Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Η απελευθέρωση και η «απελευθέρωση»

«Οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης υφίστανται ήδη τα πρώτα κύματα…  bullying! Τα παίρνει ο ένας, πουλημένος ο άλλος! Κι έπεται συνέχεια ως τις 26 του μήνα. Μετά δε να δείτε, τι θα γίνει με όσους "τολμήσουν" και παραστούν στην εκδήλωση... Τι ζούμε;;;»
του Παν. Μπούρχα
Μπορεί να βρίσκω τον τίτλο της εκδήλωσης λίγο υπερβολικό. Το ομολογώ! Το «Από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στην «Απελευθέρωση» της Ηπείρου» (αντιγράφω επακριβώς την ορθογραφία).
Δικαίωμα του καθενός ωστόσο, σε μια κανονική δημοκρατία, είναι να εκτιμά πως η Ήπειρος είναι ακόμα «σκλαβωμένη», στα δεσμά της συντήρησης, της μετριότητας, του ωχαδερφισμού, και...
ταυτόχρονα να προσδοκά και να ελπίζει, αναγνωρίζοντας στον εαυτό του ρόλο «απελευθερωτή», πως θα επιδιώξει, αν εκλεγεί, να αντιστρέψει αυτή την εικόνα.

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται, με τη δόση της υπερβολής που αποδέχτηκα εξ αρχής, ως μεταφορικοί στόχοι ενός ανθρώπου που θέλει να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου. Φτιάχνει το πολιτικό όραμά του, το «ντύνει» με τον απαιτούμενο ορθολογισμό που απαιτεί η διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων και το προτείνει στους ψηφοφόρους. Οι τελευταίοι το επικροτούν ή το απορρίπτουν. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στην αστική μας δημοκρατία.

Η επαφή με τους πολίτες, πρώτη δημόσια και ανοιχτή, γίνεται τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 19:00 και είναι μια πολιτική εκδήλωση με κεντρικό πρόσωπο τον Σπύρο Ριζόπουλο.
Την ομιλία του θα προσφωνήσουν ο Σπύρος Βούλγαρης Καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ενώ το συντονισμό θα έχει ο Όμηρος Τσάπαλος, σύμβουλος στρατηγικής. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Grand Serai Xenia.

Δεν είναι στο χαρακτήρα του blog να σας ενημερώνει για μελλοντικές εκδηλώσεις, θα πει ο τακτικός μας αναγνώστης. Σωστό.

Η ανακοίνωση της εκδήλωσης ωστόσο, έχει προκαλέσει θόρυβο στην πολιτική πιάτσα της πόλης, αυτήν που πολλές φορές δε συντονίζεται με τον παλμό της κοινωνίας η οποία έχει τα δικά της προβλήματα, και οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης υφίστανται ήδη τα πρώτα κύματα… bullying… Τα παίρνει ο ένας, πουλημένος ο άλλος… Κι έπεται συνέχεια ως τις 26 του μήνα. Μετά δε να δείτε, τι θα γίνει με όσους "τολμήσουν" και παραστούν στην εκδήλωση... Τι ζούμε;;;

Για το… γαμώτο λοιπόν, κάνουμε γνωστή την εκδήλωση, όπως θα πράξουμε και με όλες τις άλλες πολιτικές εκδηλώσεις που θα θελήσουν να αμφισβητήσουν τον τίτλο του «πασά» σε όποιον τον διεκδικεί…
Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων συνετελέσθη πριν από 105 χρόνια. Η «απελευθέρωση» δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ…

Διαβάστε αναλυτικά στο blog του Παναγιώτη Μπούρχα  ΚΛΙΚ ΕΔΩ (πηγή)