Πασσαρώνα).