Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Πνευματικό Κέντρο: "Λες και ήταν χτες", την Παρασκευή

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή την ξεχωριστή εκδήλωση που έχει προγραμματισθεί από το Πνευματικό Κέντρο για την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». 
Πρόκειται για τη μουσική εκδήλωση «Λες και ήταν χτες» με επιμέλεια του Δαυίδ Ναχμία.
Αναφερόμενος ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ανέφερε «Η εκδήλωση αποτελεί ουσιαστικά ένα μουσικό ταξίδι Από τα αξέχαστα...

τραγούδια του Αττίκ στις αρχές του 20 αιώνα, μέχρι τις επιτυχίες του Νίκου Γούναρη. Όπως γνωρίζετε, η αξία κάθε καλλιτεχνικού έργου αποδεικνύεται από την αντοχή του στο χρόνο. Αν καταφέρνει, δηλαδή, να προκαλεί το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση και σε αρκετές γενιές, πέρα από αυτή που πρωτοπαρουσιάστηκε. Και τα τραγούδια και οι μελωδίες αυτές το καταφέρνουν.

Και δεν είναι επειδή απλώς κουβαλούν το αποτύπωμα μιας άλλης εποχής. Το καταφέρνουν γιατί αντανακλούν ένα διαφορετικό ήθος και μια άλλη ευγένεια, που είναι διαχρονικά ζητούμενα. Άλλωστε, δεκάδες νέα συγκροτήματα και καλλιτέχνες τα επισκέπτονται και αντλούν έμπνευση και στις μέρες μας.
Πριν δώσω το λόγο στον κ. Ναχμία για να μας μιλήσει για το καλλιτεχνικό μέρος και τους συντελεστές της εκδήλωσης, θα ήθελα να επισημάνω το σπουδαίο έργο και τη δημιουργικότητα του Δαυίδ Ναχμία. Δεινός γνώστης του αντικειμένου και επίμονος μελετητής, καταφέρνει όλα αυτά τα χρόνια να παρουσιάζει το λεγόμενο «παλιό» τραγούδι, όχι σαν ένα μουσειακό και ρετρό φαινόμενο, αλλά με την ζωντάνια και την ευαισθησία που του πρέπει. Και είναι μεγάλη μας τιμή που θα μπορέσουμε να τον φιλοξενήσουμε στο Πνευματικό Κέντρο», κατέληξε ο κ. Γκόγκος
Στην συνέχεια ο κ. Ναχμίας αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της εκδήλωσης, στα τραγούδια και την εποχή τους, ενώ ευχαρίστησε και το Πνευματικό Κέντρο για την πρόσκλησή του, τονίζοντας την ιδιαίτερη χαρά του να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση στα Ιωάννινα.
Στην συνέντευξη παρέστησαν και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Παπαδιώτης, που αναφέρθηκε στη χαρά και την τιμή της συνεργασίας με τον Δαυίδ Ναχμία και τους συνεργάτες του.
Τέλος, ευχαρίστησε τις τοπικές επιχειρήσεις που στηρίζουν την εκδήλωση, προσφέροντας εισιτήρια μέσω του κοινωνικού τομέα του Δήμου Ιωαννιτών (ΟΚΠΑΠΑ).