Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ριζόπουλος με tweet για κατάρρευση Θεογέφυρου: «Η περιφρόνηση και η αδιαφορία της Περιφέρειας Ηπείρου είναι χαρακτηριστική»

Για Καχριμάνη: «Τον ρωτάω, πόσο αποτιμά τη ζημιά αυτού του φυσικού μνημείου πολιτισμού; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάρρευσή του; Τουλάχιστον θα ξυπνήσει τώρα να σώσει, έστω, π.χ. της Κόνιτσας;»
Χαρακτηριστική περιφρόνηση και αδιαφορία καταλογίζει ο Σπύρος Ριζόπουλος στην Περιφέρεια Ηπείρου, για την «τραγωδία Πολιτισμού στο Θεογέφυρο»  με ανάρτησή του στο twitter. Και ρωτάει «Πέραν της δεδομένης διαπλεκόμενης διαδικασίας, αναρωτιέμαι, πόσα χρόνια έπρεπε να προειδοποιεί το ποτάμι; Τι να συμβαίνει άραγε σε κατοικημένες περιοχές;».
Μάλιστα ο Σπύρος Ριζόπουλος κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε…
διαφαινόμενες(;) μελλοντικές πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό του κ. Καχριμάνη και διερωτώμενος γράφει …σκωπτικά «Τώρα ο κος Καχριμάνης θα "αναλάβει πρωτοβουλίες"... θα καλέσει το γνωστό σύστημα Καθηγητών Πολυτεχνείου, θα επιδοτήσει τις σχετικές μελέτες, θα "ταΐσει" τους καθιερωμένους εργολάβους, και να αναθέσει στο γνωστό να καθαρίσει με την εντολή του επείγοντος;».

Αναλυτικά όλη η δήλωση του Σπύρου Ριζόπουλου όπως την ανάρτησε στο twitter:
«Μετά τις καθυστερήσεις στο Γεφύρι της Πλάκας ήρθε να προστεθεί άλλη μία τραγωδία Πολιτισμού στο Θεογέφυρο στη Ζίτσα. 
Η περιφρόνηση και η αδιαφορία της Περιφέρειας Ηπείρου είναι χαρακτηριστική.
Τώρα ο κος Καχριμάνης θα "αναλάβει πρωτοβουλίες"... θα καλέσει το γνωστό σύστημα Καθηγητών Πολυτεχνείου, θα επιδοτήσει τις σχετικές μελέτες, θα "ταΐσει" τους καθιερωμένους εργολάβους, και να αναθέσει στο γνωστό να καθαρίσει με την εντολή του επείγοντος;
Πέραν της δεδομένης διαπλεκόμενης διαδικασίας, αναρωτιέμαι, πόσα χρόνια έπρεπε να προειδοποιεί το ποτάμι; Τι να συμβαίνει άραγε σε κατοικημένες περιοχές;
Τον ρωτάω, πόσο αποτιμά τη ζημιά αυτού του φυσικού μνημείου πολιτισμού;
Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάρρευσή του;
Τουλάχιστον θα ξυπνήσει τώρα να σώσει, έστω, π.χ. της Κόνιτσας;
Υπάρχει βέβαια η απάντηση: δεν σχετίζονται με τη φέτα, άρα δεν ψηφίζουν!»

Το tweet του Σπύρου Ριζόπουλου