Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο αρχαίο δράμα

Το τριετές Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού με στόχο την εκπαίδευση στο αρχαίο δράμα ανθρώπων του θεάτρου που ανήκουν σε διαφορετικές βαθμίδες και κατηγορίες, την εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με...
το είδος και την ανάπτυξη συνθηκών συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων του θεάτρου από διαφορετικές χώρες με έμφαση στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.
Στο Διεθνές Δίκτυο συνεργάζονται σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες για την προαγωγή του αρχαίου δράματος και της σημασίας του: το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Λύκειο Επιδαύρου και το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος της Ελευσίνας που έχει επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.
Ο πρώτος κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το 2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με μεγάλη συμμετοχή από Έλληνες και ξένους καθηγητές, μαθητές και ανθρώπους του θεάτρου εν γένει. Το 2018 οι δράσεις συνεχίζονται εξής:
- ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, υπό τη διεύθυνση της σκηνοθέτη Κατερίνας Ευαγγελάτου
Για επαγγελματίες του θεάτρου (ηθοποιούς με τουλάχιστον διετή εμπειρία, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, χορογράφους)
Στο διάστημα 16-30 Ιουλίου στους Δελφούς με κεντρικό θέμα τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη.
Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: https://www.n-t.gr/el/educ/ancientdramaintlworkshop/1324
- ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: Λύκειο Επιδαύρου
Για σπουδαστές δραματικών σχολών και αποφοίτους ως δύο ετών στην Επίδαυρο με θέμα «Πολιτεία και Πολίτης».
Α' Κύκλος: 2 – 16 Ιουλίου
Β' Κύκλος: 18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου
Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: http://greekfestival.gr/gr/epidaurus_lyceum
- ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ (Baumstrasse): Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος.
Για άτομα άνω των 18 με ενδιαφέρον για το αρχαίο δράμα στο διάστημα 1 – 10 Ιουλίου στην Ελευσίνα με θέμα Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου
Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: http://www.attikosxoleio.gr/gr/
- ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ετήσια Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών. Για σπουδαστές και καλλιτέχνες του θεάτρου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Αρχαίο Δράμα και Πολιτική»
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα ανακοινωθούν σύντομα (http://www.ntng.gr).