Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου βιολογικού καθαρισμού Καναλακίου, Χόχλας και Αμμουδιάς

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Μελέτη Αποχέτευσης –Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων και Καθορισμού Αποδέκτη των Τ.Κ.Καναλακίου ,Χόχλας και Αμμουδιάς του Δ. Πάργας, Π.Ε. Πρέβεζας προχώρησε ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης.
Η επεξεργασία των λυμάτων των Τ.Κ. Καναλακίου ,Χόχλας και Αμμουδιάς θα...
περιλαμβάνει μια εγκατάσταση προεπεξεργασίας αστικών λυμάτων για τους οικισμούς Καναλλάκι και Χόχλα (με σκοπό την απομάκρυνση των στερεών από τα λύματα ώστε η ροή τους να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία και μικρότερο λειτουργικό κόστος) και μια πλήρη εγκατάσταση επεξεργασίας για τους οικισμούς Καναλλάκι-Χόχλα και Αμμουδιάς.
H διάθεση της τελικής εκροής από την επεξεργασία των λυμάτων θα γίνεται στον όρμο Κομμένο, με υποθαλάσσιο αγωγό και σε βάθος περίπου 20,00μ.Σήμερα δεν υπάρχει ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης στους οικισμούς Καναλακίου, Χόχλας και Αμμουδιάς. Μόνο στον οικισμό Καναλάκι υπάρχει μικρό τμήμα δικτύου αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων υδάτων (παντορροϊκό). Η κατασκευή του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί όταν δοθεί σε λειτουργία η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.