Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

airetos.gr: Στην Ήπειρο η πρώτη σύγκρουση για την απλή αναλογική - Γιατί ο Ριζόπουλος τη θέλει, γιατί ο Καχριμάνης αντιδρά

Με άρθρο του το έγκυρο site airetos.gr αναφέρει ότι στην Ήπειρο συμβαίνει η πρώτη σύγκρουση για την απλή αναλογική και αυτή είναι μεταξύ Ριζόπουλου –Καχριμάνη.
Αναλυτικά όλο το άρθρο:
Η απόφαση της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 με το σύστημα της απλής αναλογικής φέρνει ήδη την πρώτη ανοιχτή αντιπαράθεση με μια μεγάλη Περιφέρεια, αυτή της Ηπείρου.
Εκεί ο νυν περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο εν δυνάμει υποψήφιος Σπύρος Ριζόπουλος διαφωνούν ανοιχτά. Χαρακτηριστικά...
ο νυν περιφερειάρχης μιλώντας στο κοινό συνέδριο ΕΝΑΕ – ΚΕΔΕ ασχολήθηκε μόνο με την απλή αναλογική, λέγοντας, μεταξύ άλλων:

«Θα σας θυμίσω ότι όταν έγινε ο Καποδίστριας, την πρώτη φορά οι εκλογές έγιναν ανοιχτές. Και άρχισε η συναλλαγή. Βλέπαμε τη δεύτερη Κυριακή, έβγαινε Δήμαρχος αυτός που έκανε Αντιδήμαρχο από άλλη παράταξη που ήταν απέναντί του. Και βλέπαμε αποτελέσματα, από το 23% και από το 22% να πιάνει το 51%.» Εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε στην προοπτική ενός δεύτερου γύρου στην Περιφέρεια Ηπείρου με αντίπαλο τον Σπύρο Ριζόπουλο


Από την άλλη πλευρά ο Σπύρος Ριζόπουλος σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο: «Η απλή αναλογική η μόνη λύση για την Ήπειρο», εξηγούσε γιατί -ενώ γενικώς διαφωνεί- ειδικά για την Ήπειρο, εκτιμά ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος αποτελεί μονόδρομο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Συνεπώς στην Ήπειρο το δίλημμα δεν είναι πως θα λειτουργήσουν οι ΟΤΑ στη νέα θητεία αλλά αν θέλουμε να διαλύσουμε την κλίκα των ξεπεσμένων για να πάει ο τόπος μπροστά και να γνωρίσει την αναπτυξιακή έκρηξη που δικαιούται και την έχει στερηθεί ή να συνεχίσουμε λιβανίζοντας τα ίδια πρόσωπα και διαιωνίζοντας την παρούσα κατάσταση πολιτικής μελαγχολίας.» (το πλήρες κείμενο του άρθρου εδώ)


Είναι προφανές λοιπόν, ότι στην Ήπειρο η μάχη μόλις ξεκίνησε και θα έχει ενδιαφέρον.