Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Επέτειος Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων: Επίκληση της ενότητας από όλους

Πρ. Παυλόπουλος: Οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, υπό βροχή αλλά με αρκετό κόσμο. 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ενώ από τους τοπικούς βουλευτές, το παρόν...
έδωσε μόνο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας καθώς φαίνεται πως η συζήτηση για τη Novartis στη βουλή κράτησε μακριά από τα Γιάννενα και τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές.

Μπροστά από τους επισήμους παρέλασαν τα νιάτα των Ιωαννίνων και τμήματα του στρατού, των Ευελπίδων, πολιτιστικών συλλόγων της πόλης που χειροκροτήθηκαν από τους Γιαννιώτες.
Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες υπογράμμισαν τη σημασία της ενότητας για την επιτυχία του αγώνα τότε και τώρα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων που όπως είπε χαρακτηριστικά, σέβονται τους φίλους αλλά δε φοβόνται τους εχθρούς.
Η Επέτειος της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων έχει προσλάβει μέσα στο χρόνο Εθνικές διαστάσεις, τόσο λόγω των ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης όσο και λόγω των συμβολισμών που εκπέμπει, διαχρονικώς, για τον Λαό μας και το Έθνος μας. 
Στην ενότητα του ελληνικού λαού που όταν υπάρχει κάνει θαύματα, αναφέρθηκαν με τις δηλώσεις τους και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης αλλά και ο Δήμαρχος της πόλης μας Θωμάς Μπέγκας. Ο τελευταίος τόνισε πως ο διχασμός φέρνει καταστροφές και είναι κρίσιμο σε στιγμές όπως οι σημερινές να εκλείψει.