Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Όλα τα ονόματα - Σχεδόν έτοιμο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Γιάννενα, είναι στα χέρια του Μητσοτάκη

Οι επικρατέστεροι, η έκπληξη, ποιοι μένουν απέξω
Στη ΝΔ έχουν σχεδόν έτοιμες τις γαλάζιες λίστες και είναι έτοιμοι για εκλογές. Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας οι έντονες ζυμώσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων ωρίμασαν και στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών Ιωαννίνων είναι σχεδόν στο σύνολό τους έτοιμα.
Για τις 7 θέσεις του γαλάζιου ψηφοδελτίου στα Γιάννενα...
το «παρασκήνιο» είναι έντονο και πολλά ονόματα ακούγονται. Φαίνεται να ξεκαθάρισε ποιοι μένουν “στην απέξω” και οι νέοι που θα πρωτοδοκιμαστούν. Στενοί συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζουν την αποφασιστικότητα του πρόεδρου της ΝΔ να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και μεγάλες ανατροπές στα ψηφοδέλτια, αποκλείοντας από τα γαλάζια ψηφοδέλτια παλαιά ονόματα και κατ΄ επάγγελμα υποψήφιους, ενώ έχει ξεκαθαριστεί πως οι επαγγελματίες πολιτευτές θα κοπούν. 

Οι 6 θέσεις που... “χηρεύουν”
► Οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων είναι εφτά (7) και στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιοι (με λίστα) οι: Κώστας Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης, Γιάννης Καραμπίνας, Νατάσσα Τύρου-Ούζα, Χάρης Λαζάνης, Γιώργος Νταλαμάγκας και Μαρία Τσολάκη.

► Οι ενδιαφερόμενοι για τις έξι (6) κενές θέσεις του ψηφοδελτίου της ΝΔ (ο κ. Τασούλας ως εν ενεργεία βουλευτής μετέχει αυτοδικαίως) είναι πολλοί, πάνω από 25, καθώς εάν η ΝΔ εάν έρθει πρώτο κόμμα όπως όλα δείχνουν, τότε στο Νομό Ιωαννίνων θα εκλέξει από 2–4 βουλευτές. Στο ψηφοδέλτιο θα μετέχουν 5 άνδρες και 2 γυναίκες.

► Όλα δείχνουν ότι στην πεντάδα των ανδρών θα είναι ο νυν βουλευτής Κώστας Τασούλας, ο Σταύρος Καλογιάννης και τρεις εκ των τεσσάρων: Στέφανου Φούσα, Παντελή Κολόκα, Λάμπρου Γεωργόπουλου και Στεφ. Μιχάλη.



 Οι… μάλλον σιγουράντζες

Κώστας Τασούλας
Εν ενεργεία βουλευτής στο 18ο χρόνο της θητείας του, ήταν πρώτος στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, έχει σίγουρη θέση στο ψηφοδέλτιο. Διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.  Αποφοίτησε δικηγόρος.


Σταύρος Καλογιάννης
“Πολιτικό τζάκι” με πατέρα, πεθερό και θείο τ. βουλευτές και αδερφή αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου. Βουλευτής από το 2000 επί 15 χρόνια, δεν εκλέχτηκε στις δύο τελευταίες εκλογές (του 2015). Διετέλεσε αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Είναι πολιτικός μηχανικός. Συζητήθηκε για υποψ. δήμαρχος Ιωαννίνων, όμως προτιμάει πάλι το βουλευτικό ψηφοδέλτιο όπου φέρεται ως σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή του.


Κώστας Δαρδαμάνης



Στέφανος Φούσας
Τραπεζικό στέλεχος με καλές σπουδές οικονομολόγος και μηχανικός. Επελέγη στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ. Ανέκαθεν με τον Κυρ. Μητσοτάκη, πρ. τομεάρχης Οικονομίας στη ΝΟΔΕ. Έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, αντιπροσωπεύει το νέο.

Επιτυχημένος επιστήμονας, διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Αδερφός του πρώην βουλευτή και υπουργού Αντώνη Φούσα. Την τελευταία διετία “οργώνει” το Νομό κάνοντας με ομάδα ειδικών εκδηλώσεις ιατρικού & κοινωνικού περιεχομένου, που θεωρούνται προεκλογικές επαφές. Έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, κατά μία έννοια αντιπροσωπεύει το νέο. Τον συνεπικουρεί και εκτιμάται ως “άτυπος κομματάρχης” του ο δεσπότης Ιωαννίνων Μάξιμος.


Παντελής Κολόκας
Γυμναστής. Ήταν αντινομάρχης, είναι αντιδήμαρχος Ιωαννιτών με τον κ. Μπέγκα, όπου εκτιμάται ότι “τον έστειλε” ο κ. Καχριμάνης ως "αντάρτη" της ΝΔ λόγω "κόντρας" του με τον κ. Γκόντα για "στήριξη" του κ. Μπέγκα. Ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πυάτ (Geoffrey Pyatt), “ενσυνείδητα” φωτογραφίζεται συχνά-πυκνά με τον κ. Κολόκα και εκτιμάται ότι “θα χαίρονταν να τον δει” βουλευτή. Έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, ίσως δεν αντιπροσωπεύει το νέο.


Λάμπρος Γεωργόπουλος
Πρώην διοικητής στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Τεχνοκράτης, με εξαιρετικές σπουδές, επελέγη από τους πρώτους στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ. Έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο αντιπροσωπεύει το νέο.


Στέφαν. Μιχάλης
Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, δημοτικός σύμβουλος πρ. αντιδήμαρχος Ζίτσας, μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Ηπείρου. Ανέκαθεν με τον Κυρ. Μητσοτάκη, πρ. τομεάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού στη ΝΟΔΕ. “Καλύπτει” την ορφανή από υποψήφιους περιοχή του Δήμου Ζίτσας και την αντιπροσώπευση του δημόσιου τομέα. Έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, αντιπροσωπεύει το νέο.

 Οι… πρώτοι επιλαχόντες” για τη λίστα

Σπ. Κωνσταντόπουλος
Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων, δημοτικός σύμβουλος, τομεάρχης υποδομών της ΝΔ, πολιτικός μηχανικός και οικονομολόγος. Με εξαιρετικές σπουδές, έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, αντιπροσωπεύει το νέο.





Γιάννης Καραμπίνας
Γυμναστής, πρ. αντινομάρχης, πρ. ααντιπεριφερειάρχης, πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος, ήταν 3ος σε σταυρούς στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Της κλασικής πολιτικής σχολής, θεωρείται “ασταθής” στις πολιτικές του σχέσεις, επεκτείνει τα σχόλιά του πέραν του δέοντος. Έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, ίσως δεν αντιπροσωπεύει το νέο. Φέρεται ότι τον συνεπικουρεί και εκτιμάται ως “άτυπος κομματάρχης” του ο “πολιτικά τοξικός” τέως πολιτευτής, Ν. Γερασιμίδης.  


Γιώργος Καψάλης
Πρ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με εξαιρετική δραστηριότητα από τη θέση του πρύτανη. Σαρακατσάνος. Έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, αντιπροσωπεύει το νέο.


Κώστας Σιαράβας
Υπάλληλος στο ΙΚΑ, πρ. αντιπεριφερειάρχης, τρίτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος, με διοικητική εμπειρία. Φέρεται ως πρώην ΠΑΣΟΚ. Έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, αντιπροσωπεύει το νέο. Φέρεται ότι τον συνεπικουρεί και εκτιμάται ως “άτυπος κομματάρχης” του ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

► Οι γυναίκες πιθανές υποψήφιες βουλευτές της Ν.Δ.

Μαρία Τσολάκη
Μάχιμη δικηγόρος, πρ. αντινομάρχης, υποψήφια με λίστα στις προηγούμενες εκλογές. Σπλάχνο της ΝΔ, έμπειρη σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, αντιπροσωπεύει το νέο. Σίγουρη η υποψηφιότητά της.


Τσιάρα Σταυρούλα
Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Περιφερειακή σύμβουλος. Χαίρει εκτίμησης, συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο θα το κοσμήσει. Έμπειρη σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, αντιπροσωπεύει το νέο.



Κεφάλα Μαρία
Παιδίατρος, πρ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Έμπειρη σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, αντιπροσωπεύει το νέο. Μάλλον σίγουρη η υποψηφιότητά της.


Σιάση Ελένη
Φιλόλογος, πρ. τομεάρχης Παιδείας στη ΝΟΔΕ. Έμπειρη σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο, αντιπροσωπεύει το νέο.Δύσκολα θα είναι υποψήφια.




Οι 6 θέσεις που “χηρεύουν”
► Οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων είναι εφτά (7) και στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιοι (με λίστα) οι: Κώστας Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης, Γιάννης Καραμπίνας, Νατάσσα Τύρου-Ούζα, Χάρης Λαζάνης, Γιώργος Νταλαμάγκας και Μαρία Τσολάκη.

► Από αυτούς τους εφτά (7) σίγουρος είναι μόνο ο νυν βουλευτής Κ. Τασούλας.
Η ανανέωση θα είναι ριζική και σε ιδέες και σε πρόσωπα. Όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα μείνει εκτός ο Στ. Καλογιάννης, "παίζεται" ο Γιάννης Καραμπίνας. Αβέβαιη προς απίθανη είναι η συμμετοχή της Νατάσσας Τύρου-Ούζα, ενώ άκρως απίθανη είναι η συμμετοχή των υπολοίπων τριών.

► Οι ενδιαφερόμενοι για τις έξι (6) κενές θέσεις του ψηφοδελτίου της ΝΔ είναι πολλοί, πάνω από 25, καθώς εάν η ΝΔ εάν έρθει πρώτο κόμμα όπως όλα δείχνουν, τότε στο Νομό Ιωαννίνων θα εκλέξει από 2–4 βουλευτές. Στο ψηφοδέλτιο θα μετέχουν 5 άνδρες και 2 γυναίκες.

Οι άνδρες πιθανοί υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

πιθανότης

Πολιτική ταξινόμηση

Δραστηριότητα

Πολιτικές παρατηρήσεις




1
  
Τασούλας Κώστας





99,9%



  
Εν ενεργεία βουλευτής




Βουλευτής –  
τ. Υπουργός –
τ. Υφυπουργός
Ως εν ενεργεία βουλευτής έχει σίγουρη θέση στο ψηφοδέλτιο. Ήταν σκληρά με Μεϊμαράκη. Διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. 
Οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμώνται ως τυπικές και στην πιθανή επανεκλογή του ίσως αξιοποιηθεί σε αντιπροεδρία της Βουλής. Από 22 ετών μέχρι το 1990 ιδιαίτερος γραμματέας του Αβέρωφ, από το 1990-1993 πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.),  το 1994 δήμαρχος Κηφισιάς, μετά τη λήξη της θητείας του εκλέγεται βουλευτής μέχρι σήμερα. Με ισχυρές ελπίδες επανεκλογής, αν και είναι ήδη στο 18ο χρόνο της Βουλευτικής του θητείας.

  

2
  
Φούσας Στέφανος





55%


Νέος πολιτικά - Παλαιά πολιτική οικογένεια


Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας –
Πανεπιστημιακός
Εκ Πωγωνίου πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με πλούσιο βιογραφικό και κοινωνικό έργο. Είναι ο μικρότερος (εκ των τεσσάρων) αδερφός του πρώην βουλευτή και υπουργού Αντώνη Φούσα. Γυρίζει  το Νομό, δημιουργώντας σχέσεις. 
Με ισχυρή ομάδα στελεχών και ισχυρή βάση ψηφοφόρων, ατομικά και από φίλους της οικογένειας. Άριστες σχέσεις με τους ετεροδημότες. Αν δεν ασχοληθεί τώρα, δύσκολα θα του ξαναδοθεί η ευκαιρία. Επιθυμεί να είναι υποψήφιος και μάλλον θα  είναι υποψήφιος βουλευτής.

3
         Δ. Α.




 ??



Νέος στην πολιτική



Πρόεδρος
Προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Περί τα 50, προέρχεται από το επιχειρηματικό πεδίο. Έχει σταυρούς “να φάνε και… οι κότες”, ιδιαίτερα εκλόγιμος. Συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ σηματοδοτεί ισχυρή διεύρυνση. 
Ήταν παλιότερα δημοτικός σύμβουλος. Κάθοδός του θα αποτελέσει  τη μεγάλη έκπληξη της ΝΔ. Έχει δεχθεί ισχυρές κρούσεις, δεν είπε όχι, εκκρεμεί…


4

 
Σιαράβας Κώστας





40%



  
Νέος στην πολιτική



   
τ. αντιπεριφερειάρχης
Προερχόμενος από τον αριστερότερα της ΝΔ χώρο 59 ετών, διευθυντής του ΙΚΑ και τ. αντιπεριφερειάρχης, κατάφερε να εκλεγεί στην 3η θέση ως περιφερειακός σύμβουλος. Συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ σηματοδοτεί διεύρυνση. 
Ισχυρή προσωπικότητα με πολλούς φίλους και μεγάλη διοικητική εμπειρία. Ευρύτατη κατανομή των ψήφων του. Είναι νέο αίμα. Επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Εκφράζει το νέο. Ίσως εάν κατέβει ο προηγούμενος (Δ.Α.), μειωθούν πολύ οι πιθανότητες συμμετοχής του.

  
5
Δαρδαμάνης Κώστας





75%



Νέος στην πολιτική



Τομεάρχης ΝΟΔΕ -
Στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών
Τραπεζικό στέλεχος με καλές σπουδές στα οικονομικά και ως μηχανικός. Από την αρχή με το Μητσοτάκη. 
Επελέγη στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών. Τομεάρχης Οικονομίας στη ΝΟΔΕ. 
Προσηνής, με “δεμένο” πολιτικό λόγο και επιχειρήματα, χαρακτηρίζεται ως καταρτισμένος και φιλικός. Ανήκει στα ικανά νέα πολιτικά στελέχη (32 ετών). Είναι νέο αίμα. Επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Εκφράζει το νέο.


6
 Μιχάλης Στέφανος
 



45%



Νέος στην πολιτική



Πρόεδρος ΕΛΜΕ –
Αντιδήμαρχος –
Μέλος Δ.Σ. ΕΠΣΗΠ –
Τομεάρχης ΝΟΔΕ
Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, πρ. Αντιδήμαρχος Ζίτσας, δημοτικός σύμβουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΗΠ. Αεικίνητος, με κοινωνική διεισδυτικότητα, κοινωνικός, δυναμικός. 
Από την αρχή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τομεάρχης Τουρισμού στη ΝΟΔΕ. “Καλύπτει” και την ορφανή από υποψήφιους περιοχή του Δήμου Ζίτσας. 
Έμπειρος σε ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, με σοβαρό πολιτικό λόγο. Ανήκει στο νέο αίμα. Επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Εκφράζει το νέο.



7
Κωνσταντόπουλος Σπύρος





40%




Νέος στην πολιτική




Τομεάρχης ΝΟΔΕ - Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ - Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων εκλέχτηκε σε πολύ καλή σειρά Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων. Αναγνώρισή του ότι τον προτίμησαν για πρόεδρο οι δήμαρχοι και οι πρώην δήμαρχοι του Νομού. Για δεύτερη θητεία τομεάρχης υποδομών της ΝΔ, μάχιμος πολιτικός μηχανικός με σοβαρές σπουδές και συγκροτημένο πολιτικά λόγο. 
Με ισχυρή οικογενειακή παράδοση “στρατιωτών” στη ΝΔ, μιλάει “ζυγισμένα” και σηματοδοτεί το νέο. Ο 40χρονος διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, οι πιθανότητες συμμετοχής του θα αυξηθούν εάν τελικά δε συμμετάσχει ο Νίκος Γκόντας. Εκφράζει το νέο.


8
Γεωργόπουλος Λάμπρος



60%

  
Νέος στην πολιτική

  
τ. Πρόεδρος Νοσοκομείου –
Στο  Μητρώο Πολιτικών Στελεχών
Με καλές σπουδές, νέος, διετέλεσε Διοικητής στο Χατζηκώστα. Όψιμο μέλος της ΝΔ. Επελέγη στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών. Με εξαιρετικές σπουδές, φιλικός προσηνής, από τη θέση του Διοικητή εξυπηρέτησε κόσμο. Αντιπροσωπεύει το νέο, με καλό δημόσιο λόγο, έχει δυνατότητες. 
Ίσως δεν επιθυμεί τόσο τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, όσο ενδεχόμενη αξιοποίησή του. Εκφράζει το νέο.




9
Σισμανίδης Σωκράτης





20%




Νέος στην πολιτική


   

Πολιτική Επιτροπή ΝΔ
Ήταν εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές.  Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, με στενότατη σχέση με το επιτελείο της ΝΔ. 
Μειονέκτημα η πολύ μικρή αναγνωρισιμότητα, η αστάθεια, η απειρία, η απάθεια και η αμέλεια. Πότε θέλει και πότε δεν θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής. Πλεονέκτημα του 46χρονου καρδιοχειρουργού στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, το ποντιακό στοιχείο του Νομού. Με ώριμο πολιτικό λόγο και καθαρές πολιτικές θέσεις. Εφόσον αποφασίσει υποψηφιότητα, έχει πιθανότητες για θέση στο ψηφοδέλτιο. Εκφράζει το νέο.



10
 Γκόντας Νίκος




30%


Νέος στην πολιτική


πρ. Δήμαρχος - πρ. Πρόεδρος ΠΕΔ
Μάλλον διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Δεν το δήλωσε, ούτε το απέκλεισε, ενώ η Πειραιώς θα το ήθελε. Εάν αποφασίσει, θεωρείται σχεδόν βέβαιος. 
Με εξαιρετική αναγνωρισιμότητα, ασκεί μάχιμη δικηγορία, ενώ έχει σημαντικό αριθμό πολιτικών φίλων και συνεργατών σε όλο το Νομό. 59 ετών με δύο θητείες ως δήμαρχος Ιωαννιτών που θεωρούνται επιτυχημένες, με έργα. Άτομο κύρους με ιδιαίτερα συγκροτημένο πολιτικό λόγο.


11
Κολόκας Παντελής



55%

  
Ήταν ξανά υποψήφιος με λίστα

  

Αντιδήμαρχος
Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης, είναι Αντιδήμαρχος. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τη νεοσύστατη παράταξή του συνεργάστηκε με το ψηφοδέλτιο του Θωμά Μπέγκα και αυτό συντηρεί μία κόντρα με τα στελέχη του ψηφοδελτίου Γκόντα. 
Παλιός πρωταθλητής του στίβου, μάλλον όμως επιθυμεί υποψηφιότητα δημάρχου στο δήμο Ιωαννιτών. Θα είναι καλή παρουσία, έχει ικανότητες και ψήφους. Εκφράζει το νέο.


12
Καραμπίνας Γιάννης




60%



Ήταν ξανά υποψήφιος με σταυρό



τ. αντιπεριφερειάρχης
τ. Αντιπεριφερειάρχης, ήταν πρώτος περιφερειακός σύμβουλος. Κινητικός και μεθοδικός. Γυμναστής 60 ετών, αλλά της κλασικής πολιτικής σχολής. Εσωκομματικά ήταν καθαρά με Μεϊμαράκη, χωρίς ουσιαστικές σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη. 
Εξαιρετικά “ασταθής” στις πολιτικές του σχέσεις, χάνει σε πολιτική εμπιστοσύνη, πολιτικά με “συμφεροντολογισμό” και “απρέπεια”, του καταλογίζεται πολιτική αγνωμοσύνη. Συχνή η όξυνση με συναδέλφους του, επεκτείνει τα σχόλιά του πέραν του δέοντος. Ήταν 3ος σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές. Σχεδόν απίθανη η συμμετοχή του, αν και επιθυμεί θέση στο ψηφοδέλτιο.

13
Καλογιάννης Σταύρος





70%

  


Παλαιός πολιτικά




Βουλευτής –
τ. αναπ. Υπουργός
τ. Υφυπουργός -
Με πατέρα, πεθερό και θείο τ. βουλευτές και αδερφή Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου. Βουλευτής από το 2000. Ως οικογένεια "στα μέσα και στα έξω" από το 1974.
Στα μείον του ότι αν και υπουργός Περιβάλλοντος δεν έλυσε το Ρυθμιστικό Ιωαννίνων και τα σχετικά πολεοδομικά ζητήματα εντάξεων στο σχέδιο. Έκανε πολιτικό κύκλο μέχρι αναπ. υπουργός. 
Εσωκομματικά ήταν καθαρά με Μεϊμαράκη. Βασική πηγή των ψήφων του ο Δήμος Ιωαννιτών. Τα “παίζει όλα για όλα” για να μην κοπεί και να είναι στο ψηφοδέλτιο. Απίθανη η συμμετοχή του, αν και επιθυμεί θέση στο ψηφοδέλτιο, πολύ δύσκολο στην εποχή της ανανέωσης. Θεωρείται παλιός. Αγαπάει την κτηνοτροφία.

  
14
Φλούδας Γιώργος




10%



Νέος στην πολιτική



Τομεάρχης ΝΟΔΕ - Πρόεδρος Συλλόγου
Πρόεδρος στο Σύλλογο Εργαζομένων του Παν/κού Νοσοκομείου. Τομεάρχης Υγείας της ΝΟΔΕ. Συνδικαλιστής με “τσαμπουκά” και επιμονή που μπορεί να “ταράξει τα νερά”. Άνθρωπος που μιλάει ελεύθερα, απρόβλεπτος, δε χαμπαριάζει. Επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Εκφράζει το νέο.

  
15
Λαζάνης Χάρης




5%



Ήταν ξανά υποψήφιος με σταυρό



 πρ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ - διορ. μέλος ΝΟΔΕ
Μάχιμος δικηγόρος 34 ετών. Περιορισμένης εκλογιμότητας, πολιτεύτηκε ανεπιτυχώς (προτελευταίος με 2.692 ψήφους) στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων και εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Νομό. 
Αν και πολιτευτής δέχτηκε διορισμό στη ΝΟΔΕ παραβιάζοντας το ασυμβίβαστο, απομακρύνοντας πιθανότητα υποψηφιότητάς του. Έχει κομματικά ένσημα, “συμπλήρωσε” το ψηφοδέλτιο σε προηγούμενες εκλογές. “Ασταθής” στις πολιτικές του σχέσεις, χάνει σε πολιτική εμπιστοσύνη. Δεν εκφράζει δημόσια την επιθυμία του για συμμετοχή, εκτιμάται ότι υπάρχει. Θεωρείται κομμένος, δύσκολα θα μπει στο ψηφοδέλτιο.

  
16
Χαραλαμπόπουλος Κώστας




1%

  
  
Τοξικός πολιτικά

  

Πρ. Βουλευτής - πρ. Γ.Γ. Υπουργείου
Ευνοημένος από τη ΝΔ, ασταθής πολιτικά. Ιατρός, βουλευτής προ 25ετίας, ξαναδοκίμασε  ατυχώς το 2012, απέτυχε (3.418 ψήφοι). Πήγε στους ΑΝΕΛ, διευθυντής του Καμμένου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ακολούθησαν “συγκρούσεις” και αποχώρησε. Επέστρεψε στη ΝΔ, αλλά οι “αλά Πάνος Καμμένος” επιθέσεις του κατά της ΝΔ έμειναν στην ιστορία. 
Κόκκινο πανί για τους τοπικούς νεοδημοκράτες. Αναπαλαίωση. Αν και φέρεται να επιθυμεί σφόδρα να είναι υποψήφιος, εντούτοις ενδεχόμενη συμμετοχή του θεωρείται πως θα απομάκρυνε σειρά σοβαρών στελεχών και ψηφοφόρων και θα μείωνε υπερβολικά τη δύναμη της ΝΔ στο Νομό. Πολιτικά τοξική υποψηφιότητα. Απίθανη η συμμετοχή του.
  

17
Γερασιμίδης Νίκος





0,5%




Ιδιαίτερα τοξικός πολιτικά

   


Πρόεδρος ΜΚΟ
Καθηγητής, θεωρείται από συναδέλφους του “ευνοημένος” υπηρεσιακά λόγω πολλών αποσπάσεων “εκτός θρανίων”. Αν και κουμπάρος με τη Ντόρα, λογίζεται στους ένθερμους υποστηρικτές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 
“Κόκκινο πανί" για τους τοπικούς νεοδημοκράτες αλλά και για τον Κυριάκο. Του καταλογίζεται πολιτική αγνωμοσύνη. Σε έντονη κόντρα με πλειάδα τοπικών στελεχών της ΝΔ, του καταλογίζουν ότι σε πολιτικές συζητήσεις του εκφράζεται αντιδεοντολογικά. 
Ο 58χρονος πρώην πολιτευτής θεωρείται χαμηλής εκλογιμότητας και λύση αναπαλαίωσης, ενώ πολιτικά του αποδίδουν έντονο ναρκισσισμό. 
Ενδεχόμενη συμμετοχή του θα απομάκρυνε σειρά σοβαρών στελεχών και ψηφοφόρων και θα μείωνε σημαντικά τη δύναμη της ΝΔ στο Νομό. Πολιτικά ιδιαίτερα τοξική υποψηφιότητα, όσο και να επιθυμεί ο ίδιος μία θέση στο ψηφοδέλτιο, αυτό θεωρείται απίθανο.

Οι γυναίκες πιθανές υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ
πιθανότης
Πολιτική ταξινόμηση
Δραστηριότητα
Πολιτικές παρατηρήσεις
1
Κεφάλα Μαρία


70%
Νέα στην πολιτική
πρ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ
Διετέλεσε επιτυχημένη πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Νέα στην πολιτική και στην ηλικία (32 ετών), παιδίατρος. 
Χειρίζεται πολύ καλά τον πολιτικό λόγο, με  ισχυρές πολιτικές φιλίες διάσπαρτες στο Νομό. Εσωκομματικά είχε στηρίξει το Τζιτζικώστα, αλλά πριν το Β΄ γύρο …έγειρε δημόσια προς τον Κυριάκο, με του οποίου το επιτελείο έχει άριστες σχέσεις. Δραστήρια, δεν έχει αρνητικά που να της καταλογίζουν, σηματοδοτεί το νέο και θεωρείται εκλόγιμη. Η ίδια το σκέφτεται, η Πειραιώς την πιέζει. Θεωρείται από τα ισχυρά φαβορί για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
2
Τσολάκη Μαρία

75%
Ήταν ξανά υποψήφια με λίστα
πρ. Αντινομάρχης
Η νεαρή και μάχιμη δικηγόρος, πρώην Αντινομάρχης ήταν και στις προηγούμενες εκλογές (με λίστα) υποψήφια. Σπλάχνο της ΝΔ με καθαρές θέσεις και δυνατό λόγο. 
Έχει αρκετούς πολιτικούς φίλους και συμπάθειες, αλλά και την εκτίμηση της Πειραιώς. Ξέρει να δίνει μάχες και να μαζεύει σταυρούς. Όλα δείχνουν εάν επιθυμεί να είναι υποψήφια δύσκολα θα κοπεί. Έχει πιθανότητες συμμετοχής. Εκφράζει το νέο.
3
Τύρου-Ούζα Νατάσσα

25%
Ήταν ξανά υποψήφια με σταυρό
Αντιπεριφερειάρχης
Αντιπεριφερειάρχης ψηλά σε σταυρούς και ιδιαίτερα δραστήρια. Δυναμική επιχειρηματίας, Με 4.304 σταυρούς στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν θετική έκπληξη. 
Με πολλές σχέσεις σε όλο το Νομό και στη Βορ. Ήπειρο συγκεντρώνει ψήφους. Διεκδικητική με τσαγανό, εφόσον τελικά προτιμήσει να είναι υποψήφια θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις θέση στο κοινοβούλιο.
4
Τσιάρα Σταυρούλα

25%
Νέα στην πολιτική
Περιφερειακός Σύμβουλος - Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου
Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Πολύ ψηλά σε σταυρούς, δεν θέλησε να γίνει Αντιπεριφερειάρχης. 
Χαίρει εκτίμησης, δραστήρια, εξαιρετική προσωπικότητα. Και λόγω θέσης έχει ψήφους, εκλόγιμη. Συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο θα το κοσμήσει. Δύσκολα θα πει το ναι σε υποψηφιότητα, δεν αποκλείεται. Εάν δεχτεί, θα είναι υποψήφια. Εκφράζει το νέο.
5
Σιάση Ελένη

20%
Νέα στην πολιτική
Τομεάρχης ΝΟΔΕ
Φιλόλογος και τομεάρχης Παιδείας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Δραστήρια, με πολύ καλό έργο στον τομέα της. Καλή στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις της, δίνει σημαντικό κομμάτι της ενεργητικότητάς της στη ΝΔ. Θεωρείται ότι στήριξε Μπέγκα, στα μείον η αντίδραση της παράταξης Γκόντα. 
Επιδιώκει να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, δεν θεωρείται εκλόγιμη, θα προσπαθήσει να έχει μια καλή παρουσία με το βλέμμα στο μέλλον. Με πιθανότητες συμμετοχής, ίσως συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, εξαρτάται από τις άλλες θηλυκές υποψηφιότητες. Εκφράζει το νέο.