Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Καταγγελία του Συλλόγου “Η Καλλιθέα”: «Κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών είναι επικίνδυνο και ετοιμόρροπο κτίριο “ΦΑΝΤΑΣΜΑ” στην είσοδο της πόλης»

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης: «Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση κατάρρευσής του θα θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα»
Ένα κτίριο –παλιό εργοστάσιο - μέσα στα Γιάννενα που μοιάζει κυριολεκτικά βομβαρδισμένο είναι παρατημένο και άφρακτο επί πολλά χρόνια και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα.
Τα σοβαρά αυτά προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή από το ετοιμόρροπο κτίριο απασχόλησαν στις 28 Ιανουαρίου 2018 τη Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Καλλιθέα” Ιωαννίνων η οποία με παρουσία 120 και πλέον ατόμων ψήφισε ομόφωνα και με συλλογή υπογραφών...
ψήφισμα που απευθύνει αρμοδίως για το ετοιμόρροπο κτίριο “ΦΑΝΤΑΣΜΑ”.

Όπως καταγγέλει ο Σύλλογος «Το ετοιμόρροπο κτίριο “ΦΑΝΤΑΣΜΑ” εκτός από επικίνδυνο, εξελίχθηκε σε κέντρο χρήσης-διακίνησης ναρκωτικών»!!!

Το κτίριο βρίσκεται στο τέρμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη γωνία με Βεϊκου, πίσω ακριβώς από το Εικονοστάσι των 12 Αποστόλων, αριστερά πηγαίνοντας για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, στην αρχή της Μακρυγιάννη. Άλλοι λένε ότι ήταν εργοστάσιο, άλλοι ότι είναι από παλιότερο σεισμό, άλλοι ότι είχε γίνει κάποια έκρηξη κλπ. Για το συγκεκριμένο κτίριο και τα προβλήματα που δημιουργούνται είχε κάνει ρεπορτάζ το epirusin (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) πριν από 1,5 χρόνο.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ¨ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
"Η Γενική Συνέλευση (που έγινε την 28η Ιανουαρίου 2018) των μελών του Συλλόγου και κατοίκων της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, σε πλήρη απαρτία και με συμμετοχή 120 και πλέον ατόμων ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ και με συλλογή υπογραφών το εξής κείμενο:
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την ύπαρξη εδώ και 30 (και πλέον) χρόνια του ιδιόκτητου ετοιμόρροπου κτιρίου που είναι στην είσοδο της πόλης, πίσω από το εικονοστάσι των Αγίων Αποστόλων, επί της οδού ΒΕΙΚΟΥ, που εξακριβωμένα αποτελεί εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής. Έχει εξελιχθεί δε και σε κέντρο χρήσης-διακίνησης ναρκωτικών.
Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση κατάρρευσής του θα θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα των διαφόρων στοιχείων που αποτελεί κρύπτη τους, ή μικρών παιδιών που από ξεγνοιασιά εισέλθουν σε αυτό.
Συμπαραστεκόμαστε στο Δ.Σ. του Συλλόγου που έχει αναλάβει την διεκδίκηση της απομάκρυνσής του.
Απαιτούμε ΤΩΡΑ από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ΕΥΘΥΝΕΣ τους και να ενεργήσουν ώστε να φύγει το κτίριο “ΦΑΝΤΑΣΜΑ” όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.»"