Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη του Τομέα Υγείας - Στο επίκεντρο η Δημόσια Υγεία για τη Νέα Δημοκρατία

Περιοδεία σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία έκαναν την Παρασκευή ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής Ιάσων Φωτήλας.  Πρώτος σταθμός της επίσκεψης στα Ιωάννινα ήταν, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η ενημέρωση αφορούσε τη συνολική πορεία του νοσοκομείου, τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και τη μεταφορά κλινικών στην νέα πτέρυγα που αναμένεται. Έγινε συνάντηση με τον Διοικητή Βασίλη Τσίκαρη και τον αναπληρωτή Κώστα Χολέβα παρουσία εκπροσώπων του προσωπικού και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ακολούθως ο Βασίλης Οικονόμου και ο Ιάσων Φωτήλας, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και εργαζομένους. Ο...
διοικητής Ευάγγελος Καρβούνης τους ενημέρωσε για τα θέματα του Νοσοκομείου. 
Τους τομεάρχες συνόδεψαν ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας και ο πρώην διοικητής του Χατζηκώστα Λάμπρος Γεωργόπουλος.  
Στη δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ τόνισε ότι το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας άσκησε όμως κριτική συνολικά στην κατάσταση της Υγείας: «Δυστυχώς τα τρία τελευταία χρόνια τα πράγματα πάνε χειρότερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Είμαστε εδώ, για να μιλήσουμε με τον κόσμο, τους γιατρούς τους νοσηλευτές και να βάλουμε τα θέματα στην ατζέντα της ΝΔ».
Ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης σε δήλωσή του σημείωσε ότι υπήρξε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα και για την χωροθέτηση στην νέα πτέρυγα και δόθηκαν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. 
Πρώτος σταθμός του Τομέα Υγείας ήταν το Νοσοκομείο Φιλατών όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρο Δερδεμέζη και ενημερώθηκαν για το Νοσοκομείο αλλά και για την λειτουργία του ΤΕΠ που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες.