Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η “ιστορία” του έργου των 3,5 εκ. € που πήγαινε για ανάθεση με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (ως κατεπείγον), αλλά τη... «γλίτωσε»…

Νίκος Ζήκος: «Με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης δίνονται τα έργα στα ίδια πρόσωπα…»
Τότε, στις 25 Μαΐου 2018, κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου (με πρόεδρο τον κ. Καχριμάνη)  είχε αποφασίσει να ανατεθεί το έργο προϋπολογισμού 3.500.000,00 € «Αποπεράτωση οδικού δικτύου Ζωτικού Μπεστιάς», με προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (θέμα 32ο εκτός ημερησίας, ΑΔΑ: ΩΖ5Ρ7Λ9-ΑΕΣ σελ. 155) ως κατεπείγον.
Κατά τη συνεδρίαση ο κ. Νίκος Ζήκος μειοψήφησε, με το σκεπτικό ότι με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης δίνονται τα έργα στα ίδια πρόσωπα, ενώ και ο κ. Μάκης Χατζηευραιμίδης διαφώνησε με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
Φαίνεται όμως ότι οι θερινές διακοπές “ανέτρεψαν τα σχέδια” της...
πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής αφού όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου «λόγω των θερινών διακοπών ήταν αδύνατος ο έγκαιρος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο»!!!
Έτσι σήμερα μετά από νέα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, το έργο «Αποπεράτωση οδικού δικτύου Ζωτικό- Μπεστιά», προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, θα δημοπρατηθεί με ανοιχτή δημοπρασία.
Λογικό να υποθέσει κανείς ότι δεν κρίνεται πλέον κατεπείγον το έργο των 3,5 εκ. € και ότι με ανοιχτή δημοπρασία δεν θα χρειάζεται να περιμένει κανείς να τελειώσουν οι θερινές διακοπές, καθώς μάλλον δεν θα απαιτείται προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Άγνωστον, αφού δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση... 

Εκεί κοντά, στο έργο «Βελτίωση οδού Τύρια – Σιστρούνι»
  Ø  Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στο έργο «Βελτίωση οδού Τύρια – Σιστρούνι» (θέμα 20ο εκτός ημερησίας, ΑΔΑ: 79ΒΠ7Λ9-3Ψ9)  είχε εγκρίνει αποζηµίωση του εργολάβου ποσό 3.320.000 € για αποκατάσταση κλπ «…λόγω των βλαβών που προκλήθηκαν στο έργο από τα φαινόµενα που έλαβαν χώρα µετά από τις, από 10/2 έως 14/2/2016, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που προκάλεσαν εκτεταµένες κατολισθήσεις και οφείλονται σε ανωτέρα βία, χωρίς ευθύνη του αναδόχου…» 

  Ø  Στο ίδιο έργο «Βελτίωση οδού Τύρια – Σιστρούνι» η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στις 9 Μαρτίου 2017 αποφάσισε την έγκριση 2.766.000 € με συμπληρωματική σύμβαση (συμπληρωματικές εργασίες) στον εργολάβο του έργου (θέμα 18ο εκτός ημερησίας ΑΔΑ: 7Τ827Λ9-ΩΕΥ).