Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΙΣ «ΟΥΡΕΣ» ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΣΣΙΤΙΑ!

Χιλιάδες Ηπειρώτες στις λίστες Πρόνοιας, Δήμων και Εκκλησιών… «Ντρεπόμαστε, αλλά εκεί μας κατάντησαν οι λαοπλάνοι Συριζαίοι…», λέει Γιαννιώτης πρώην επαγγελματίας που έχει τρία χρόνια άνεργος και δεν συμπληρώνει ένσημα ούτε για μειωμένη σύνταξη Πού και πότε θα γίνει η διανομή τροφίμων στην Π.Ε. Ιωαννίνων
Την ώρα που η πραγματική οικονομία της χώρας βρίσκεται σε σημείο «μηδέν», με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις να «πνίγονται» στα χρέη και πολλές να είναι ένα βήμα πριν το «λουκέτο», τα νοικοκυριά να οδηγούνται στην φτωχοποίηση και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, με μισθούς πείνας, να υποκαθιστούν κανονικές θέσεις εργασίας, η Κυβέρνηση λειτουργεί σαν να έχει δημιουργήσει μια… ειδυλλιακή κατάσταση! 
Όπου  σταθούν κι όπου βρεθούν, κυβερνητικοί παράγοντες διαφημίζουν...
τα επιδόματα, τα κοινωνικά μερίσματα και τα σχολικά συσσίτια, τα «ψίχουλα» δηλαδή που μοιράζουν στους πολίτες. Και είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι επαίρονται για την δήθεν κοινωνική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση, αφού αντί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για παραγωγικές θέσεις εργασίας, οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στις «ουρές» των συσσιτίων! 
Όλοι στο ίδιο… τσουβάλι!
Κατά τ’ άλλα με περίσσια ικανοποίηση κρεμά στα… μανταλάκια τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, κάνοντας λόγο για δήθεν εμπέδωση της Δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων. Ωστόσο,  αποφεύγει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, αφού πολλοί από αυτούς που με ευκολία σήμερα διαπομπεύει, έφτασαν να είναι χρεωμένοι μέχρι το… λαιμό εξαιτίας της φορομπηχτικής πολιτικής που η ίδια έχει επιλέξει να ακολουθεί αφ’ ότου ανέλαβε την εξουσία.  
Η λίστα που φιγουράρει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνει και πολλούς Ηπειρώτες, αρκετοί από τους οποίους δεν μπόρεσαν να αντέξουν τις τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις! Βέβαια, μέσα σ’ αυτούς μπορεί πράγματι να υπάρχουν και οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές, όμως δεν μπορεί να πείσει η Κυβέρνηση ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις, έχουν αλλά δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο!
Επιδόματα και συσσίτια 
Είναι πράγματι λυπηρό για την χώρα μας, οι πιο συχνές ειδήσεις να έχουν σχέση με διανομή τροφίμων από δομές καταπολέμησης φτώχειας (που λειτουργούν με κοινοτικά κονδύλια) και συσσίτια από τις Εκκλησίες, οι οποίες αναμφίβολα έχουν βάλει… πλάτη στα χρόνια της κρίσης. Κι αν μέχρι πριν λίγα χρόνια εκεί κατέφευγαν μόνο οι ευπαθείς κοινωνικές τάξεις, σήμερα πια στην ίδια θέση βρίσκεται και η λεγόμενη μεσαία τάξη, που είδε από την μια στιγμή στην άλλη να μην μπορεί ούτε τα βασικά να διασφαλίσει! 
Μια Κυβέρνηση που αδυνατεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης που θα πρόσφερε θέσεις εργασίας και εισοδήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, καταφεύγει στην χορήγηση επιδομάτων, πανηγυρίζοντας μάλιστα ότι έτσι ασκεί κοινωνική πολιτική!
Εκτός λοιπόν από τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας που διαχειρίζονται οι Δήμοι, πολλοί συνάνθρωποί μας καταφεύγουν σήμερα στα συσσίτια της Εκκλησίας, για να εξασφαλίζουν το καθημερινό τους φαγητό. Ενορίτες μάλιστα που βοηθούν στην διανομή, κάνουν λόγο για ανθρώπους σκυθρωπούς, που η απελπισία είναι ζωγραφισμένη στα μάτια τους, αφού τα Γιάννενα είναι μια μικρή κοινωνία και νιώθουν άβολα όταν αναγκάζονται να αναζητήσουν ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια.
«Ντρεπόμαστε, αλλά εκεί που μας κατάντησαν οι λαοπλάνοι Συριζαίοι, οι δομές φτώχειας είναι η μοναδική μας ελπίδα για τα προς το ζην», λέει Γιαννιώτης πρώην επαγγελματίας, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια έχει μείνει άνεργος και δεν συμπληρώνει ένσημα ούτε για μειωμένη σύνταξη. Αναπόφευκτα λοιπόν αναγκάστηκε να γραφτεί στις λίστες των δικαιούχων των διάφορων επισιτιστικών προγραμμάτων, αν και δεν ονειρεύονταν αυτή την εξέλιξη στα 58 χρόνια του, να περιμένει δηλαδή στην «ουρά» για λίγα τρόφιμα και ορισμένα βασικά είδη πρώτης ανάγκης!
Η νέα διανομή 
Στο μεταξύ, διανομή ειδών οικιακής χρήσης όπως οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων, καθαριστικό γενικής χρήσης, καθώς και φακές και χυμοί θα πραγματοποιηθεί αύριο,  Παρασκευή και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου  σε ωφελούμενους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους (ΤΕΒΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομή».  
Η διανομή θα γίνει από τις 11π.μ. -3 μ.μ. στα εξής σημεία:
Δήμος Ιωαννιτών: Πέραμα, Ανατολή, Ζωγράφειος Οίκος, Ι.Ν. Περίβλεπτος, ΚΕΠΑΒΙ, Κατσικά
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Πράμαντα, Καλέντζι
Δήμος Δωδώνης: Αγία Κυριακή, Δερβίζιανα
Δήμος Ζαγορίου: Μηλιωτάδες
Δήμος Ζίτσας: Ελεούσα
Δήμος Κόνιτσας: Κόνιτσα
Δήμος Μετσόβου: Μέτσοβο
Δήμος Πωγωνίου: Καλπάκι