Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

«25+1 Ρετρό Ιστορίες»... στα Παλαιά Σφαγεία

Ο Τύπος Ιωαννίνων typos-i.gr και η Σχήμα ΚοινΣΕπ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «25+1 Ρετρό Ιστορίες» την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00 στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα παλιά σφαγεία.
Για την έκδοση θα μιλήσουν ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Σμύρης και ο ομότιμος καθηγητής Ιχθυολογίας και συγγραφέας, Γιάννης Πάσχος.
Οι «25+1 Ρετρό Ιστορίες» είναι...
έτοιμες και επιδιώκουν να ξανασυστήσουν, με έναν διαφορετικό τρόπο, την πόλη στους ίδιους τους Γιαννιώτες αλλά και στους επισκέπτες. Κείμενα και φωτογραφίες «συμπράττουν» για να αφηγηθούν ιστορίες, αξιοποιώντας ιστορικά δεδομένα, επιστημονική βιβλιογραφία, αρχειακό υλικό, αλλά και μύθους που κρύβουν τη δική τους αλήθεια. Στη «σύμπραξη» αυτή το δικό της λιθαράκι βάζει και η αποτύπωση μιας ιστορίας σε κόμικς.

Κι όλα αυτά χωρίς κάποια διάθεση εξωραϊσμού του παρελθόντος. Γνωρίζοντας το παρελθόν, καταλαβαίνουμε το παρόν και ίσως, αν είμαστε τυχεροί, μπορούμε να σχεδιάσουμε καλύτερα το μέλλον της πόλης...