Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας στα Ιωάννινα

Με στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας, θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).
Οι εργασίες του Συνεδρίου, θα λάβουν χώρα, από 18 έως 20 Μάϊου 2018, στο...
ξενοδοχείο «Grand Serai».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα, για την κορυφαία αυτή επιστημονική εκδήλωση, με παράλληλες εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, μίλησαν ο Παιδονευρολόγος, τ. Συντονιστής Διευθυντής Νευρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», τέως Πρόεδρος του International Bureau of Epilepsy (IBE), πρόεδρος του ΠΕΣΕ και της ΕΕΕΕ Αθανάσιος Κοβανης και η Νευρολόγος, Επιμελήτρια Α', Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Σοφία Μαρκούλα.
Όπως σημείωσε ο κ. Κοβάνης, μέσω του Συνεδρίου, θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με επιστήμονες από την Ελλάδα και κορυφαίους επιληπτολόγους από το εξωτερικό.
Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, καλούνται να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η επιληψία αποτελεί μια εγκεφαλική διαταραχή που αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 70% των περιπτώσεων. Το υπόλοιπο 30% των πασχόντων, ζει με το στίγμα.
«Γι’ αυτό μέσα από τις προσπάθειές μας, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία, με στόχο να βγουν αυτά τα άτομα, από το σκότος στο φως» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοβάνης.
Ερωτηθείς για τις νέες θεραπευτικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση της επιληψίας, προέκρινε ως σπουδαιότερη την εμπειρία του γιατρού. Σωστή διάγνωση, σωστή επιλογή φαρμάκου και χορήγηση σωστής δόσης, είναι το σημαντικότερο τρίπτυχο.
Από την πλευρά της, η κα Μαρκούλα, υπογράμμισε ότι στα στρογγυλά τραπέζια του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας, θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως η χειρουργική θεραπεία της επιληψίας σε εξειδικευμένες περιπτώσεις και η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης, για την οποία γίνεται πολύς λόγος.
Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Κοβάνη, οι επιστήμονες θα πρέπει να βασίζονται στις επιστημονικές μελέτες.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Η κα Μαρκούλα που προλόγισε τον κ. Κοβάνη, αναφέρθηκε και στη φετινή πρωτοτυπία του Συνεδρίου, καθώς στο πλαίσιό του θα λάβουν χώρα οι εξής κοινωνικές δράσεις, υπό την αιγίδα του συλλόγου των ατόμων με επιληψία: Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας:
- Θεατρική παράσταση: «Κρίση είναι, θα περάσει», σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου  και ώρα 7:30 μ.μ., αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
- Τρέχουμε για την Επιληψία, στο Run Greece Ιωάννινα, Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 11:30 π.μ., Πλατεία «Πύρρου».
- Οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζωγραφίζουν για την Επιληψία – Ξενοδοχείο «Grand Serai». Ελεύθερη είσοδος για τους επισκέπτες, στην έκθεση που θα λειτουργεί σε ειδικό χώρο του Ξενοδοχείου.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Οργανωτικό Συντονιστικό Γραφείο: ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΕ/CONFERRE SA
Διεύθυνση: Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, Περιοχή Μάρες
45500, Πεδινή, Ιωάννινα, Τηλέφωνο: +30 26510 68610, Φαξ: +30 26510 68611,
E-mail: info@conferre.gr, Website: www.conferre.gr