Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Κώστας Τασούλας: Η καλύτερη κοινωνική προστασία για εμάς είναι η καταπολέμηση της ανεργίας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας με αφορμή το 3ο Προσυνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιείται στα Γιάννενα παρουσία του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι επιπτώσεις της παρατεταμένης κρίσης στην Ελλάδα έπληξαν άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο.  Η ΝΔ ως γνήσια φιλολαϊκή παράταξη έχει σχέδιο όχι μόνο για την έξοδο από την κρίση με άσκηση μιας αναπτυξιακής...
οικονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους, ιδιωτικές επενδύσεις και τόνωση της ρευστότητας, αλλά και σχέδιο για την υποστήριξη όσων πολιτών χτύπησε περισσότερο η κρίση, που προέρχονται από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Σε αυτούς τους πολίτες και στο ρεαλιστικό σχέδιο κοινωνικής τους προστασίας είναι αφιερωμένο το 3ο Προσυνέδριο της ΝΔ που διεξάγεται στα Γιάννενα την Τετάρτη 1-11-2017, με την παρουσία του Προέδρου της κ.Κυρ.Μητσοτάκη.
Η καλύτερη κοινωνική προστασία για εμάς δεν είναι το καταφύγιο των επιδομάτων, αλλά η λύση της καταπολέμησης της ανεργίας, η εύρεση εργασίας, που ελευθερώνει τον πολίτη από την εξάρτηση και τον κάνει να νοιώθει και να είναι δημιουργικός.
Στο Προσυνέδριο των Ιωαννίνων η ΝΔ θα συνομιλήσει με ειδικούς επιστήμονες, δημόσιους λειτουργούς και φυσικά με τους ίδιους τους πολίτες για τα θέματα που σχετίζονται με την ευρύτερη κοινωνική προστασία.  Θα αναπτυχθεί το πρόγραμμά μας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και για την στήριξη των νέων οικογενειών.  Θα εξειδικευθεί το σχέδιό μας για μια νέα συνταξιοδοτική πολιτική που δεν θα είναι ετοιμόρροπη, αλλά θα βασίζεται σε στέρεες βάσεις και θα έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές και, τέλος, θα παρουσιασθούν οι θέσεις της ΝΔ για σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας για όλους.
Με λίγα λόγια, από εδώ, από τα Γιάννενα, η ΝΔ και ο Πρόεδρός της συνομιλώντας με την κοινωνία θα καταστρώσουν το απαραίτητο κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης σήμερα και της Πολιτείας αύριο, ώστε πειστικά και αποτελεσματικά να διαφυλάξουμε τα κοινωνικά δικαιώματα των πολλών την ίδια ώρα που η επαναφορά του τόπου σε οικονομική προκοπή θα τα εξασφαλίζει ολοένα και περισσότερο χτυπώντας τη φτώχεια στη ρίζα της με νέες και σταθερές θέσεις εργασίας».