Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι μουσικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε το Μουσείο Βρέλλη

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το περασμένο σαββατοκύριακο οι δύο ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις στις οποίες το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας ήταν συνδιοργανωτής:
- Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο – Αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία) το Ρεσιτάλ Κιθάρας από τον διακεκριμένο σολίστ και διδάσκοντα στην Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, Κώστα Τοσίδη. Στο ρεσιτάλ...
ο καταξιωμένος σολίστ ερμήνευσε έργα σύγχρονης μουσικής και καταχειροκροτήθηκε από το μουσικόφιλο κοινό της πόλης των Ιωαννίνων. Προφανής η προσφορά του ως πρωτοπόρος, αφού ερμήνευσε και διασκευές του (από έργα της φιλολογίας άλλων οργάνων), αλλά και έργα που έχουν αφιερωθεί στον ίδιο. 

- Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε σεμινάριο - διδασκαλία στην αίθουσα του «Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου η Πασσαρών», στο Ροδοτόπι. Οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν με πηγαίο ενδιαφέρον τις μουσικές εισηγήσεις του καταξιωμένου καθηγητή. Μοναδικό για τα δεδομένα της (τοπικής) μουσικής παιδείας, το workshop στο οποίο ο ίδιος καθοδήγησε τους συμμετέχοντες (καθηγητές και σπουδαστές) σε μια ριζικά ανανεωμένη και μεθοδικά επιλεγμένη σειρά τεχνικών ασκήσεων (σχετικές με το όργανο & το σώμα τους). Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκε βεβαίωση συμμετοχής υπογεγραμμένη από τον σολίστ. 
Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επιθυμεί να ευχαριστήσει το κοινό της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, τους έτερους συνδιοργανωτές, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και παράλληλα, σημειώνει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, πολυεπίπεδα, με διοργάνωση και άλλων σημαντικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.