Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Συνάντηση στο Δημαρχείο με "αντικαπνιστές" για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Συνάντηση με μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Ομάδας Πολιτών «ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ» είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Απριλίου ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στον Δήμο Ιωαννιτών και...
οι δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ της Ομάδας και του Δήμου.
Κοινή άποψη και των δύο πλευρών είναι ότι, με την συνδρομή και του Σωματείου των επαγγελματιών, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην εφαρμογή του νόμου με τους περισσότερους επαγγελματίες και πελάτες να τον εφαρμόζουν πια. Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμη σημαντικό περιθώριο βελτίωσης, ιδιαίτερα σε ημέρες και ώρες που η επιστασία από τα αρμόδια όργανα μειώνεται.
Απαντώντας σε σχετική πρόταση της Ομάδας, ο κ. Γκόλας δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα τεθεί στη διάθεση του κοινού ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας με e-mail, συνδεδεμένη με τη Δημοτική Αστυνομία, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν τις καταγγελίες και τις παρατηρήσεις τους. Μέσω του ίδιου e-mail, ο πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται και για την πορεία της καταγγελίας, της πρότασης ή της παρατήρησής του.
Ο Αντιδήμαρχος και οι εκπρόσωποι της Ομάδας δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, ώστε οι κάτοικοι της πόλης και οι επισκέπτες, να απολαμβάνουν καθαρή ατμόσφαιρα σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα καταστήματα στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών.