Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στα Ιωάννινα

Και τα Γιάννενα στον αστερισμό των πόλεων που σε πολλές περιοχές της χώρας, διοργάνωσαν χθες συλλαλητήρια για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και την αντίθεση στις διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ. 
Πολύς ήταν ο κόσμος, όλων των ηλικιών, που συνέρρεε στην πλατεία για το συλλαλητήριο μέχρι και μετά τις 8 και μισή, προερχόμενος τόσο από την πόλη όσο και από άλλες περιοχές της Ηπείρου. Στο χώρο της συγκέντρωσης που προσανατολίστηκε με το βήμα των ομιλιών απέναντι από την Περιφέρεια, κυριαρχούσαν οι ελληνικές σημαίες.
Το Συντονιστικό Ηπείρου για τη Μακεδονία, σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα...
της Μακεδονίας και φορείς της πόλης, κάλεσε σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες αυξήθηκαν οι φορείς και οι σύλλογοι που έκαναν τα δικά τους καλέσματα.
Στη συγκέντρωση, κι ενώ οι προετοιμασίες στο χώρο της πλατείας είχαν αρχίσει από νωρίς το μεσημέρι, σταδιακά άρχισε να μαζεύεται κόσμος μετά τις 7 και να καταλαμβάνει το χώρο της πλατείας, ενώ εντύπωση προκάλεσε και η τεράστια ελληνική σημαία που σηκώθηκε ψηλά με γερανό και ήταν ορατή από διάφορα σημεία της πόλης.
Έντονη ήταν η παρουσία και της Αστυνομίας από το πρωί στο κέντρο της πόλης, μεταξύ άλλων και λόγω της εξαγγελίας για αντισυγκέντρωση από οργανώσεις αντιεξουσιαστών, η οποία όμως συγκέντρωση περιορίστηκε σε χώρο μακριά από την πλατεία.