Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΒΙΠΕ: Κινητοποίηση κατοίκων και φορέων ενάντια στις μονάδες βιοαερίου – Πολλοί οι κάτοικοι, έλειπαν περιφερειάρχης και δήμαρχος

Μήνυμα κατά της λειτουργίας των μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων έστειλαν πολλοί κάτοικοι και φορείς του Δήμου Ζίτσας. Κινητοποιούνται οι κάτοικοι των περιοχών περιμετρικά της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, κατά της κατασκευής και λειτουργίας πέντε μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο, μετά την άδεια περιβαλλοντικών όρων που ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.
Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης το πρωί της Κυριακής στην είσοδο της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων είχαν αναλάβει φορείς του Δήμου Ζίτσας. Στη συγκέντρωση υπήρχαν δημοτικοί σύμβουλοι ως εκπρόσωποι του Δήμου Ζίτσας –όχι όμως ο Δήμαρχος– ενώ απουσίαζαν Περιφερειάρχης και εκπρόσωποι της Περιφερειακής αρχής. Εκπροσωπώντας τις λειτουργούσες επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ, ο...
πρόεδρος της Ένωσης (ΣΕΒΙΠΙ) Λευτέρης Αραμπατζής δήλωσε απλά ικανοποιημένος για την ενεργοποίηση και των κατοίκων στην κατεύθυνση που εδώ και καιρό κινείται και η Ένωση των εγκατεστημένων.

Αρκετοί ήταν οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής που συγκεντρώθηκαν με κεντρικό σύνθημα στο πανό που κρατούσαν το «ΟΧΙ στις μονάδες Βιοαερίου της ΒΙΠΕ».
Αυτό που τόνισαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων ήταν πως τώρα ξεκινάει η συντονισμένη αντίδραση στο έργο των πέντε μονάδων βιοαερίου και πως οι κινητοποιήσεις θα έχουν συνέχεια με στόχο την κλιμάκωση. 
Παράλληλα εξέφρασαν την λύπη τους για την απουσία πολιτικών εκπροσώπων από την συγκέντρωση και τόνισαν ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τελικής πτώσης».
Αποφάσισαν να συντάξουν υπόμνημα που θα αποσταλεί στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές του Νομού και ασφαλώς στην κεντρική κυβέρνηση.