Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Συνάντηση των Διοικήσεων των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου με τον υφυπουργό Πιτσιόρλα στα Ιωάννινα

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα είχαν οι Διοικήσεις των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, το απόγευμα, στα Ιωάννινα.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από ζητήματα, που αφορούν στην επιχειρηματική κοινότητα της Ηπείρου, όπως η περιφερειακή επιχειρηματική ανάπτυξη, τα προγράμματα χρηματοδότησης, η συμμετοχή...
σε εκθέσεις και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, αλλά και ο νέος Επιμελητηριακός νόμος, άρθρα του οποίου χρήζουν βελτιώσεων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος Ιωάννης Μήτσης και ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχ/εων κ. Δημήτρης Δημητρίου, από το Επιμελητήριο Άρτας , ο Πρόεδρος Γιάννης Γκολομάζος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Δημήτριος Χουλιάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος, και από το Επιμελητηρίου Πρέβεζας ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπούρης, ο Α΄ Αντιπρόεδος Χρήστος Κοτσίνης και το μέλος του ΔΣ Αντώνιος Ζαπουνίδης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας αναφέρθηκε επίσης, σε τοπικά ζητήματα της Άρτας και συγκεκριμένα:
• Στα προβλήματα που έχει επιφέρει στους εμπόρους- επιχειρηματίες και λογιστές η κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού Τμήματος της Δ.Ο.Υ. Άρτας και η μεταφορά τους στην Πρέβεζα,  ζητώντας την παρέμβασή του υπουργού, για την επαναλειτουργία όλων των τμημάτων της Δ.Ο.Υ Άρτας, ώστε να  αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των Αρτινών επιχειρήσεων και πολιτών.
• Στα ζητήματα βιωσιμότητας, που αντιμετωπίζουν μεγάλες επιχειρήσεις της Άρτας, οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους.
• Στην ανάγκη χρηματοδότησης, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, εγκαταστάσεων συσκευαστηρίων-τυποποιητηρίων αγροτικών προϊόντων (κυρίως εσπεριδοειδών & ακτινιδίων), καθώς και ψυκτικών θαλάμων.
Επίσης, ο κ. Γκολομάζος εισηγήθηκε την προκήρυξη νέων προγραμμάτων για το λιανεμπόριο και την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων & επιχειρήσεων στο εξωτερικό,  μέσω επιδοτήσεων της συμμετοχής τους σε εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές και B2B συναντήσεις.
Σε ότι αφορά στη νέα Επιμελητηριακή νομοθεσία υποστήριξε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα άρθρα που θα πρέπει να τροποποιηθούν, καθώς προκαλούν δυσλειτουργίες.
Νωρίτερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας παραβρέθηκαν στην ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα «Χρηματοδοτήσεις Έργων, Διαχείρισης Ενέργειας, Νέες Προοπτικές», στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλας.