Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ο Λευτ. Αυγενάκης έκοψε τις πίτες των ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και Πρέβεζας (φωτογραφίες)

Εντυπωσίασε η Πρέβεζα, 400 περίπου άτομα έδωσαν το παρόν. Καλή αλλά μικρότερη η εκδήλωση στα Γιάννενα με περίπου 350 άτομα
Τις πίτες των ΝΟΔΕ Ιωαννίνων το Σάββατο και Πρέβεζας την Κυριακή έκοψε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. 
Και στις δύο εκδηλώσεις παραβρέθηκαν πολλά μέλη και φίλοι της ΝΔ, όμως ιδιαίτερα εντυπωσιακή και καλά οργανωμένη ήταν η εκδήλωση της Πρέβεζας, όπου η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς αν και ο Νομός είναι αρκετά μικρότερος από αυτόν των Ιωαννίνων, παρευρέθησαν πάνω από 400 άτομα, ενώ στα Ιωάννινα το παρόν έδωσαν περίπου 350 άτομα.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε ότι...
«Μια μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ θα αποτελέσει την αφετηρία μιας πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας» και τόνισε «Έχουμε βάλει τα θεμέλια για να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη δύναμη. Ο τελικός στόχος είναι ακόμα μπροστά μας. Ξέρουμε τι θέλουμε: Μια μεγάλη εκλογική νίκη που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας».

Ο Γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, επεσήμανε:
• «Το 2018 εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Η ολοκλήρωση του 3ου Προγράμματος σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να δανείζεται με λογικά επιτόκια από τις αγορές. Για να γίνει αυτό η χώρα χρειάζεται ένα τολμηρό πρόγραμμα, ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.
• Η Νέα Δημοκρατία είναι μια υπεύθυνη και ώριμη πολιτική δύναμη. Ολοκληρώσαμε το 2017 ένα Συνέδριο που επιβεβαίωσε ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας έτοιμη να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα.
• Είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία των πολιτών και μπορούμε να δώσουμε βήμα σε δυνάμεις πέρα από τα συμβατικά όρια της Παράταξης. Έρχονται σε εμάς γιατί βλέπουν στη ΝΔ τη μόνη λύση, μόνη ελπίδα, στο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας.
• Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον, γιατί έχει μάθει από τα λάθη και το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει. Οι τρεις προτεραιότητες του σχεδίου µας είναι οι εξής:
1. Νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις: Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί µόνο η πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται µία αφοσιωμένη Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών. Αλλαγών που θα πηγαίνουν πέρα και πάνω από τα προγράμματα προσαρμογής.
2. Ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας: Αυτά συνδέονται, γιατί το σπάταλο και αναποτελεσματικό Κράτος χρηματοδοτείται από µία διαρκώς συρρικνούµενη φορολογική βάση. Αυτό θα σταματήσει. Θέλουμε ένα Κράτος λιτό και αποτελεσματικό.  Για εμάς, το δημόσιο και το κρατικό δεν ταυτίζονται.
Για να κάνουμε µία πραγματική επανάσταση στη φορολογία πρέπει να μειώσουμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, κυρίως του κράτους. Όσο αυτές υλοποιούνται, τόσο μειώνονται οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2%. Έτσι, θα μπορέσουμε να:
• μειώσουμε σημαντικά τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
• μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.
• μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.
• μειώσουμε το φόρο στα μερίσματα στο 5% και να αυξήσουμε το όριο για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ.
• εισάγουμε κατώτατο φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, µε 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί. Έτσι στηρίζουμε τα κατώτερα εισοδήματα και βάζουμε ένα λιθαράκι στην στήριξη της οικογένειας και στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
• Όταν η οικονομία θα αναπτύσσεται γοργά, να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης εξορθολογίζοντας την κλίμακα του φόρου εισοδήματος και να καταλήξουμε σε 2 συντελεστές Φ.Π.Α. 11% και 22%.
3. Οι πολιτικές µας για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες µας: Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον. Και μία κοινωνία που δεν φροντίζει τους πιο αδύνατους δεν είναι κοινωνία. Η πρότασή µας για τους νέους, την αλληλεγγύη και την κοινωνική πολιτική είναι μία πρόταση ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.
• Στο Συνέδριό μας κηρύξαμε το Κόμμα μας σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι το σχέδιό μας. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και οι Έλληνες το ξέρουν. Το 2018 θα είναι ακόμη πιο απαιτητικό. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, προβάλλουμε πιο συστηματικά τις πολιτικές του Προγράμματός μας.
• Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει την ακριβή ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς και το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν. Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν τα κόμματα και οι πολίτες τον ακριβή χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές, επειδή η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση σαν ένα ακόμη μικροκομματικό παιχνίδι.
• Έχουμε βάλει τα θεμέλια για να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη δύναμη. Ο τελικός στόχος είναι ακόμα μπροστά μας. Ξέρουμε τι θέλουμε: Μια μεγάλη εκλογική νίκη που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας. Με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα θα τα καταφέρουμε».