Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ένας αγώνας εμποδίων, στον Όρμο του Οδυσσέα, στην Πρέβεζα!

Ετοιμαστείτε για τον πιο συναρπαστική περιπέτεια που έγινε ποτέ στην Ελλάδα!
Τo Odyssey Challenge αποτελεί τον πρώτο μεγάλο Αγώνα εμποδίων στην Ελλάδα, εμπνευσμένο και σχεδιασμένο από Έλληνες αθλητές. 
Ο Αθλητής καλείται να ξεπεράσει μια σειρά από δυσκολίες που θα τεστάρουν τα όρια της αντοχής του σε όλα τα επίπεδα! Πρέπει να τρέξει σε βουνό, σε δάσος, σε παραλία, μέσα σε θάλασσα, μέσα σε ποτάμι, να..
.
κολυμπήσει, να περάσει πάνω, κάτω, μέσα από εμπόδια, να μεταφέρει φορτία, να ανέβει σε σχοινιά, βράχια, να περάσει έρποντας μέσα από λάσπες, φωτιές και να έρθει αντιμέτωπος με όλες τις φοβίες του!


Είναι το Odyssey Challenge για όλους ή μόνο για αθλητές;

Οποιοσδήποτε άνθρωπος που έχει καλή υγεία μπορεί να ολοκληρώσει τον αγώνα Odyssey Challenge. Σίγουρα δεν θα τερματίσει ανάμεσα στους πρώτους, αλλά θα το τερματίσει με το ρυθμό του. Μην φοβάστε να συμμετέχετε σε κάτι που πραγματικά θα σας φτάσει στα όρια σας! Η ικανοποίηση του τερματισμού, πιστέψτε μας δεν συγκρίνεται με τίποτα!
Το Ultra Challenge είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση. Πρόκειται για τον πιο απαιτητικό αγώνα που έγινε ποτέ! 25 δύσκολα χιλιόμετρα μέσα σε δύσκολα μονοπάτια, άγρια βράχια, απάτητες παραλίες, Θάλασσα και ποτάμι. Περισσότερα από 40 πολύ δύσκολα εμπόδια που θα δοκιμάσουν τις αθλητικές σας ικανότητες, την υπομονή σας, την αντοχή στον πόνο και την ικανότητα σας να ξεπερνάτε πολλές φορές τον εαυτό σας σε έναν πολύωρο αγώνα.


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ

Ο αγώνας δεν πήρε τυχαία την ονομασία «Odyssey Challenge». Στον Όρμο του Οδυσσέα, ένα από τα βασικά σημεία του αγώνα, σύμφωνα με τη Μυθολογία, ήταν η βάση των Σειρήνων που μάγευαν τους Ναυτικούς με το τραγούδι τους. Ενώ ο ποταμός Αχέροντας, ο οποίος δεσπόζει στη Διαδρομή του αγώνα ήταν γνωστός στην ελληνική μυθολογία για την μεταφορά των νεκρών στον Άδη. Έτσι και ο αθλητής που συμμετέχει στον Αγώνα θα περάσει τη δική του Οδύσσεια, μέσα από όλα τα συναρπαστικά εμπόδια, πολλά από τα οποία θα έχουν αναφορές στο Μύθο του Οδυσσέα.



ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πρόκειται για ένα σημείο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, ίσως το ωραιότερο κομμάτι ακτογραμμής της Δυτικής Ελλάδας με Θάλασσα, Βουνό, πευκόδασος, τρεις προσβάσιμες και αρκετές ακόμη μικρότερες παραλίες και έναν Παραπόταμο του Αχέροντα. Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται ο αγώνας είναι ένα ιδιωτικό κτήμα έκτασης περισσότερων από 2000 στρεμμάτων που ανήκει στις οικογένειες Δημάκου και Τζάκου.