Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" για την οδό Στ. Νιάρχου και τα Καύσιμα

«Είναι διεθνής πρωτοτυπία η χονδρική τιμή του καυσίμου να βγαίνει ακριβότερη από την λιανική! Επίσης, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να προμηθεύονται τα Νοσοκομεία της χώρας πετρέλαιο κίνησης κι όχι θέρμανσης για θέρμανση»

Η θέση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ στο περιφερειακό Συμβούλιο για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου «Οδός ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ», από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και για τα καύσιμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου & των ΝΠΔΔ της περιφέρειας.

- Για την οδό Σταύρου Νιάρχου: Η παράταξη μας τοποθετήθηκε με επερώτηση τον Ιούλιο του 2017, η οποία συζητήθηκε τον Δεκέμβριο στο περιφερειακό...
Συμβούλιο. Είπαμε: Κατ’ αρχήν, ναι στην επανακατασκευή της οδού Σταύρου Νιάρχου. Ειδικότερα, η κατηγορία του έργου πρέπει να συνάδει με τα χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης, να είναι ενταγμένη σε έναν υπερκείμενο σχεδιασμό και να γίνουν σχεδιαστικές και τεχνικές βελτιώσεις που θα διευκολύνουν την κίνηση των πολιτών από και προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), την επικοινωνία των κατοίκων με την πόλη και δεν θα ακυρωθούν οι παρόδιες επαγγελματικές δραστηριότητες. Επανατοποθετούμαστε σήμερα: Η πρόταση της περιφερειακής Αρχής δεν δίνει λύση στην κίνηση και επικοινωνία των κατοίκων των Σεισμοπλήκτων και Νεοχωρόπουλου με την πόλη, γι αυτό προτείναμε τη λύση για κατασκευή κόμβου στο JABO και σύνδεση με την είσοδο της πόλης. Η πρόταση της νέας οδού δεν υπόκειται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, όπως το ρυθμιστικό σχέδιο του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και είναι αποκομμένη. Επίσης, δεν εξασφαλίζεται η διασύνδεση της νέας οδού με το υπάρχον οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει περιβαλλοντική ασυμφωνία από τον αρχικό σχεδιασμό (αρχική ΕΠΟ), μετά τις άτολμες βελτιώσεις που έγιναν. Θα χρειαστεί τροποποίηση τοπικού περιβαλλοντικού σχεδίου στην αρχή της οδού, έναντι του στρατοπέδου «Βελισαρίου», από τον Δήμο Ιωαννιτών και ενδεχομένως πάσχει η διαδικασία απαλλοτριώσεων. Αλλά και να υπερβούμε όλες τις ενστάσεις μας χωρίς λύση για τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων – Νεοχωρόπουλου δεν δίνουμε θετική ψήφο!

- Για τα καύσιμα: Είναι διεθνής πρωτοτυπία η χονδρική τιμή του καυσίμου να βγαίνει ακριβότερη από την λιανική! Επίσης, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να προμηθεύονται τα Νοσοκομεία της χώρας πετρέλαιο κίνησης κι όχι θέρμανσης για θέρμανση και κλιματισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων. Κάνουμε διεθνείς διαγωνισμούς με νομικό πλαίσιο που δικαιολογεί να δίνει διαφορετικές μέσες τιμές το παρατηρητήριο τιμών και διαφορετικές οι υπηρεσίες της περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων ακόμα. Σε κάποιες περιπτώσεις Περιφ. Ενοτήτων δεχόμαστε και αρνητικές εκπτώσεις στις διακηρύξεις που κάνουμε και δεν τρέχει τίποτα, συνεχίζουμε! Αυτές όμως οι λεπτομέρειες κοστίζουν όπως αποκαλύπτει ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Η συζήτηση του θέματος στο περιφερειακό Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία για αναγνώριση και διόρθωση των λαθών και με πρόταση μας να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος νομικού πλαισίου.