Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Με επικεφαλής το Στ. Καλογιάννη (μαζί και με Π. Κολόκα & Α. Μπαρτζώκα) στο Δήμο Ιωαννιτών η ΝΔ;

Παράλληλα “μετακόμιση” Γκόντα στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο;
Εκτός από την προγραμματισμένη ομιλία του Γραμματέα της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη και του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Τάσου Γαϊτάνη στο Du Lac σήμερα το απόγευμα για τις θέσεις της ΝΔ για τον «Κλεισθένη», το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στις συζητήσεις εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2019, ιδίως για το Δήμο Ιωαννιτών. 
Άλλωστε η παρουσία των δύο κορυφαίων στελεχών της ΝΔ...
είναι μοναδική ευκαιρία και το επιβεβαιώνει.
Όπως φαίνεται ο στόχος της ΝΔ να “πάρει οπωσδήποτε” το Δήμο Ιωαννιτών μάλλον βρίσκει γόνιμο έδαφος στη λύση που από μήνες συζητούν Νεοδημοκρατικά στελέχη και ίσως αποτελεί τη “χρυσή τομή”. 
Συγκεκριμένα υποψήφιος δήμαρχος να είναι ο Σταύρος Καλογιάννης ως “πρώτος μεταξύ ίσων”, μαζί με τον Παντελή Κολόκα και τον Άρη Μπαρτζώκα στο ψηφοδέλτιο, με παράλληλη “μετακόμιση” του Νίκου Γκόντα στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Οι… διεργασίες
Ο Νίκος Γκόντας, έχοντας διατελέσει δύο φορές δήμαρχος Ιωαννιτών και μάλιστα όντας χαρακτηρισμένος ως «ο δήμαρχος των έργων», δεν είναι πολύ μακριά από το να αποδεχθεί τη λύση που όπως φαίνεται προτιμά το Μοσχάτο. Να είναι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, καθώς με την φερόμενη ως βέβαιη εκλογή του έχει να προσθέσει πολλά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είναι και αξιοποιήσιμος.

Έτσι η παράλληλη μετακόμιση του Σταύρου Καλογιάννη στο Δήμο Ιωαννιτών, πέρα από τη σημαντική του εμπειρία, όλα δείχνουν ότι έχει με το μέρος του τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής. Οι έχοντες γνώση των σκέψεων της Πειραιώς, θεωρούν σίγουρη τη συμμετοχή σε δημοτικό ψηφοδέλτιο του Δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής το Σταύρο Καλογιάννη, τόσο του νυν αντιδημάρχου Ιωαννιτών Παντελή Κολόκα, όσο και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Γιάννενα Τώρα”, Άρη Μπαρτζώκα αμφοτέρων σημαντικών κομματικών στελεχών της ΝΔ με αυξημένο κύρος και επιρροή. Συμμετοχή που και δυναμική θα προσδώσει, αλλά και θα συσπειρώσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, δίνοντας απ΄ αρχής “αέρα νίκης” στο ψηφοδέλτιο.

Το κύρος, η εμπειρία και κυρίως η αποφασιστικότητα τόσο του Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και του Τάσου Γαϊτάνου, ασφαλώς θα είναι καθοριστικά στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, καθώς αυτό που απαιτείται σήμερα είναι ευρείες συμμαχίες και βαθιά ανανέωση. Ασφαλώς οι επόμενες εβδομάδες θα καταδείξουν το αποτέλεσμα…