Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ίντριγκες και διαμάχες στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων; Πριν περάσει 10ήμερο ο Τζαρούχης αλλάζει με “εντολή Καχριμάνη” αντιπροέδρους και αρμοδιότητες;

Ο Αυγενάκης... “περιφρόνησε” τη νέα ΝΟΔΕ και αντί κοινής συνεδρίασης προτίμησε μεζεδάκι σε παραλίμνιο με... κάποιους. Ήξερε κάτι και το απέφυγε;
Σημαντικές επιπτώσεις εκτιμάται ότι θα υπάρξουν στη ΝΔ Ιωαννίνων, εφόσον -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες εσωκομματικές πηγές- ο νέος πρόεδρος Θεόδωρος Τζαρούχης ...“υπακούσει εις τας εντολάς Καχριμάνη”  και «καθαιρέσει» (εξευγενισμένα: αντικαταστήσει) τον ένα ή και τους δύο αντιπροέδρους της ΝΟΔΕ, τον Κώστα Ζιάβρα (για μόλις 16 ψήφους δεν εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΟΔΕ) και πιθανώς και τον  Αλεξ. Λάμπρου και παράλληλα αναδιατάξει τις αρμοδιότητες των μελών της ΝΟΔΕ, μόλις 10 μέρες μετά τη συγκρότησή της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένονται και άλλες ενέργειες εσωστρέφειας. Έτσι...
αναφέρεται ότι θα αφαιρέσει από τον Κώστα Ζιάβρα και τον τομέα της εκλογικής ετοιμότητας, ενώ ως… δήθεν άλλοθι, λέγεται πως μάλλον θα αφήσει και ο ίδιος την αρμοδιότητα που κράτησε, αυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (την οποία όμως κράτησε; καθ΄ υπέρβαση).
Ακόμη μετά την αναφερόμενη άρνηση του πρώτου σε ψήφους εκλεγμένου μέλους της ΝΟΔΕ Μίμη Ντόβα να αποδεχτεί τον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ αναγκάζεται -εκτός απροόπτου-  με …”κρύα καρδιά;” να του προτείνει τη μία από τις δύο θέσεις αντιπροέδρων (αυτή; του Κ. Ζιάβρα), την οποία και αναμένεται να αποδεχτεί ο κ. Ντόβας.
Τέλος, φέρεται ως ιδιαίτερα πιθανό εφόσον βέβαια απομακρύνει άμεσα ή σε λίγες μέρες και τον έτερο αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Αλέξανδρο Λάμπρου, να ορίσει εκτός απροόπτου στη θέση του (πάλι με …”κρύα καρδιά;”) –μάλλον- τον Κώστα Τσαγκλή.

Αυγενάκης: Μεζεδάκι αντί συνεδρίασης της ΝΟΔΕ
Ασφαλώς ο γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Λευτ. Αυγενάκης θα γνώριζε που ήρθε προ πενθημέρου. Έτσι αντί να προγραμματιστεί και να παρευρεθεί -όπως συμβαίνει πάντα- σε συνεδρίαση της νεοεκλεγμένης ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, το... απέφυγε!!!
Όπως προκύπτει, προτίμησε τον ελεύθερο χρόνο που είχε να πάει σε γνωστό παραλίμνιο κατάστημα (στέκι; του Παντ. Κολόκα), με την παρουσία μόνο 2-3 μελών της νέας ΝΟΔΕ (περιλαμβανομένου του κ. Τζαρούχη) και άλλων τόσων μελών της Π.Ε. και βεβαίως παρουσία και του Παντ. Κολόκα! "Ίντριγκες του γραμματέα" το χαρακτήρισαν πολλοί...

Η… φαγωμάρα και οι ..."δημοκρατικοί" διορισμοί
Όπως  συζητείται ευρύτατα, στην τοπική ΝΟΔΕ φαίνεται πως κυριαρχεί εσωστρέφεια, συγκεντρωτισμός, εγωισμοί, πόλωση, αυταρχισμός και διακρίσεις με τη ΝΔ να πληρώνει στα Γιάννενα το τίμημα της “φαγωμάρας” και του διχασμού.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο νέος πρόεδρος Θεόδ. Τζαρούχης φέρεται ως αποφασισμένος να διορίσει "δημοκρατικά" και άλλα 7-10 μέλη στη ΝΟΔΕ (τα οποία βέβαια ΔΕΝ θα έχουν δικαίωμα ψήφου) και να τους δώσει τους τομείς Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Υποδομών, Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικών Θεμάτων, Τουρισμού, Αγροτικού κλπ.
Ενώ ήδη ο κ. Τζαρούχης δεν έχει ορίσει τον υπεύθυνο εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ενώ δεν εκχώρησε καμία απολύτως αρμοδιότητα σε 4 από τα 9 αιρετά μέλη της ΝΟΔΕ και συγκεκριμένα στους Μίμη Ντόβα, Στέργιο Ταλάρη, Τάσο Κωτσίνα και Μαρίνα Καλιαμούρη.

Τα …περιβόητα γραφεία
Ένα σοβαρό ζήτημα που βέβαια θα απασχολήσει τη νέα ΝΟΔΕ είναι το ζήτημα των γραφείων, καθώς τα προσωρινά επί της Πυρσινέλα 14 ξενοικιάζονται από τον προηγούμενο πρόεδρο που τα είχε νοικιάσει. Πρόκειται για ένα σοβαρότατο ζήτημα καθώς για λόγους φορολογικούς κλπ αλλά πρωτίστως για την αποφυγή μείζονος πανελλαδικής εμβέλειας ζητήματος κλπ, θεωρείται από κομματικούς κύκλους ως εντελώς απίθανο να προχωρήσει ο νέος πρόεδρος σε οποιαδήποτε μη επίσημη στο όνομα της ΝΟΔΕ μίσθωση χώρου. Με την ..."ορθόδοξη" μίσθωση θα λυθεί το πρόβλημα και θα σταματήσουν να γίνονται οι συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ στα υπόγεια ξενοδοχείου ή σε πατάρια καφετέριας….

Η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ
Το ζήτημα της νέας ΝΟΔΕ Ιωαννίνων που συγκροτήθηκε (την Τρίτη στις 22 Μαΐου σε σώμα), απασχόλησε έντονα και τη Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ.
Η συγκεκριμένη Γραμματεία, αφού… “τα έψαλλε για τα καλά στον κ. Τζαρούχη” για τα … κατορθώματά του, αναγκάστηκε -σύμφωνα με εξαιρετικά καλά πληροφορημένες πηγές του Οργανωτικού της ΝΔ- να ημεροχρονολογήσει κάπου 9-10 μέρες (από 22/5) μια εγκύκλιό της για να διορθώσει τα αδιόρθωτα!!! Το θέμα αυτό συζητείται ευρύτατα μεταξύ πολλών στελεχών –κεντρικά- του κόμματος.