Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Μήνυμα Αυγενάκη: Με σιβυλλική δήλωση δείχνει αποστρατεία Καχριμάνη

Τον αποκάλεσε με τον όρο αποστρατείας ή ιστορικότητας ως «Νέστορα», με τον οποίο εύσχημα δείχνουν “τον δρόμο για τα αποδυτήρια”!!!
Αίσθηση προκάλεσε το… πολύ “σφιχτό” πρόγραμμα του Λευτέρη Αυγενάκη το Σάββατο, που ενώ βρέθηκε στα Γιάννενα για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ, εντούτοις δεν μπόρεσε να βρει λίγο χρόνο για μια ουσιαστική κατ΄ ιδίαν συνάντησή του με τον Αλέκο Καχριμάνη! Συνάντηση που ασφαλώς επιζητούσε ο κατά κοινή ομολογία αγχωμένος κατά το τελευταίο διάστημα Περιφερειάρχης Ηπείρου.
Όμως ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε αργότερα με την απάντησή του ο κ. Καχριμάνης, όταν κατά την κοπή της πίτας...
της ΝΟΔΕ στο Cezaria έδειχνε εμφανώς ενοχλημένος.

Όταν κλήθηκε για χαιρετισμό και πήρε το λόγο εξηγούσε στους εμβρόντητους καλεσμένους ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να παρευρίσκεται, αφού όπως είπε «κάνω εξαίρεση που βρίσκομαι εδώ» γιατί αποφεύγει τις κομματικές εκδηλώσεις. Αποτέλεσμα, μόνο ελάχιστα χλιαρά χειροκροτήματα στο χαιρετισμό του!!!

Και βέβαια ο έμπειρος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, έδειξε ότι …τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω.
Έτσι ο Λευτέρης Αυγενάκης πριν την καθεαυτή ομιλία του, “φρόντισε” με πολιτική οξυδέρκεια, αναφερόμενος στον Αλ. Καχριμάνη, να πει ένα... "καλά τα πήγε...".
Και αμέσως μετά ο Γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ "έριξε βέλη φαρμακερά", χρησιμοποιώντας όρους που στην πολιτική χρησιμοποιούνται για να δείξει κάποιος εύσχημα "το δρόμο για τα αποδυτήρια" καθώς του απέδωσε τον... "τιμητικό τίτλο" της επερχόμενης αποστρατείας και ιστορικότητας του «Νέστορα της αυτοδιοίκησης»!!!

Ακολούθως κάλεσε και τον κ. Καχριμάνη να πάρει το κομμάτι του της πίτας και μετά από λίγο κάλεσε και τον κ. Κώστα Χαραλαμπόπουλο να πάρει το δικό του, γεγονός που προκάλεσε τουλάχιστον απορία σε πάρα πολλούς από τους παρευρεθέντες!!! Με ότι σήμαινε αυτό...

Όπως σχολιάστηκε έντονα, σε έναν Περιφερειάρχη που είναι ενεργός και θέλεις να εξακολουθήσει να είναι ενεργός και να είναι πάλι υποψήφιος, δεν του αποδίδεις ποτέ τίτλους μεγάλης ηλικίας και αποστρατείας αποκαλώντας τον «Νέστορα», απεναντίας πλέκεις το εγκώμιό του. Και βέβαια τον ενθαρρύνεις δημόσια με τη στήριξή σου για τη συνέχεια, κάτι που ο έμπειρος Λευτέρης Αυγενάκης απέφυγε επιμελώς.
Ασφαλώς η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον…

Τα “γέρικα άλογα”
Χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο ITV στο δημοσιογράφο Βλάση Ντόκα επισήμανε μεταξύ άλλων «Αναζητούμε πρόσωπα είτε εν ενεργεία, είτε ενδιαφερόμνους, που πραγματικά θα είναι χρήσιμα, κύτταρα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας σε τοπικές κοινωνίες. Στόχος μας είναι η σύνθεση εμπειρίας και ανανέωσης. Δουλεύουμε πολύ προσεκτικά και πολύ μεθοδικά. Δεν πετάμε τα “γέρικα άλογα”, ταυτόχρονα όμως δημιουργούμε και νέα στελέχη»

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Λευτέρη Αυγενάκη