Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

🎯Τα “ΤΟΛΜΗΡΑ”: Η δημοφιλής παραπολιτική στήλη από τον “ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ” του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ (της Τετάρτης 16-5-2018)

☑️ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Ν.Δ. ☑️ΑΝΑΝΕΩΣΗ! ☑️ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ☑️Η ΠΡΩΤΙΑ ☑️ΟΙ «ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ» ☑️ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ! ☑️Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ☑️ΟΜΑΛΑ ☑️ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ! ☑️ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ! ☑️Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ☑️ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ! ☑️ΟΙ ΦΗΜΕΣ ☑️ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ☑️Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ☑️ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ☑️Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ☑️ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ! ☑️Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Ν.Δ...
Από τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. κρατούμε την προσέλευση των μελών στις κάλπες σε πανελλήνιο και σε τοπικό επίπεδο. Περί τις 150.000 Νεοδημοκράτες προσήλθαν στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα και απ’ αυτούς οι 1.500 περίπου ήταν στο Νομό Ιωαννίνων σε σύνολο 2.150 περίπου που πληρούσαν τις προϋποθέσεις. 
ΑΝΑΝΕΩΣΗ!  
Για ανανέωση του κομματικού στελεχιακού δυναμικού μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που τον έκανε να πάρει θάρρος και να...
ζητήσει για μια ακόμη φορά εθνικές εκλογές. Πήρε θάρρος ο Κυριάκος από την ανανέωση και κτύπησε για μία ακόμη φορά το καμπανάκι των εκλογών, εις ώτα όμως μη ακουόντων.

ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ... 
Ένα μήνα κράτησε η εκλογική διαδικασία στη Ν.Δ. και ήταν αρκετός χρόνος για να βγουν και «μαχαίρια» σε κάποιες περιπτώσεις. Από την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ τα μαχαίρια στα θηκάρια και τώρα δουλειά. Τι δουλειά; Λέμε τώρα, σε δουλειά να βρίσκονται...

Η ΠΡΩΤΙΑ...  
Με 15 ψήφους διαφορά στα Γιάννενα χτύπησε πρωτιά ο Θόδωρος Τζαρούχης έναντι του συνυποψηφίου του Κώστα Ζιάβρα, ενώ την πρωτιά για σύνεδρος στα επόμενα συνέδρια της Ν.Δ. την κτύπησε ο Σάκης Βλέτσας, κάτι που του ανοίγει την όρεξη για άλλους δρόμους!
Κατά τ’ άλλα, τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά και χωρίς εκπλήξεις και παρατράγουδα...

ΟΙ «ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ»... 
Από τα παραλειπόμενα των εσωκομματικών εκλογών να σημειωθούν οι παρουσίες και συμμετοχές αρκετών «ξενιτεμένων» προηγούμενων εκλογών οι οποίοι μάλιστα εξελέγησαν και στα κομματικά όργανα αποκτώντας αξιώματα καθοδηγητών. Μεγάλη «μάνα» με μεγάλη αγκαλιά η Ν.Δ. που δέχεται τα απολωλότα πρόβατα! Άλλωστε, ήταν και η γιορτή της μάνας την περασμένη Κυριακή!

ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ!.. 
Νίκησε η Δημοκρατία, σχολίασαν «κύκλοι» της Πειραιώς μετά το πέρας των εκλογών για να μειώσει την πίκρα των χαμένων απ’ αυτή την εσωκομματική εκλογική μάχη. Μια νίκη της Δημοκρατίας, η οποία όμως πρέπει να έχει κι ένα αντίκρισμα όταν έλθει η ώρα των εθνικών εκλογών. Τότε που ο σημερινός κομματικός μηχανισμός θα κληθεί να συνεισφέρει για να επιτευχθεί το ποθητό που είναι η νίκη της Ν.Δ.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ... 
Από αυτές τις εκλογές κρατά κανείς την προσέλευση των μελών στις κάλπες, κάτι που σε τέτοιες εποχές δεν είναι και πολύ συνηθισμένο. Αν ρίξει κανείς μια ματιά σε άλλα κόμματα, θα αντιληφθεί την τεράστια διαφορά που υπάρχει με τη Ν.Δ. η οποία, αν μη τι άλλο, σ’ αυτό το επίπεδο πρωτοπορεί. Κάπου 1.500 άτομα προσήλθαν στο Νομό Ιωαννίνων και κάτι ανάλογο έγινε και στην Πρέβεζα. Όλα τα όργανα πλέον είναι αιρετά και αυτά τα όργανα θα έχουν τον οργανωτικό ρόλο και στο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει και στις εκλογές, ευρωεκλογές, εθνικές, αυτοδιοικητικές.

ΟΜΑΛΑ...  
Στους άλλους Νομούς της Ηπείρου επανεξελέγησαν οι ίδιοι πρόεδροι ΝΟΔΕ. Πρόκειται για τους Λάμπρου στην Θεσπρωτία, Σκανδάλη στην Άρτα και Ν. Τζίμα στην Πρέβεζα, ο οποίος επικράτησε άλλων δύο αντιπάλων μεταξύ αυτών και μίας γυναίκας. Σε όλη την Ήπειρο όλα κύλησαν ομαλά, ενώ σημαντική ήταν η αύξηση της συμμετοχής μελών στην εκλογική διαδικασία.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ! 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Γιάννενα όλα ήταν υποδειγματικά στην διαδικασία της διεξαγωγής των εκλογών. Η ΝΕΦΕ, της οποίας την ευθύνη είχε ο εκπαιδευτικός Φίλιππος Ευαγγέλου, έδωσε μαθήματα οργάνωσης και καλό είναι να παραδειγματιστούν κι άλλοι στο μέλλον, για ν’ αποφεύγονται τα αλαλούμ και τα παρατράγουδα. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλη την ομάδα για το άψογον της διαδικασίας.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ!  
Όπως πρώτη το είχε προαναγγείλει η στήλη, ο κ. Αλμπάνης θα είναι τελικά ένας ακόμη υποψήφιος που θα λάβει μέρος στις Πρυτανικές εκλογές, μετά τους κ.κ. Πέτσιο και Γεωργίου που ήδη έχουν γνωστοποιήσει τις δικές τους υποψηφιότητες. Ο κ. Αλμπάνης κάνει λόγο για ανασχεδιασμό των όσων προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ που τόσο πολύ έχει αναστατώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα το τελευταίο διάστημα. 
Εκείνο όμως που δεν μας λέει είναι πώς θα γίνει αυτό όταν είναι γνωστό ότι ο σύντροφος Γαβρόγλου έχει πάρει τις αποφάσεις του! Δεν ήταν ακαδημαϊκά τα κριτήρια συνένωσης ΑΕΙ-ΤΕΙ λέει ο κ. Αλμπάνης! Αλήθεια, πότε το κατάλαβε αυτό;

Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ...  
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα υποψήφιός του στις εκλογές του 2015, πώς επέτρεψε και ως Αντιπρύτανης να γίνουν ανοσιουργήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την ίδρυση ή κατάργηση σχολών που τόση μεγάλη αναστάτωση επέφεραν; 
Συμμετείχε ή όχι στην επιτροπή διαβούλευσης που επεξεργάστηκε το σχέδιο νόμου που αφορούσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων; Αν δεν συμμετείχε, τότε ποιοι συμμετείχαν και είπαν σε όλα ναι, που είναι η αγαπημένη συνήθεια των σημερινών κυβερνώντων; Και κάτι τελευταίο: Ποια είναι η σχέση του σήμερα με το άλλο μισό στην «διακυβέρνηση» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων; Ας απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα για να περάσουμε στα επόμενα...

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ!  
Το ομολόγησε δημόσια και μάλιστα εντελώς κυνικά ότι η «σφαγή» των συνταξιούχων θα γίνει στο τέλος του έτους. Μιλάμε για τον Υπουργό Πετρόπουλο που εντελώς και χωρίς ντροπή βγήκε στην τηλεόραση και ανέλυσε διεξοδικά το τι θα συμβεί στις συντάξεις των Ελλήνων που είναι κοντά στα 2,8 εκατ. εκφράζοντας τον... αμέριστο πόνο του!

ΟΙ ΦΗΜΕΣ...  
Μέχρι τώρα διέψευδαν κάθε φήμη που κυκλοφορούσε περί μιας ακόμη μείωσης των συντάξεων με πρώτο και καλύτερο τον Αλέξη Τσίπρα που ό,τι ακούγονταν ήταν... φούμαρα της αντιπολίτευσης! Προχθές βγήκε ο Πετρόπουλος και διέψευσε τον Πρωθυπουργό, ο οποίος με την σειρά του διέψευσε για μια ακόμη φορά και σ’ ένα ακόμη ζήτημα τον εαυτό του!

ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...  
Όλο αυτό το τουρλουμπούκι που έχει η χώρα μας για κυβέρνηση ήταν το ίδιο που έκανε λαϊκά δικαστήρια στον Άγνωστο Στρατιώτη και καταδίκαζε σε θάνατο τους ΣαμαροΒενιζέλους που κι εκείνοι έβαζαν τότε χέρι άγριο στις συντάξεις. Ήταν τότε που όλα τα έσφαζαν, όλα τα μαχαίρωναν και μάντρωσαν ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ για να γίνει κυβέρνηση ο κάθε Κατρούγκαλος με τα μαντηλάκια και τα ψιλοτάκουνα και ο Καρανίκας!

Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ...  
Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι αλλά και η υπόλοιπη Ελληνική κοινωνία, η οποία ζει από τις συντάξεις των παππούδων και των γιαγιάδων! Αυτή ήταν η επανάσταση που θα έκανε η αριστερά με το γνωστό δεκανίκι των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου που έβαζε στα τέσσερα τους πρώην «συμμαχητές»! Αυτή την απόγνωση βγήκε να διασκεδάσει ο Πετρόπουλος που κάποτε δήλωνε ότι βγαίνουν οι καταστηματάρχες στους δρόμους και του... φιλάνε το χέρι για τα χαράτσια στα ασφαλιστικά ταμεία!

ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ...  
Επ’ ουδενί λόγο δεν πρόκειται να δεχθούμε συμφωνία με τα Σκόπια αν δεν αλλάξουν το Σύνταγμά τους οι Σκοπιανοί στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι αλυτρωτικές σκέψεις! Τα είπε από το Σκρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πουλώντας... φύκια σ’ έναν τόπο δοξασμένο και φούμαρα στους Μακεδόνες. Την ίδια στιγμή από την άλλη μεριά η Κυβέρνηση όπου νάναι στημένη στα τέσσερα υπογράφει συμφωνία με τον Ζάεφ! Τι θα κάνει ο Πρόεδρος; Θα παραιτηθεί;

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...  
Να το δούμε κι αυτό και να δώσουμε τα ρέστα μας. Ο περιβόητος «αμαρτωλός» Μαρτίνης του Ερυθρού Σταυρού προτίθεται να επιστρέψει στη διοίκηση μέσω εκλογών που θα διεξαχθούν στις 3 Ιουνίου. Το γνωστοποίησε προχθές και μετά το αλαλούμ που επικράτησε μετά την κατάργηση της διορισμένης μέχρι τώρα διοίκησης με τα Παραρτήματά της σ’ ολόκληρη τη χώρα.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ!  
Η μέχρι πρότινος διορισμένη διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού είχε σαν έργο της την διεξαγωγή εκλογών για να αναδειχθούν νέα διοικητικά συμβούλια σ’ όλη τη χώρα, κάτι που δεν έγινε και που επί μία τετραετία σχεδόν λειτουργούσε εκεί και ως έτυχεν.
Μετά από προσφυγές προηγούμενων μελών εκδόθηκε δικαστική απόφαση που καταργούσε το σύστημα Αυγερινού επαναφέροντας τις προ αυτού διοικήσεις για να διεξάγουν τις εκλογές! Αυτή η απόφαση έβαλε μπουρλότο σε όλη την Ελλάδα και στα Ιωάννινα όπου οι διοικούντες αρνούνται να παραδώσουν τα ηνία εκφράζοντας την επιθυμία να οδηγήσουν εκείνοι το Παράρτημα σε εκλογές!

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ...  
Παλιοί, παλιότεροι και νέοι του Ερυθρού βρίσκονται σε αναστάτωση για μια υπόθεση που μέσα της εμπεριέχεται ο εθελοντισμός! Τόση φασαρία, τέτοια εμπόλεμη κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια για την εθελοντική προσφορά! Πού να υπήρχαν και οικονομικά οφέλη, τι άλλο θα βλέπαμε σ’ ένα φορέα που τα τελευταία χρόνια μπήκε στο μάτι του κυκλώνα για διάφορους λόγους.
Δυστυχώς, ο Ερυθρός Σταυρός συνδέεται με οικονομικά σκάνδαλα τεραστίων διαστάσεων, με τον γνωστό Μαρτίνη να είναι στο επίκεντρο αυτών των σκανδάλων και να έχει το θράσος να εκφράζει την επιθυμία επανόδου του!  

Και για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης - ggtolmiros@hotmail.com