Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Βαθαίνει η κόντρα του Καχριμάνη στο Μητσοτάκη με δημόσια αντιπαράθεση;

«…το φθινόπωρο του 2019, είναι βέβαιο ότι ο Καχριμάνης θα είναι στη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά δεν είναι εξ ίσου βέβαιο ότι ο Μητσοτάκης θα παραμένει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας…»
πολιτική γελοιογραφία
Έντονες είναι οι πολιτικές συζητήσεις που ξεκίνησαν με αφορμή ένα άρθρο στο έγκυρο τοπικό site epiruspost.gr (το οποίο αρκετοί –καλώς ή κακώς- το “κατατάσσουν” στο στενό, σκληρό και ένθερμο “Καχριμανικό Πυρήνα”).
Ένα συγκεκριμένο απόσπασμα στο άρθρο αυτό (που τιτλοφορείται «Ο εν δυνάμει, η Ήπειρος, τα “χτυπήματα” και ο Καχριμάνης») προκάλεσε τη…
θύελλα συζητήσεων.
Και αυτό επειδή ο συντάκτης του -μεταξύ άλλων- γράφει:

«Ο εν δυνάμει και οι πέριξ αυτού, πέρα από το αφήγημα του Συριζαίου Καχριμάνη, αρέσκονται και σε ένα δεύτερο. Στην κακή σχέση του Περιφερειάρχη με τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη. Εσχάτως και στο ότι ο Μητσοτάκης θέλει να “φάει” τον Καχριμάνη. Θα του πέσει λίγο βαρύς βέβαια!

Πέραν αυτού, μέχρι το φθινόπωρο του 2019, οπότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι βέβαιο ότι ο Καχριμάνης θα είναι στη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά δεν είναι εξ ίσου βέβαιο ότι ο Μητσοτάκης θα παραμένει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»

Η αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη…
Σίγουρα αποτελεί δικαίωμα του ενημερωτικού site και του αρθρογράφου η όποια εκτίμηση, όπως επίσης αποτελεί δικαίωμα πολλών αναγνωστών να «βλέπουν τον κ. Καχριμάνη πίσω από το άρθρο».

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι καθόλου δεν θα ικανοποιούν τα κεντρικά της ΝΔ τέτοιες αναφορές που αμφισβητούν εάν θα είναι το φθινόπωρο του 2019 ακόμη πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης ή του τύπου «…ο Μητσοτάκης θέλει να “φάει” τον Καχριμάνη. Θα του πέσει λίγο βαρύς βέβαια!»

Αφορμή και το όλοι πληρώνουν διόδια «πλην Μετσοβιτών»;
Το επίμαχο άρθρο του epiruspost.gr με την …αμφισβήτηση του κ. Μητσοτάκη και τους επαίνους για τον κ. Καχριμάνη, ασκεί έντονη κριτική στον έτερο από το χώρο της ΝΔ υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Ο κ. Ριζόπουλος  με ενυπόγραφο άρθρο του που τιτλοφορείται «Διόδια Δροσοχωρίου – Από το ψέμα στην απόλυτη κοροϊδία» εκφράζεται αρνητικά για την «πλην Μετσοβιτών» απόφαση του κ. Σπίρτζη για τα διόδια της Εγνατίας, ενώ αναφέρεται και σε ευθύνες και παραλείψεις της Περιφέρειας κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στην Πρέβεζα κρίνοντας «ατσούμπαλη απόπειρα προπαγάνδας ότι στην Ήπειρο φταίνε οι δήμαρχοι αλλά στην Αττική η Δούρου» κάνοντας καθαρά λόγο για «συγκοινωνούντα δοχεία Καχριμάνη-ΣΥΡΙΖΑ»

Άγχος και ανησυχία…
Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν καλά τον κ. Καχριμάνη, το τελευταίο διάστημα διαπνέεται από έντονη ανησυχία και άγχος καθώς είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται έμπρακτα εσωκομματικά και μάλιστα έντονα και από αρκετούς Νεοδημοκράτες. 

Τόσο που πολλοί θεωρούν "πόθο" του κ. Καχριμάνη ότι «...μέχρι το φθινόπωρο του 2019, οπότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν είναι εξ ίσου βέβαιο ότι ο Μητσοτάκης θα παραμένει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας...»

Ερμηνεύουν έτσι και την τελευταία τάση του Περιφερειάρχη να μιλά πλέον και ως κομματικό στέλεχος της ΝΔ (κάτι που πρώτα απέφευγε “όπως ο διάολος το λιβάνι”). Ακόμη, όπως περιγράφουν, έχει έντονη ανησυχία για το «θα πληρώνουν διόδια όλοι πλην των Μετσοβιτών» που φαίνεται του γύρισε μπούμερανγκ, αλλά και για την πιθανολογούμενη απόρριψη από το ΣτΕ των ασφαλιστικών μέτρων.

Τέλος με διαφαινόμενη την απλή αναλογική που φαίνεται ότι είναι το εκλογικό σύστημα που θα γίνουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με ένα ποσοστό που ενδεχομένως να υπολείπεται ακόμη και το 35% (από το 50,8% του 2014) στον Α΄ γύρο, η εκλογή του θα είναι καταφανώς δυσκολότατη στο Β΄ γύρο. Και δύσκολα θα δεχθεί μια ήττα στα 63 του χρόνια μετά από 6 συνεχόμενες εκλογές…   


Τα επίμαχα αποσπάσματα από το άρθρο στο epiruspost.gr