Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ημερίδα για την Ιατρική Ειδικότητα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη HelMSIC - Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής διοργανώνει Ημερίδα με θέμα τις Ιατρικές Ειδικότητες και τις επαγγελματικές επιλογές μετά τη λήψη του πτυχίου.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, στις 13:00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στόχος της ημερίδας είναι η...
ενημέρωση των φοιτητών για:

1) Το εύρος των επιλογών μετά τη λήψη του πτυχίου,
2) Τις υπηρεσίες υπαίθρου (αγροτικό),
3) Τη διαδικασία λήψης ειδικότητας στην Ελλάδα και
4) Τη λήψη ειδικότητας σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού.
Η ημερίδα θα είναι χωρισμένη σε 3 μέρη.
Το πρώτο μέρος της ημερίδας αφορά τις διεξόδους που έχει ένας φοιτητής Ιατρικής μετά τη λήψη πτυχίου. Πιο συγκεκριμένα θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες υπαίθρου (αγροτικό) και στη συνέχεια θα συζητηθεί η λήψη ειδικότητας στην Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετικά με τις θέσεις, τη διαδικασία λήψης ειδικότητας και το νομοθετικό πλαίσιο.
Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για τη λήψη ειδικότητας σε χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα οι χώρες που θα συζητηθούν είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Αμερική, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Για κάθε χώρα θα υπάρχει ξεχωριστός ομιλητής που θα ενημερώνει για τη διαδικασία λήψης της ειδικότητας, τυχόν ιδιαιτερότητες, απαραίτητες πληροφορίες αλλά και πιθανές δυσκολίες για έναν ειδικευόμενο.
Στο τελευταίο μέρος θα πραγματοποιηθούν ομιλίες που θα αφορούν σε συγκεκριμένες ειδικότητες και πληροφορίες γι αυτές.
Οι ειδικότητες στις οποίες θα αναφερθούμε είναι η Γενική Χειρουργική, η Παθολογία, η Παθολογοανατομία, η Αναισθησιολογία, η Ψυχιατρική, η Παιδιατρική και η Γυναικολογία. Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές Ιατρικής που θέλουν να ενημερωθούν για τις επιλογές καριέρας και τη λήψη ειδικότητας και η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.
Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται προεγγραφή στην παρακάτω φόρμα: