Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Επιτυχίες σε πολλά «μέτωπα» για το Ν.Ο.Ι. - Στ. Ντούσκος & Α. Γραμμενιάτης στη Λιθουανία με την Εθνική

Την πρώτη διεθνή της «έξοδο» για τη φετινή αγωνιστική περίοδο πραγματοποιεί η Ελληνική Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, η οποία θα λάβει μέρος με αποστολή εννέα αθλητών στη διεθνή Ρεγκάτα που διεξάγεται ως την ερχόμενη Κυριακή στο Τρακάϊ της Λιθουανίας.
Στην Ελληνική ομάδα περιλαμβάνονται και δύο πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι Στέφανος Ντούσκος και Άρης Γραμμενάτης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να...
τεστάρουν τις δυνάμεις τους και να αξιολογηθούν από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς της ΕΚΟΦΝΣ μετά από έναν χειμώνα σκληρής δουλειάς και εντατικών προπονήσεων στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Δυνατές εμφανίσεις στον Σχινιά
Ικανοποιητικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν τα επίλεκτα «κουπιά» του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στον 2ο Αγώνα Αξιολόγησης που διεξήγαγε η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία στον Σχινιά, με στόχο την επιλογή αθλητών για τις Εθνικές της Ομάδες ενόψει διεθνών υποχρεώσεων.


Πιο αναλυτικά, οι Αλέξανδρος Μαμακής – Γιώργος Γραμμενιάτης κατέκτησαν μία δεύτερη και μία τρίτη θέση στη Δίκωπο των Εφήβων, ενώ οι Αριάδνη Μήτση – Αθανασία Μάκου πήραν δύο δεύτερες θέσεις στη Δίκωπο των Νεανίδων. Ο Ζήσης Μπουκουβάλας ήταν πρώτος στο Σκιφ Παίδων και κατετάγη τρίτος στον μικρό τελικό του Σκιφ Εφήβων. Ο Ανδριανός Οικονόμου ήταν πρώτος στον μικρό τελικό του Σκιφ Εφήβων, ενώ δεύτερος στον ίδιο αγώνα κατετάγη ο Γιώργος Κολιός. Καλές εμφανίσεις έκαναν επίσης οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος – Γ. Κολιός και οι Ανδρ. Οικονόμου – Παύλος Φαϊτάς στη Δίκωπο Εφήβων.
Στις προκρίσεις του Σχινιά συμμετείχαν ακόμα, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και τις δύο ημέρες των αγώνων, οι Θανάσης Παλαιοπάνος, Στέφανος Ντούσκος και Κώστας Βαρδάκας (Σκιφ νέων Ανδρών) και ο Άρης Γραμμενιάτης (ελαφρύ Σκιφ νέων Ανδρών).

Πρωτιές στο Σχολικό
Στο μεταξύ, με δύο πρωτιές συνοδεύτηκε η συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Λυκείων που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Πιο συγκεκριμένα, οι Αλέξανδρος Μαμακής – Γιώργος Γραμμενιάτης κατέκτησαν την πρώτη θέση στη Δίκωπο Λυκείων, ενώ οι Αριάδνη Μήτση – Αθανασία Μάκου ήταν πρώτες στην αντίστοιχη Δίκωπο για κορίτσια Λυκείου.